Tema düzenleyici

İETT Hatlarında Yaşanan İlave, Güzergah Değişikliği ve İptal Haberleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Beykozlu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bence sistemi 2024 mayısta olan hali ile olsa iyi olur 48 seferleri arttırılıp 48 a seferleri 20 dk de bir olsa olur diğer mahallerin 49z 47l seferler sık diğer 39lu 49lu hatlar sabah öğle ikindi akşam vakitlerinde çalışsalar yeter
Keşke öyle olsa. Bence eyüpsultan ve çevresine irili ufaklı aktarma merkezleri kurulmalı. Aliveyköy ana aktarma merkezi olmalıdır. Mesela GOP’un Eyüpsultan’a yakın taraflarında oturan bir şahıs, Vezneciler, Yenikapı hatta Taksim (Gümüşsuyu Peron)’a aktarma yapmadan gitmeli, evinin önünden Çırçır Metro kalkışlı bu hatlar geçmelidir. Kendisi ancak Çırçır Peronuna ters düşen yerlere yani mesela Bakırköy’e, Kağıthane’ye, 4. Levent’e gidecekse Alibeyköy’e aktarma yapmalıdır. (Çırçır Metro-Bakırköy hattı olmalı ters düşmüyor ki denebilir yolcu talebi bu yöndeyse pek tabi yapılabilir GOP-Cevizlibağ dolmuş hattı var yamulmuyorsam minibüs entegrasyon projesi GOP’a getirilip böyle bir hat açılabilir)

Karadeniz Peron gibi atıl kalmış yerler diriltilmeli. GOP Yenimahalle gibi TM hatlarına adanmış peronlar kapsamlı bir şekilde tekrar elden geçirilmelidir. Sultangazi’dekiler Alibeyköy’e bence sadece yol üstünde kalıyorsa gitmelidir (Bakırköy, Kağıthane gibi) Böyle sistem daha sağlıklı olacak, Alibeyköy’ün yoğunluğu azalacaktır fakat daha da önemlisi bence araba kullanımını önleyecektir. Bir toplu taşıma şirketinin yapması gereken de budur.

Son düzenleme:
Sadece muhtar değil, Kiptaşlar var, Fiyaka var, bir sürü yeni yapılan siteler, apartmanlar var, kentsel dönüşüme giren yerler var, her geçen gün gelişmekte olan iki mahalleden bahsediyoruz, hatta 23 Nisan Caddesinin yolun hemen karşısında Çayırova TOKİ Konutları var. Bunların yöneticileri birlik olup İETT gitseler bastırsalar gelişme olacağına inanıyorum, armut piş ağzıma düş mantığıyla yürümüyor.

Bu arada bundan 2 gün önce Şifa Kiptaş Kültür Merkezi önünde İBB'ye ait Kentsel Dönüşüm Mobil İletişim Ofisi otobüsü vardı. O345 görünce 133Ş'deki hali geldi aklıma duygulandım. 🤗
Ekteki otobüsün ta kendisiydi.

Ekli dosyalar

• 202203281700122-img.jpeg
    202203281700122-img.jpeg
    252.7 KB · Görüntüleme: 10
Sadece muhtar değil, Kiptaşlar var, Fiyaka var, bir sürü yeni yapılan siteler, apartmanlar var, kentsel dönüşüme giren yerler var, her geçen gün gelişmekte olan iki mahalleden bahsediyoruz, hatta 23 Nisan Caddesinin yolun hemen karşısında Çayırova TOKİ Konutları var. Bunların yöneticileri birlik olup İETT gitseler bastırsalar gelişme olacağına inanıyorum, armut piş ağzıma düş mantığıyla yürümüyor.

Bu arada bundan 2 gün önce Şifa Kiptaş Kültür Merkezi önünde İBB'ye ait Kentsel Dönüşüm Mobil İletişim Ofisi otobüsü vardı. O345 görünce 133Ş'deki hali geldi aklıma duygulandım. 🤗
Ekteki otobüsün ta kendisiydi.
Şöyle bir Çayırova-Tavşantepe Metro hattı açsalar, benim halkım değil diyip geçmeseler… KBB uzun muzun umruunda değil gidip 50 kmik hatlar açabiliyorlar biliyorum malum bağlantılar giderleri önemsiz kılıyor ama yine de bizimkilerin eksiği nedir?

