65 yaş üstü 10 yılda bir ücretsiz vizeleme yapıyorlar. Biz ise ayda bir 381TL fatura ödüyoruz. Hatta 33-60 arasındakiler 1500TL civarı ödüyor. Mavi kart için konuşuyorum.Sizde ücretsiz değil mi?
65 yaş üstü 10 yılda bir ücretsiz vizeleme yapıyorlar. Biz ise ayda bir 381TL fatura ödüyoruz. Hatta 33-60 arasındakiler 1500TL civarı ödüyor. Mavi kart için konuşuyorum.Sizde ücretsiz değil mi?
65 yaş üstü 10 yılda bi kart yenileniyor mu yani65 yaş üstü 10 yılda bir ücretsiz vizeleme yapıyorlar. Biz ise ayda bir 381TL fatura ödüyoruz. Hatta 33-60 arasındakiler 1500TL civarı ödüyor. Mavi kart için konuşuyorum.
Yenileme değil. Vizeleme. Yaşıyorsa vizeleyip devam ediyor kullanmaya65 yaş üstü 10 yılda bi kart yenileniyor mu yani
Ya bu İnönü hatlarının saçmalıkları bitmez normalde oradan düz devam edip İstiklal caddesine girmesi gerekiyordu sözde kazı çalışmasından dolayı(kazı çalışması yok bu arada)gelirken 89K oradan geldi 98AB İstiklal caddesinden geldi bir tane otobüs normal güzergahtan gitti aynısı ters yönde de olmuş demek ki ne yapmaya çalıştıklarını anlamıyorumBugün Sabahattin Zaim Üniversitesi durağında beklerken. HS3 hattındaki A-1025 bu durakta durdu ve yolcu aldı. @Emirinho10 gibi inönüyü bilenler bilir ki inönü mahallesine giden araçlar bu durakta durmaz. Hatta yetmedi 98-98KM gibi düz diş hastanesine doğru devam etti. Başta inönü mahallesi kapalı veya kazı var sandım fakat 89K hattındaki A-1547 sola döndüğünü gördüm. Sitede de duyuru yok
Ekli dosyayı görüntüle 76066
Ekli dosyayı görüntüle 76068
Şöför sizi indirerek doğru olanı yapmış, oluşan ileri seviye bus-bunchingden ötürü yolcu toplayamazdı zaten diğer seferlerini aksatacaktı bir dePerşembe günkü olayı buraya daha detaylı yazıcam. Biliyorum taktım ama bana cidden tuhaf geldi. Size belki tuhaf gelmeyebilir.
Şimdi 15BK'nın 17:00 Dereseki kalkışlı A-1709 kodlu aracına yaklaşık 17:18-17:20 gibi Saip Molla Caddesi - Şişecam durağından bindim. Olayda üç kod var ikisinin bir hatası yok ama olayda geçiyor. C-1551 ve C-1539 (Biri 16:50 diğeri de 16:55'te Deresekiden kalkmış. Önümüzdeki iki araç). FSM köprüsü veya Çevre Yolunun oraları tam bilmiyorum neyse akşam trafiğinden dolayı kilitti ve bu üç araç arka arkaya geldik. Bizde ben dahil 3 yolcu vardı. Diğer araçlarda ise koltuklar dolu olacak şekilde doluydu. Kısacası öndeki 5-10 dklık farkla iki araç oldukları için yolcuları almışlar. Uzun çevre yolu macerasından kurtulduktan sonra C-1539'un şoförüyle bir şey konuştular ama en arkada olduğum ve kulaklık takılı olduğu için duymadım. Bir durak geçtik ikinci durağa geldiğimizde durakta C-1551 vardı bütün yolcuları alıyordu ve şoför birden "Araç arızalandı" diyip üçümüzü de araçtan indirdi. Sonra tabelayı kapatıp benzinliğe geçti hatta fotoğrafını da çektim de bulanık diye silmişim maalesef. Arkadan gelen C-1539 ile kadıköye geri dönmüştüm.
