Tema düzenleyici

İett-Öho-Oaş Otobüslerinde Yaşanan Olaylar

Dün O5060'taydım.Bayrampaşa-Maltepe Koç Üni.Hast.durağında inecektim normalde.Ama Topkapı Şehit Mustafa Cambaz anonsu yapılınca kalktım o durakta inecektim .Diğer kapılar açıldı en arka açılmadı.Sonra butona bastım diğer kapıları kapattı sonra açtı en arkayı.Ben de indim.Bu iki durağın ismi de 2 kelimeden oluştuğu için kafam karıştı.Sonra merdivenlerden çıkınca dedim nere bura 🤣.O zaman jeton düştü.Neyse bir anda geri dönmek istemedim.Gittim köprünün ucuna kadar wowturkeyi açtım baktım biraz sonra gittim yine M4632'ye bindim

Dün O5060'taydım.Bayrampaşa-Maltepe Koç Üni.Hast.durağında inecektim normalde.Ama Topkapı Şehit Mustafa Cambaz anonsu yapılınca kalktım o durakta inecektim .Diğer kapılar açıldı en arka açılmadı.Sonra butona bastım diğer kapıları kapattı sonra açtı en arkayı.Ben de indim.Bu iki durağın ismi de 2 kelimeden oluştuğu için kafam karıştı.Sonra merdivenlerden çıkınca dedim nere bura 🤣.O zaman jeton düştü.Neyse bir anda geri dönmek istemedim.Gittim köprünün ucuna kadar wowturkeyi açtım baktım biraz sonra gittim yine M4632'ye bindim
Wowturkey ne arıyor ben anlamadım :l

Ben direk olayı anlayamadım

Ben direk olayı anlayamadım
Maymun ineceği durağı bilmek, ama anonstan yanlış duymak.Maymun inmeye çalısmak ama kapı açılamamak.Maymun düğmeye basar ve kapı açılmak.Maymun üstgeçiti geçerken o durakta olmadığını anlamak, Maymun az biraz foruma bakmak,, sonra karşı yöne gitmek

Onu yazarken otobüste olduğum için düzgün yazamadım biraz.Normalde ben Bayrampaşa-Maltepe Koç Üniversitesi Hastanesi durağında inecektim.Ama Topkapı Şehit Mustafa Cambaz durağına gelince ve onun anonsu yapılınca benimde kafam karıştı o sıra ve orada indim.Çünkü ikisininde ismi 2 kelimeli ya oyüzden.Sonra çıktım metrobüs durağından ve merdivenlerden çıkarken yukarı baktım dedim neresi burası başka bir yer.Sonra o sıra jeton düştü kafama.Neyse hemen merdivenlerden geri dönüp yine inmek istemedim çıktım merdivenleri.Ve köprünün sonuna kadar yürüdüm.Orada insanlar vardı.Ve hemen orada durup biraz bakınıp geri dönünce diğer insanlar benim yaptımı saçma görür diye aklıma gelince telefona baktım orada 20 sn.Sonra döndüm yine gittim metrobüse bindim

Bir kaç yıl önce Sefaköy İski çalışması veya herhangi bir olaydan dolayı kapalıydı. Sefaköy'ün içerisine giren hatlar Fidanlık durağına gelmeden güzergah dışına çıkarak Kuyumcukent otobanından devam edip sanırım çınaryolundan çıkıyorlardı normal güzergaha. (olayın üstünden bir süre geçti. Tam nereden çıktıklarını hatırlamıyorum) neyse

98 Hattına İETT eski kasa procitysine Kuleli'den bindim ve Kuyumcukent'e doğru otobandan düz giderken bizim şoför diğer tüm otobüslerin aksine farklı yerden dönmüştü. 10-15 dakika aralıksız gittikten sonra şoföre bir panik havası gelmişti ve yolu bilmiyordu kaybolmuştuk. Kafamı Cama çevirince birde ne göreyim DHMİ Atatürk Havalima'nına gelmişiz ve oradaki güvenliklerle bir şey konuştu. Oradaki kavşaktan geri dönmüştü. Yine biraz gittikten sonra bindiğim Kuleli durağının tam ters yönündeki Kültür Üniversite'si durağına dönmüştük. Otobüsle yaklaşık 20-30 dakika yolculuk yaptım ve işin sonunda bindiğim durağın ters yönüne geri dönmüştüm. Şoförde büyük ihtimalle Yenibosna Peronlara gelmeden dönerek Kuleli'ye geri dönmüştür.

