Tema düzenleyici

İstanbul Ulaşımı Hakkında Random/Karışık Sohbet

50B gibi Alibeyköy durağından düz devam eden hatlar yine de yolcu alır devlet hastanesi eyüpsultan cami silahtarağa gibi yoğun yerlerden geçiyor

Alibeyköy durağından dönen hatlardan mesela 50S işlemeyebilir 50D 41Y açılırsa cortlar ama 50C Kağıthane’den geçtiği için işlemeye devam eder. 50L işlemeye devam eder bence çünkü bilgi üni den yolcu topluyor. TM harlarının kapanması yolcu yoğunluğunu çok azaltır ama. 50E’yi bilemiyorum. 50T belki işlemez ama 50N ondan daha iyi durumda olur vs vs

Alibeyköy’den yukarı çıkan hatlardan 50Z maalesef az yolcsu olur. 50F belki işlemeye devam eder dolambaçlı güzergahı sayesinde. 50H işler.

TM hatlardan 4 ün kapanması Göktürk’ün ulaşımına büyük ket vurur. Bütün kapanan hatları açarsak elimizde bir 48E bir de 48A olacak. Göktürk’teki adam nasıl Bakırköy’e, Yenikapı’ya, Beşiktaş’a (D2 yokmuş varsayıyorum) gidecek? Diğerleri kapansa pek bir şey olmaz belki mescid i selama ve kağıthaneye gidenler hariç
Bence sistemi 2024 mayısta olan hali ile olsa iyi olur 48 seferleri arttırılıp 48 a seferleri 20 dk de bir olsa olur diğer mahallerin 49z 47l seferler sık diğer 39lu 49lu hatlar sabah öğle ikindi akşam vakitlerinde çalışsalar yeter

Bence sistemi 2024 mayısta olan hali ile olsa iyi olur 48 seferleri arttırılıp 48 a seferleri 20 dk de bir olsa olur diğer mahallerin 49z 47l seferler sık diğer 39lu 49lu hatlar sabah öğle ikindi akşam vakitlerinde çalışsalar yeter
Keşke öyle olsa. Bence eyüpsultan ve çevresine irili ufaklı aktarma merkezleri kurulmalı. Aliveyköy ana aktarma merkezi olmalıdır. Mesela GOP’un Eyüpsultan’a yakın taraflarında oturan bir şahıs, Vezneciler, Yenikapı hatta Taksim (Gümüşsuyu Peron)’a aktarma yapmadan gitmeli, evinin önünden Çırçır Metro kalkışlı bu hatlar geçmelidir. Kendisi ancak Çırçır Peronuna ters düşen yerlere yani mesela Bakırköy’e, Kağıthane’ye, 4. Levent’e gidecekse Alibeyköy’e aktarma yapmalıdır. (Çırçır Metro-Bakırköy hattı olmalı ters düşmüyor ki denebilir yolcu talebi bu yöndeyse pek tabi yapılabilir GOP-Cevizlibağ dolmuş hattı var yamulmuyorsam minibüs entegrasyon projesi GOP’a getirilip böyle bir hat açılabilir)

Karadeniz Peron gibi atıl kalmış yerler diriltilmeli. GOP Yenimahalle gibi TM hatlarına adanmış peronlar kapsamlı bir şekilde tekrar elden geçirilmelidir. Sultangazi’dekiler Alibeyköy’e bence sadece yol üstünde kalıyorsa gitmelidir (Bakırköy, Kağıthane gibi) Böyle sistem daha sağlıklı olacak, Alibeyköy’ün yoğunluğu azalacaktır fakat daha da önemlisi bence araba kullanımını önleyecektir. Bir toplu taşıma şirketinin yapması gereken de budur.

Son düzenleme:
Sadece muhtar değil, Kiptaşlar var, Fiyaka var, bir sürü yeni yapılan siteler, apartmanlar var, kentsel dönüşüme giren yerler var, her geçen gün gelişmekte olan iki mahalleden bahsediyoruz, hatta 23 Nisan Caddesinin yolun hemen karşısında Çayırova TOKİ Konutları var. Bunların yöneticileri birlik olup İETT gitseler bastırsalar gelişme olacağına inanıyorum, armut piş ağzıma düş mantığıyla yürümüyor.

Bu arada bundan 2 gün önce Şifa Kiptaş Kültür Merkezi önünde İBB'ye ait Kentsel Dönüşüm Mobil İletişim Ofisi otobüsü vardı. O345 görünce 133Ş'deki hali geldi aklıma duygulandım. 🤗
Ekteki otobüsün ta kendisiydi.

Ekli dosyalar

• 202203281700122-img.jpeg
    202203281700122-img.jpeg
    252.7 KB · Görüntüleme: 27
Sadece muhtar değil, Kiptaşlar var, Fiyaka var, bir sürü yeni yapılan siteler, apartmanlar var, kentsel dönüşüme giren yerler var, her geçen gün gelişmekte olan iki mahalleden bahsediyoruz, hatta 23 Nisan Caddesinin yolun hemen karşısında Çayırova TOKİ Konutları var. Bunların yöneticileri birlik olup İETT gitseler bastırsalar gelişme olacağına inanıyorum, armut piş ağzıma düş mantığıyla yürümüyor.

