Milletin bazı hatlara ya da deparlarına , halen alışamamasına şaşıyorum bazen . Her gün aynı hatta , farklı araçlara biniyorum fakat hep aynı bağırışmalar ;
“ Ya bu hat nereye gidiyor , Arnavutköy değil mi bu ? Niye sağa döndü ? “
Ya da yok efendim ;
“ Malkoçoğlu yazıyor sonraki durak niye yukarıya dönüyor bu araç ? “
Hangi hattan bahsettiğimi anlamışsınızdır ama artık gına geldi . Şu depar açılalı 1 buçuk sene oluyor , aç bi şu uygulamaya bak . Nerelerden geçiyor diye ? Ya nasıl hala alışamamış olabilirsin arkadaş ?
Sabahları 07:22 ve 07:23 seferleri var adamlar , üstü kapalı şekilde demiş ki ; eğer tramvaya aktarma yapacaksan 07:22 aracına bin , eğer Sultançiftliği’nden düz devam edeceksen 07:23’e bin . Ulan önden geliyor Cebeci aracı , 3 kişi biniyor . Öteki duraktan 10 kişi biniyor ama kalanı arkadaki aracı bekliyor . Neyse geliyor araç , hepsi hücum ediyor . Mescidi Selam durağında otobüs bomboş oluyor .
Ya kardeşim siz salak mısınız ? Sırf 1 durak yürümemek için , herifler ilk otobüsü pas geçip , arkadaki aracı tıka basa dolduruyor . Azıcık empati kurun be , öteki duraklardan Vezneciler’e gitmek isteyen insan , kalabalıktan binemiyor ve 07:44 aracını bekliyor .
Sen ise tramvaya aktarma yapabileceğin araca değil de arkasındaki binip bi halt yaptığını sanıyorsun .
İnanın bana , her gün aynı şeyleri tekrarlamaktam sıkıldım . Her gün araç dolu diye , otobüsün önünü kesenlerden sıkıldım . Her gün kaptanın , arkaya doğru ilerleyin bu duraktakileride alalım demesinden sıkıldım . Milletin bencilliğinden sıkıldım .
Bir de bu sıkıntıları YAZ aylarında çekiyoruz . Okullar açılınca daha kötü olacak , ben korkuyorum şimdiden
Ya kısaca , Allah’ın belası T4’e aktarma yapacaksan ve saatin uyuyorsa şu aptal 36V-1’i kullan . Adamların bunu anlatmak için devasa bir ekrana bunu yazması mı gerekiyor ? Sizce de bakınca belli olmuyor mu ? Adamlar bunu anlayın diye , 08:10’a biri normal biri depar olmak üzere 2 araç koymuş . Çünkü biliyorlar 08:10 seferi, günün en kalabalık seferidir . Adamlar kalabalığı 2’ye bölmeye çalışmışlar . Okula gidecekleri , aktarma yapacakları depar araca yönlendirmeyi hedeflemişler .
Ama yok
Anlat anlat dur , duvara konuşuyorsun sanki …