Bizi indirdiği an direkt telefona sarılmıştım o anki hayal kırıklığıyla
Ekli dosyayı görüntüle 77086
Sorun şu ki: Aşırı trafikten üç araçta Kadıköydeki sıradaki kalkış saatlerini 20-25 dk üzeri kaçırmışlardı ve hepsi aynı anda aynı yerdeydi en kötü 3 sefer aksaması vardı. Benim fikrimce tabiki 100% böyledir diyemiyorum ama içime doğan bu şekilde. Şoför uyanıklık yapıp bizi indirdi, diğer araçlarla gelmemizi sağlayıp peronlara önden gitti. Ben arıza olduğuna inanmıyorum, evet benzliğe girdi fakat bilmiyorum yani biz kadıköy peronlara vardığımızda arka kapıdan inmiştim ve arkama baktığımda bizle aynı anda gelmişti peronlara tabelası açıktı sonradan kapattı. Yetmedi dalgınlığıma gelip ikinci araca da kart basmıştım.
Benzin bitme ihtimalini de şöyle eliyorum. Sefer iptali işlenmemiş, üç aracın da seferi tamamlanmış gözüküyor sistemde.
C-1551
Ekli dosyayı görüntüle 77087
Ekli dosyayı görüntüle 77091
C-1539
Ekli dosyayı görüntüle 77088
Ekli dosyayı görüntüle 77092
Şüpheli A-1709
Ekli dosyayı görüntüle 77089
Ekli dosyayı görüntüle 77090
Tabiki de şikayet etmedim ama unutmayacağım da. Eskiden minibüsçüler geç vakitte böyle yapardı araç boşsa öndeki veya arkadaki araca yolcuları verip evlerine dönerlerdi öyle hissettim kendimi.
Muhtemelen Florya girişinde alttan girmedi. Çözülmesine sevindimBugün kodunu vermeyeyim BN1 Hattında ilk defa başakşehir-bakırköy bölgesinden gelmiş bir şoför halkalı yönünde Yeşilköy'de yolu karıştırdı ve sanırım bir yere döndü görmedim orayı. Bir anda kendimizi beşyol metrobüs E-5'inde bulduk. Yolları bilmiyormuş sordu ben gittim yanına. Küçükçekmece metrobüse kadar düz götürüp ordan sağa dönerek marmaraya yönlendirdim. Köprü altından normal güzergahına döndü. Florya Akvaryum ve Küçükçekmece minibüs durakları arasındaki tüm durakları atlamak zorunda kaldık ama güzergaha döndü sonunda abi. Orda da indim geri kalan yolu biliyormuş diye. Şoföre yolu tarif ettiğim eğlenceli bir andı ama abi çok telaşlandı ona üzüldüm. Teselli ettim ama ne kadar teselli oldu orasını kendi bilir. İlk defa geldiği bölgede olur böyle şeyler
Detayı eklemeyi unutmuşum. İETT aracı değildi ÖHO aracıydı. Kodun gizli kalması daha iyi olacaktır. Şansa biz ilk Bakırköy İdo durağında öndeki aracı 30-40 saniye ile kaçırdık. Bindiğimizde öndeki araçla 1 dakikalık fark vardı. Bu sayede atlanılan duraklardaki yolcular sıkıntı yaşamamıştır umarımMuhtemelen Florya girişinde alttan girmedi. Çözülmesine sevindimFakat kaptana muhtemelen tahkikat başlatılacak.
Fotoğraflarıı kontrol ederken bir anım canlandı bu araçta.A-361 & 34HO1360
76O Avc. Cihangir Mah. - Otogar
![]()
Bir nazarın doğuş hikayesiFotoğraflarıı kontrol ederken bir anım canlandı bu araçta.
Yaklaşık 3-4 yıl önce 2021-2022 yıllarında Söğütlüçeşmeye yeni taşınmışız bu araca 76O'da yolculuk yapmak için Boru Sanayiden otogar yönüne binmiştim.