Şöyle bir Çayırova-Tavşantepe Metro hattı açsalar
Onu aslında Kocaeli Ulaşımpark açabilir düşünüyorum madem 133Ş Çağdaşkent'e kadar gidiyor, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'de bu hamleye jest olarak 595 koduyla Gebze Otogar - Gebze Millet Bahçesi - Çoban Mustafa Paşa Camisi - Köşklüçeşme - Yeni Bağdat Caddesi (Feniş Işıklar) - Çayırova Köprüsü - Şifa Mahallesi (Eski 17B durağı) - Kartal Metro hattı açabilir, 200 hattının peronundan kalkacak başka KBB hattına ihtiyaç var.
KBB'nin çok trajikomik hatları var, Ekomobil yada KBB sitesine girin şu hatları yazın sırasıyla, 440, 410, 502, 425, size Gebze,Çayırova,Darıca turu yaşatır. Dolayısıyla 595 getirisi yüksek, yolcusu fazla, mantıklı bir hat kalır bunların yanında.

300'lü ve 400'lü ne kadar hat varsa İETT neden buralarda yok. Nedir ya bu otokar sultan rezilliği yüksek tabanlı falan. Sonra Silivri hatlarındaki güleryüzler yerine iett otokarı istemez miydiniz mesela.
300 hattına İETT araç vermez. Zaten vermesin. Araç yolda kalınca zorluk oluyor. Zaten bu Kurban Bayramında da araç vermedi. Her zaman verirdi.

Onu aslında Kocaeli Ulaşımpark açabilir düşünüyorum madem 133Ş Çağdaşkent'e kadar gidiyor, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'de bu hamleye jest olarak 595 koduyla Gebze Otogar - Gebze Millet Bahçesi - Çoban Mustafa Paşa Camisi - Köşklüçeşme - Yeni Bağdat Caddesi (Feniş Işıklar) - Çayırova Köprüsü - Şifa Mahallesi (Eski 17B durağı) - Kartal Metro hattı açabilir, 200 hattının peronundan kalkacak başka KBB hattına ihtiyaç var.
KBB'nin çok trajikomik hatları var, Ekomobil yada KBB sitesine girin şu hatları yazın sırasıyla, 440, 410, 502, 425, size Gebze,Çayırova,Darıca turu yaşatır. Dolayısıyla 595 getirisi yüksek, yolcusu fazla, mantıklı bir hat kalır bunların yanında.
bu kocaeli neden böyle dolandıran hatlar açmayı seviyor? belki metro açılınca kapatırlar

bu kocaeli neden böyle dolandıran hatlar açmayı seviyor? belki metro açılınca kapatırlar
İETT kadar aracı olmadığı için olabilir mi? Zaten yeni hatlar da şu anda ÖHO araçları ile açılıyor. 502 ÖHO hattının sahil deparı 502S olarak ÖHO çalışıyor. 501 hattından 501B ve şimdide 501E olarak üç farklı hat olarak çalışıyor. 504 hattından 504B olarak ayrı bir hat çıkarıldı. Yakında bunun gibi hatlar meydana gelecektir illa ki
Metro açılınca bazı hatlar kapatılacak bazıları kısaltılacak kod değiştirip yeni metro besleme hat kodları alacak ve yeni metro besleme hatları açılacak bir şekilde çark döndürülecektir. En çok darbeyi 510,510B,515 gibi Darıca-Sanayi hatları alacak. Darıca-Gebze hatları tarihe karışabilir. Dudayev Metro, Fatih Devlet Hastanesi Metro, Mutlukent Metro gibi otobüs aktarma noktaları olması muhtemelen.

Konuşulacak çok konu var bununla ilgili ama bu konunun yeri burası değil, forumdaşlardan özür dileyerek burada bu konuyu kapatıyorum 🙏

130Ü hangi hattı? 130G projesi vardı zamanında Gebze-Harem minibüscülerinin yüzünden açılamayan zaten aynı camia 130Ş'ninde Üsküdara uzatılmasını istememiş, Harem'e çalışmasına ayaklanmıştı. Minibüscüler normalde otobüs hatlarını yer bitirirdi, Marmaray 17B'yi yiyip bitirdi.
Şimdi Gebze-Harem minibüsü artık Gebze-Küçükyalı oldu. Belki minibüse alternatif bu hat açılabilir.