Bu arada bundan 2 gün önce Şifa Kiptaş Kültür Merkezi önünde İBB'ye ait Kentsel Dönüşüm Mobil İletişim Ofisi otobüsü vardı. O345 görünce 133Ş'deki hali geldi aklıma duygulandım. 🤗
Ekteki otobüsün ta kendisiydi.
Şöyle bir Çayırova-Tavşantepe Metro hattı açsalar, benim halkım değil diyip geçmeseler… KBB uzun muzun umruunda değil gidip 50 kmik hatlar açabiliyorlar biliyorum malum bağlantılar giderleri önemsiz kılıyor ama yine de bizimkilerin eksiği nedir?

Mesela falanca kişi veznecilerden yayla mahallesine mi gitmek istiyor. Önce alibeyköy aktarma merkezine uğramalı ordan aktarmalı şekilde gitmeli ki bizim ne çektiğimizi anlasın😈😈😈

Hayır. Sence umrumda mı. Ben kendi üzerime düşeni yapıyım da. Gerçi akiayı capacitye tercih eden sana birşey anlatamazsın.
Sen otobüslerin markasına bakıyorsun , ben ise yolcu kapasitesi, konfor , kullanışlılık , yüksek kapasite gibi unsurlara bakıyorum.

Cevap veripte onun kurnaz oyununa düşeceğimi sanıyor akıllının biri :)
Merak etme ne olduğunun farkındayım sen o ekranın başında kudurup kudurup benim diğer mesajlarıma disslike at , önemli değil . Adam akıllı konuşmayı beceremediğin sürece tüm mesajlarını disslikelıyacağım . Ne tepki verdiğin umrumda değil

Cevap veripte onun kurnaz oyununa düşeceğimi sanıyor akıllının biri :)
Merak etme ne olduğunun farkındayım sen o ekranın başında kudurup kudurup benim diğer mesajlarıma disslike at , önemli değil . Adam akıllı konuşmayı beceremediğin sürece tüm mesajlarını disslikelıyacağım . Ne tepki verdiğin umrumda değil
Bu ikinci veya üçüncü hesabı olmalı

Bu ikinci veya üçüncü hesabı olmalı
Boşver hacı ben dedim en başında canlı bomba bu , fikirleriyle ters düşmeyin . Ben düştüm kendi salaklığım
Akılsızlığımın cezasını 1-2 saat çekerim şimdi , başlık kitlenir , engellenir birimiz siz konuya devam edin

Herkes istediği markayı över de yerer de. Kimse kimsenin fikirlerini zorla kabul etmek zorunda değil. Burası algı operasyonu yeri de değil.

Şöyle bir Çayırova-Tavşantepe Metro hattı açsalar
Onu aslında Kocaeli Ulaşımpark açabilir düşünüyorum madem 133Ş Çağdaşkent'e kadar gidiyor, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'de bu hamleye jest olarak 595 koduyla Gebze Otogar - Gebze Millet Bahçesi - Çoban Mustafa Paşa Camisi - Köşklüçeşme - Yeni Bağdat Caddesi (Feniş Işıklar) - Çayırova Köprüsü - Şifa Mahallesi (Eski 17B durağı) - Kartal Metro hattı açabilir, 200 hattının peronundan kalkacak başka KBB hattına ihtiyaç var.
KBB'nin çok trajikomik hatları var, Ekomobil yada KBB sitesine girin şu hatları yazın sırasıyla, 440, 410, 502, 425, size Gebze,Çayırova,Darıca turu yaşatır. Dolayısıyla 595 getirisi yüksek, yolcusu fazla, mantıklı bir hat kalır bunların yanında.

Mesela falanca kişi veznecilerden yayla mahallesine mi gitmek istiyor. Önce alibeyköy aktarma merkezine uğramalı ordan aktarmalı şekilde gitmeli ki bizim ne çektiğimizi anlasın😈😈😈
36V’nin saatleri bence Ne 50V’yi tek seçenek kılacak kadar az ama aynı zamanda da boş gidecek kadar sık da olmamalı. Şu an halk mutluysa saatlerinden ne mutlu.

36V’nin saatleri bence Ne 50V’yi tek seçenek kılacak kadar az ama aynı zamanda da boş gidecek kadar sık da olmamalı. Şu an halk mutluysa saatlerinden ne mutlu.
Zaten 36V hiç bir hatta tek seçenek olamaz . Kendim yazdım , bu hat tramvay yolunu kullanmaya devam ettiği sürece , diğer Vezneciler araçları ile karşılaştırılamaz . Bu yüzden azalıp başka hatta verilmesini istiyorum araçların
Yani kendim aktarma yapmak istiyorum , karşı değilim ama anlatamıyorum arkadaşa

Zaten 36V hiç bir hatta tek seçenek olamaz . Kendim yazdım , bu hat tramvay yolunu kullanmaya devam ettiği sürece , diğer Vezneciler araçları ile karşılaştırılamaz . Bu yüzden azalıp başka hatta verilmesini istiyorum araçların
İETT bu araçları faydalı bir hatta vermez. Başka nasıl bir gizergaha sahip olabilir ki?

Geri
Üst Alt