Eklemeyi unutmuşum: Yolculuğun bir kısmında Google Maps'ten düz gidin ardından sağa dönün gibi komutlar duyuyordum. En sonunda Google Maps'ten konum açmıştı şoför

2-3 yıl önce 79KT'de B5369 ile Baştabya'nın oradayken makas atan bir otomobil önümüzdeki başka otomobile çarpmıştı biz devam ettik
Hmm aynı bunun gibi bir şey benim de başıma gelmişti . Makas atma değilde , tofaş kullanan bir mal , ışıkları geçtikten sonra önce sağa sonra sola ( sözde drift )
kaydırdı aracını . En sondada tramvay yolunu kapatan bariyere vurmamak için en sağa kırıp park halindeki araçlara vurmuştu .

Tabi , senin hikayendeki gibi mutlu sonla bitmedi 😆 Malum yol 1 şerit olduğu için tüm yol kapandı . Tramvayla gittim yolun devamını :D

Bir kaç yıl önce Sefaköy İski çalışması veya herhangi bir olaydan dolayı kapalıydı. Sefaköy'ün içerisine giren hatlar Fidanlık durağına gelmeden güzergah dışına çıkarak Kuyumcukent otobanından devam edip sanırım çınaryolundan çıkıyorlardı normal güzergaha. (olayın üstünden bir süre geçti. Tam nereden çıktıklarını hatırlamıyorum) neyse

98 Hattına İETT eski kasa procitysine Kuleli'den bindim ve Kuyumcukent'e doğru otobandan düz giderken bizim şoför diğer tüm otobüslerin aksine farklı yerden dönmüştü. 10-15 dakika aralıksız gittikten sonra şoföre bir panik havası gelmişti ve yolu bilmiyordu kaybolmuştuk. Kafamı Cama çevirince birde ne göreyim DHMİ Atatürk Havalima'nına gelmişiz ve oradaki güvenliklerle bir şey konuştu. Oradaki kavşaktan geri dönmüştü. Yine biraz gittikten sonra bindiğim Kuleli durağının tam ters yönündeki Kültür Üniversite'si durağına dönmüştük. Otobüsle yaklaşık 20-30 dakika yolculuk yaptım ve işin sonunda bindiğim durağın ters yönüne geri dönmüştüm. Şoförde büyük ihtimalle Yenibosna Peronlara gelmeden dönerek Kuleli'ye geri dönmüştür.

Eklemeyi unutmuşum: Yolculuğun bir kısmında Google Maps'ten düz gidin ardından sağa dönün gibi komutlar duyuyordum. En sonunda Google Maps'ten konum açmıştı şoför
atatürk havalimnı güzergaha uzak mıydı?

Hmm aynı bunun gibi bir şey benim de başıma gelmişti . Makas atma değilde , tofaş kullanan bir mal , ışıkları geçtikten sonra önce sağa sonra sola ( sözde drift )
kaydırdı aracını . En sondada tramvay yolunu kapatan bariyere vurmamak için en sağa kırıp park halindeki araçlara vurmuştu .

Tabi , senin hikayendeki gibi mutlu sonla bitmedi 😆 Malum yol 1 şerit olduğu için tüm yol kapandı . Tramvayla gittim yolun devamını :D
peki malum yol edirnekapı mıydı

peki malum yol edirnekapı mıydı
Yok , sultançitfliği durağına doğru geliyorduk yanlış hatırlamıyorsam . 1.Cebeci

İbrahim Yıldız’a doğru , şimdi hatırladım .
Akbank’ın tam önünde

Yok değildi. Yanlış yerden dönünce bir anda kendimizi orada bulmuştuk. Klasik İstanbul
klasik istanbul;
yanlış bir yerden dönünce önüne sonsuz uzunlukta bir yokuş çıkması
otoyolda yanlış bir yerden dönmeyince şileden veya başka şehre fantastik uzaklıkta bir yerde u dönüşü yapmak
caddeye çıkmaya çalışırken kendini d100'de bulmak

Bence 89S/76O Bölgesinin en iyi araçlarından biri

A-1840 -> 2018 Temsa Avenue Plus LF - 89S

Ekli dosyayı görüntüle 80479

06.09.2025 13:31 - Söğütlüçeşme Kalkış Durağı
Bir keresinde bu araçta 76O'da Otogar yönüne gidişte Diş Hastanesi durağının oralardaki bir tümseği şoför görmemişti ve frenlemeden geçmiştik ama o kadar hızlı değildik Allah'tan

Geri
Üst Alt