Şimdi Gebze-Harem minibüsü artık Gebze-Küçükyalı oldu. Belki minibüse alternatif bu hat açılabilir.
Onların aslında Tavşantepe Metroya kadar geri çekilmesi gerekiyordu, Küçükyalıya çekilmelerinin sebebi M4 Metrosu ise Küçükyalıya kadar gitmesine gerek yok, Tavşantepe Metro - Gebze arasında bir ulaşım eksikliği var. Yok biz böyle iyiyiz diyorlarsa 130Ü hattını açmak için artık engel kalmamıştır gönül rahatlığıyla açılmasının vakti gelmiştir. He yok 130Ş var diyorsanız 130Ş yi eskisi gibi Harem Peronlara alalım.

Ama benim önerdiğim bu değil
130Ü Yunus Emre Lisesi - 133Ş gibi Gümüşpınar Camisine gelecek oradan 130Ş eski güzergahı Fatih Caddesi - Hürriyet Caddesi - Egemenlik Caddesi - Tersane Köprüsüne gelecek - ardından ver elini Üsküdardan dönerek Harem Peronlarda son bulacak.

500T Tuzla Şifa Mahallesi - Cevizlibağ Hattımız Hakkında

Yolcularımızın Dikkatine,

500T Tuzla Şifa Mahallesi – Cevizlibağ hattımız, 5 Ağustos 2025 tarihinden itibaren Tuzla Şifa Mahallesi – 4. Levent güzergâhında hizmet verecektir.

4.⁠ ⁠Levent – Cevizlibağ yönünde seyahat etmek isteyen yolcularımız, bu güzergahta hizmet veren 500L (4. Levent – Cevizlibağ) numaralı hattımızı kullanabilirler.

Bu kapsamda;
• 500T’den 500L’ye yapılan aktarmalar ücretsiz,
• 500L’den 500T’ye yapılan aktarmalarda 1 biletlik tarife uygulanacaktır.

Yolcularımıza duyurulur.

Kaynak: İETT Duyurular

Ekran görüntüsü 2025-08-01 113737.png

500T Tuzla Şifa Mahallesi - Cevizlibağ Hattımız Hakkında

Yolcularımızın Dikkatine,

500T Tuzla Şifa Mahallesi – Cevizlibağ hattımız, 5 Ağustos 2025 tarihinden itibaren Tuzla Şifa Mahallesi – 4. Levent güzergâhında hizmet verecektir.

4.⁠ ⁠Levent – Cevizlibağ yönünde seyahat etmek isteyen yolcularımız, bu güzergahta hizmet veren 500L (4. Levent – Cevizlibağ) numaralı hattımızı kullanabilirler.

Bu kapsamda;
• 500T’den 500L’ye yapılan aktarmalar ücretsiz,
• 500L’den 500T’ye yapılan aktarmalarda 1 biletlik tarife uygulanacaktır.

Yolcularımıza duyurulur.

Kaynak: İETT Duyurular

Ekli dosyayı görüntüle 75803
Artık karşıda olduğumda boğazgeç hat kullanamayacağım. Teşekkürler İETT.

Ben geri adım atılacağını düşünüyordum da artık karar geçmiş. Hayırlısı olsun. Efsanevi hattın artık son 3 günü. 3 gün sonra bitiyor
İrfan demet hayatta geri atmazdı da yerine gelecek vekil adam belki geri adım atar. İnşallah atar. Uzun hatların ne olursa olsun yaşatılması gerekiyor.

İstanbul'da bu derece bı karayolu trafiği varken şehrin bı ucundan bı ucuna otobüs hatları olmasına karşıyım ben.

Maksimum 2 ilçe arası otobüs olmalı.

Uzun yolculuklarda ise ➡️Ⓜ️ Metro/Marmaray/Metrobüs kullanılmalı 👍

İstanbul'da bu derece bı karayolu trafiği varken şehrin bı ucundan bı ucuna otobüs hatları olmasına karşıyım ben.

Maksimum 2 ilçe arası otobüs olmalı.

Uzun yolculuklarda ise ➡️Ⓜ️ Metro/Marmaray/Metrobüs kullanılmalı 👍
Maksimum 2 ilçe arası otobüs olacaksa bakırköy kartal kadıköy nicesi ulaşılamaz bir yer olur. Metrolardan yükünü kaldıramayanlar da var M3 ve M7 gibi. Congestion pricing şart sonraki yönetim gerekli mercilere baskı uygulamalı

Geri
Üst Alt