Tema düzenleyici

İstanbul Ulaşımı Hakkında Random/Karışık Sohbet

Konu sahibi
Hocam vapurlar varken metrobüs demezdim ben
Vapurlar kısıtlı bence. Düşünsene Beylikdüzü Tüyap'ta oturuyorsun Kadıköye gitmen gerek. Yapman gereken tek şey bir tane metrobüse binmek. Metrobüsün olmadığını düşün saatlarce ve kim bilir kaç aktarmayla giderdin

Vapurlar kısıtlı bence. Düşünsene Beylikdüzü Tüyap'ta oturuyorsun Kadıköye gitmen gerek. Yapman gereken tek şey bir tane metrobüse binmek. Metrobüsün olmadığını düşün saatlarce ve kim bilir kaç aktarmayla giderdin
Şehir hatları daha iyi bir yönetime sahip olsa bir alternatif olabilecek gidip dolu giden avcılar kadıköy hattını kaldırdılar

O bakımdan çok doğru, bazen İstanbul'un Bakırköy'de bitmediğini unutuyorum, kusura bakmayın

Şehir hatları daha iyi bir yönetime sahip olsa bir alternatif olabilecek gidip dolu giden avcılar kadıköy hattını kaldırdılar
Hocam şöyle bir sıkıntı var, gemiler hem hız hem de yakıt olarak çok verimli araçlar değiller. (Yolcu taşımacılığı için)
Şehir Hatları fiyatları amorti etmek için büyük gemi kullanmamayı tercih etmiş olabilir

Ama alternatif rotaların olması da önemli

Ayrıca bazı benim gibi üşengeç insanlarda şöyle bir düşünce de oluşuyor. Ya metrobüs gidiyor zaten inip neden metroya aktarma yapıyım tek araçla gideyim daha iyi. O yüzden Metrobüs İstanbul'un başına gelmiş Marmaray ile birlikte En büyük nimettir. Kıymeti kesinlikle bilinmelidir
İstanbul'un aslında bu tür hatlara ihtiyacı var, şehri baştan başa dolaşan aktarmasız (veya peron aktarmalı) hatlar.
Örnek M20, M34

Bunun yanında çözülmesi gereken bir aktarma konforsuzluğu problemi var.

Konu sahibi
İstanbul'un aslında bu tür hatlara ihtiyacı var, şehri baştan başa dolaşan aktarmasız (veya peron aktarmalı) hatlar.
Örnek M20, M34

Bunun yanında çözülmesi gereken bir aktarma konforsuzluğu problemi var.
Kesinlikle aktarma seçenekleri çok iyi fakat inanılmaz konforsuz. Sürekli bir yerden bir yere yürütüyorlar

Kesinlikle aktarma seçenekleri çok iyi fakat inanılmaz konforsuz. Sürekli bir yerden bir yere yürütüyorlar
Bunların çoğunun da çözülmesi mümkün şeyler

En azından Mecidiyeköy deki arakatlara karşılıklı geçiş holü yapılabilirdi.

Aktarma merkezlerinin en büyük sorunu yoldan saptırması. Alibeyköy’de bir tek Levent gibi daha yukarılara çıkacaksam gerekli bir yere gitmişim gibi hissediyorum
Alibeyköy bana İBB nin Mecidiyeköy otobüs yükünü azaltmak için uyguladığı bir deneymiş gibi geliyor.

Ekstra olarak da bazı hatların parkur süresi kısaldı
Bi de Cep otogarına otobüs geldi

Konu sahibi
Bunların çoğunun da çözülmesi mümkün şeyler

En azından Mecidiyeköy deki arakatlara karşılıklı geçiş holü yapılabilirdi.
Mecidiyeköy demişken yürümeni hızlandıran şeylere hayranım ya inanılmaz zevkli. Bazen yön değiştirip değiştirip kullanıyorum ama son zamanlarda sürekli arızalı kapalı

Geri
Üst Alt