Tema düzenleyici

İstanbul Ulaşımı Hakkında Random/Karışık Sohbet

Akşam haberlerde gördüm İrfan Demet adli kontrolle serbest bırakılmış, bu adam gidici büyük ihtimal olsun bir ÖHO cu gider başka ÖHO cu gelir hatta diyelim ÖHO koop. Başkanı geçsin İETT başına bütün İETT otobüslerine bölgesine göre A, B, C, D kodu verilsin sayelerinde İETT otobüsleri ÖHO bünyesine geçsin belki bu sayede ÖHO hatlarda değişik otobüsler görürüz ilk kez körüklü çalışan hatlar ortaya çıkar.
Zamanında zaten İOAŞ adı altında kurumu özelleştirmek istiyorlardı. İOAŞ gitti fakat zihniyet aynı kaldı bence.

ibb-minibus-istanbul-kart-arnavutkoy.jpg
Benim Dediğim Minibüsler Sivile ait Kooperatife ait Beyaz, Mavi vb Renkte Olan Minibüsler bunlar Özel Halk Minibüsü Olmuşlar.

Bunlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait.

Sizce özel halk otobusu sistemi mi
Yoksa iett yani devletçi sistem mi daha verimli işliyor?

Yanan otobüsler, durakta aşırı otobüs bekleme, otobüs araçlarının kalitesizligi
vb sıkıntılar kimden kaynaklı tam olarak?

İ.E.T.T sistemi her ne kadar daha verimli işlese de bence yeterli olamıyor. Belediye araç sayısını artırmaya yanaşmıyor çünkü
bütün garajlardaki araçların düzenli şekilde yenilenmesi için büyük finansal ödenek lazım.

Durakta aşırı otobüs bekleme = İETT
Araçların kalitesizliği = Özel

Aslında İETT yi kalitesizleştiren yapıyı bulmak gerekiyor ben 2010 yılının İETT yönetimi gibi bir yönetim istiyorum. O zaman altın çağı yaşadık Üsküdara otobüs hattı istedik 130Ş açıldı, Tuzlaya ulaşımımız yok dedik 133M arkasından 133TM açıldı 133Ş yetmiyor seferler dedik 133Ş sıklaştırıldı. Ta ki o yönetim değişti hepsi birbirinden beter çıktı

Konu sahibi
Aslında İETT yi kalitesizleştiren yapıyı bulmak gerekiyor ben 2010 yılının İETT yönetimi gibi bir yönetim istiyorum. O zaman altın çağı yaşadık Üsküdara otobüs hattı istedik 130Ş açıldı, Tuzlaya ulaşımımız yok dedik 133M arkasından 133TM açıldı 133Ş yetmiyor seferler dedik 133Ş sıklaştırıldı. Ta ki o yönetim değişti hepsi birbirinden beter çıktı
2010'dan bu yana da nüfus inanılmaz arttı. Böyle de bir gerçek var maalesef. Bu kadar yetersizliğin sebebi de çarpık artan İstanbul Nüfusudur

Toplu ulaşım araçları seçim yatırımı olarak görülmese gayet tıkır tıkır işler aslında.

Özelde çok bakımlı ve temiz araçlar var. Bazı mal sahipleri araçlara ekstra özen gösteriyorlar
Tabi onu ekstra parantez açıp yazacaktım ama zaten anlarsınız diye düşündüm . Genel olarak ama biraz dökülüyorlar . Gerçi iett’de hemen hemen böyle artık

Düşünsenize yanlışlıkla öhodaki ısuzular çöp diyormuşum @Rick Grimes evimi bulur valla

Geri
Üst Alt