Tema düzenleyici

İstanbul Ulaşımı Hakkında Random/Karışık Sohbet

Savaş'ın temsaları neden can çekişiyor?

Savaş neden gitti de bmc aldı diyemiyorum çünkü kazanç odaklı baktıkları için. Ama kimileri de gidiyor mercedes alıyor bende bunu anlayamıyorum.

Savaş gidipte güleryüz de alabilirdi bmc almaları kötünün iyisi yine de...

Bana kızıyorlar... Ya bu irfan değil miydi savaşın bmclerini İETT filosuna yeni otobüsler diye tanıtan. Otobüs alma isteğin varsa seni 150 adette durduran neydi. Yada savaşa neden akia aldırmadın mesela😅😈

Neden Çin markaları kullanılmıyor halk otobüsü olarak ülkemizde?

Çinliler hem ucuza hemde kaliteli mal üretiyorlar.
Mercedes'in çakmasını orijinalinden daha iyi yapıyor adamlar...

Ayrıca elektrikli otobusler kullanilirsa yanma vakaları da azalır 🙏
Çin malı çift katlı getirtmişlerdi ama belge eksikliğinden ötürü muayeneyi geçememesi ve yanlış hatırlamıyorsam iett’den gerekli izinlerin alınmaması sonucunda kalmışlardı hem çin dandik kullanmaya gerek yok

Tekirdağ ulaşımına bakıyorum da rengarenk otobüsler var. Gri mi ararsın beyaz mı ararsın turkuaz mı ararsın erguvan mı ararsın sarı mı ararsın. Ne ararsın ne😁😁😁

Şaka bi yana insan bazen imreniyor adamların otobüsleri rengarenk ve insanın içi açılıyor. Bilemedim yani aynısı İstanbulda olsa mıydı...
Yok sarı iyi gelenlerin kafa karışıklığını azaltıyor

Bazen düşünüyorum hani bazı otokar kent körüklüler ve kent xl için deniyor ya motoru güçsüz diye. Acaba bu yakıt tüketimine pozitif etki eder mi. Belki daha güçlü motor koysa motor daha ağır olur ama daha güçsüz motor koyarsa motor daha hafif olabilir ve bu da mazota pozitif etki eder ama belki yani emin değilim.

Çünkü ona bakarsak küçük küçük arabalara ne biliyim işte bugattidir şudur budur daha güçlü motor koyabiliyorlar haksız mıyım. Yani bundan dolayı motorun büyük veya küçük olması motorun güçlü veya güçsüz olması anlamına gelmeyebilir diye düşünüyorum. Ama bu sefer de yine otokara sormak gerekiyor o zaman, neden güçsüz motor koydunuz. Sonuçta 21 metre otobüs üreten kaç tane firma var ki. Adam akıllı bir sistem ortaya çıkar da parasını da ona göre alırsın. Bak 2013 iett otokarlarını öve öve bitiremiyoruz yere göğe sığdıramıyoruz ve hatta utanmasak ya şunun 2025 modelini üretin dicez, ki üretin😅

Tekirdağ körüklüsü 2015 mi 2016 model mi tam emin değilim ama 2015 veya 2016 iett tipi otokarı görmek yani bunun olduğunu bilmek harika.

Bazen düşünüyorum hani bazı otokar kent körüklüler ve kent xl için deniyor ya motoru güçsüz diye. Acaba bu yakıt tüketimine pozitif etki eder mi. Belki daha güçlü motor koysa motor daha ağır olur ama daha güçsüz motor koyarsa motor daha hafif olabilir ve bu da mazota pozitif etki eder ama belki yani emin değilim.

Çünkü ona bakarsak küçük küçük arabalara ne biliyim işte bugattidir şudur budur daha güçlü motor koyabiliyorlar haksız mıyım. Yani bundan dolayı motorun büyük veya küçük olması motorun güçlü veya güçsüz olması anlamına gelmeyebilir diye düşünüyorum. Ama bu sefer de yine otokara sormak gerekiyor o zaman, neden güçsüz motor koydunuz. Sonuçta 21 metre otobüs üreten kaç tane firma var ki. Adam akıllı bir sistem ortaya çıkar da parasını da ona göre alırsın. Bak 2013 iett otokarlarını öve öve bitiremiyoruz yere göğe sığdıramıyoruz ve hatta utanmasak ya şunun 2025 modelini üretin dicez, ki üretin😅

Tekirdağ körüklüsü 2015 mi 2016 model mi tam emin değilim ama 2015 veya 2016 iett tipi otokarı görmek yani bunun olduğunu bilmek harika.
Bizde de 16 Model Kent var, ama çoğunlukla 21'ler ağır basıyor, ama tercih olarak 2016 model

Konu sahibi
T1084 hocam kusura bakmayın yoğun bir uyku sürecinde olduğum için taa 42.sayfadan beri yazıları okuyorum görmedim 😂
Bence o değil ya. Hem hiçbir yerde basında haber olmamış hem de 2017'de hizmet dışı kalmış. Sebebi de Withdrawn diyor. Sözleşme bitişi gibi bir şey

Ekran görüntüsü 2025-07-31 131834.png

Konu sahibi
Hocam o araç yandı ve kül oldu yanılmıyorsam 142B hattında yandı ve sistemden silindi o yüzden hizmet dışı yazmışlardır
Yok bizim dediğimiz hatta yanan değil. Gezi olaylarında yanan. T1084 o şekilde yanmıştır. Gezi olaylarındakini bulamadık. İlk sayfadaki konu

Geri
Üst Alt