(net tarihten emin değilim. Ulaşım geçmişimde yaşanan 2 yıllık veri kaybında gerçekleşmişti olay. Şuna eminim ama 89S'de A-2XX'li ÖHO'lar vardı ve o zamanlar sarıya boyanma tam olarak gerçekleşmemişti)
Neyse boru sanayiden bindim. Yolcu sırası bol. Sıra bana gelince kartımı bastım ve validatörde "İşleminiz gerçekleşiyor. Lütfen kartınızı ayırmayın tarzı bir anons vardı (talimat işlemlerinde olan anons. Şuan tam hatırlayamadım)" ve validatör bir anda tak diye gitti. O yazı ekrandan gitmiyordu. Şoför abi bana en son bas diğer yolcular geçsin beklemeyelim demişti. Fakat kimsenin kartı okunmuyordu o yazı yüzünden ve şoför abinin en çok güldürdüğü ve yıllardır aklımdan çıkartamadığı şu cümleyi kurdu:
"Kartında virüs mü var ne var makinemi bozdun" o an insan içinde olmasam kahkaha atacaktım ama çok doluydu otobüs. Cihazı yeniden başlattı ve çözüldü sorun. Makine takılmış ve bana denk gelmişti
Abiye diyebildiğim tek şey şuydu: "böyle yeteneğim varsa helal olsun bana" demiştim o günden beri ne araca denk geldim ne de olayı unuttum. Şoförü bile değişmiştir belki ama selam olsun komik anıydı![]()
Benim de benzer bir anım var. Kadıköy peronlardan 14ÇK hattına bindim, validatör açılır açılmaz kart okutmaya çalıştım, sonra validatör takılı kaldı, Altıyol durağında şoför araca restart attı, sonra düzeldi.Fotoğraflarıı kontrol ederken bir anım canlandı bu araçta.
Yaklaşık 3-4 yıl önce 2021-2022 yıllarında Söğütlüçeşmeye yeni taşınmışız bu araca 76O'da yolculuk yapmak için Boru Sanayiden otogar yönüne binmiştim.
(net tarihten emin değilim. Ulaşım geçmişimde yaşanan 2 yıllık veri kaybında gerçekleşmişti olay. Şuna eminim ama 89S'de A-2XX'li ÖHO'lar vardı ve o zamanlar sarıya boyanma tam olarak gerçekleşmemişti)
Neyse boru sanayiden bindim. Yolcu sırası bol. Sıra bana gelince kartımı bastım ve validatörde "İşleminiz gerçekleşiyor. Lütfen kartınızı ayırmayın tarzı bir anons vardı (talimat işlemlerinde olan anons. Şuan tam hatırlayamadım)" ve validatör bir anda tak diye gitti. O yazı ekrandan gitmiyordu. Şoför abi bana en son bas diğer yolcular geçsin beklemeyelim demişti. Fakat kimsenin kartı okunmuyordu o yazı yüzünden ve şoför abinin en çok güldürdüğü ve yıllardır aklımdan çıkartamadığı şu cümleyi kurdu:
"Kartında virüs mü var ne var makinemi bozdun" o an insan içinde olmasam kahkaha atacaktım ama çok doluydu otobüs. Cihazı yeniden başlattı ve çözüldü sorun. Makine takılmış ve bana denk gelmişti
Abiye diyebildiğim tek şey şuydu: "böyle yeteneğim varsa helal olsun bana" demiştim o günden beri ne araca denk geldim ne de olayı unuttum. Şoförü bile değişmiştir belki ama selam olsun komik anıydı![]()
Talimat bug'ı olmuş. Ben de kartıma talimat verdiğimde ilk seferde yüklenmesine rağmen her basışımda bu ses çıkmaya devam ediyor bir süre. Sonra kendiliğinden düzeliyor bu sorun.Fotoğraflarıı kontrol ederken bir anım canlandı bu araçta.
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Wowturkey.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkimizden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.