Tema düzenleyici

İETT Hatlarında Yaşanan İlave, Güzergah Değişikliği ve İptal Haberleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Beykozlu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Maksimum 2 ilçe arası otobüs olacaksa bakırköy kartal kadıköy nicesi ulaşılamaz bir yer olur. Metrolardan yükünü kaldıramayanlar da var M3 ve M7 gibi. Congestion pricing şart sonraki yönetim gerekli mercilere baskı uygulamalı
Zaten uzun vade için söyledim.
Direkt uzun otobüsleri kesersek halk çıldırır:)

Ama Avrupa ve Anadolu yakasına 2'şer tane cadde tramwayi koy(Kadıköy-Kartal tramway projesi tarzı)
ondan sonra uzun otobüsleri kaldırırsin.

böylelikle çoğu şeyden tasarruf olur. hem de kısa hatlardaki araç sayısı da artar💯

Zaten uzun vade için söyledim.
Direkt uzun otobüsleri kesersek halk çıldırır:)

Ama Avrupa ve Anadolu yakasına 2'şer tane cadde tramwayi koy(Kadıköy-Kartal tramway projesi tarzı)
ondan sonra uzun otobüsleri kaldırırsin.

böylelikle çoğu şeyden tasarruf olur. hem de kısa hatlardaki araç sayısı da artar💯
Kısa hatlar genelde boş hatlar oluyor (TM hatları)

İstanbul'da bu derece bı karayolu trafiği varken şehrin bı ucundan bı ucuna otobüs hatları olmasına karşıyım ben.

Maksimum 2 ilçe arası otobüs olmalı.

Uzun yolculuklarda ise ➡️Ⓜ️ Metro/Marmaray/Metrobüs kullanılmalı 👍
İlçe sınırı değil de durak sınırı olmalı. Silivri, Çatalca, Şile’den gelmiyorsa bir hattın 70-80 durak olması çoğunlukla yersiz. Demek istediğim anlaşılmazsa biraz daha açarım konuyu.

İlçe sınırı değil de durak sınırı olmalı. Silivri, Çatalca, Şile’den gelmiyorsa bir hattın 70-80 durak olması çoğunlukla yersiz. Demek istediğim anlaşılmazsa biraz daha açarım konuyu.
Mesela 147 hattı. 74 durak ve inanılmaz uzun. Öyle silivri hattı gibi ahım şahım KM'si de yok

Bu güzel bir fikir. Mesela 33B gibi 50 duraktan fazla güzergahı olan Eminönü hatları var, gereksiz uzun bir yol.
Bunun biraz farkında olabilirler. 132v de bir yenilenmeye gidilmesi ukomede konuşuluyor, 90+ duraklık km olarak en uzun hatları geçen bir durak sayısına sahip

Mesela 147 hattı. 74 durak ve inanılmaz uzun. Öyle silivri hattı gibi ahım şahım KM'si de yok
142B, 146T ve 147 gibi Bahçeşehir hatları 3-4 ayrı hattın yapacağı işi yapıyor.

142B için 142T açtılar Bahçeşehir, Esenkent, Ardıçlı içini dolaşmak istemeyen buna biniyor.

146T ve 147’yi her açılan site önüne uzata uzata şehirlerarası hatta çevirdiler hatları. Ne zaman bilsem arkamdan eş dost su döker.

500T Tuzla Şifa Mahallesi - Cevizlibağ Hattımız Hakkında

Yolcularımızın Dikkatine,

500T Tuzla Şifa Mahallesi – Cevizlibağ hattımız, 5 Ağustos 2025 tarihinden itibaren Tuzla Şifa Mahallesi – 4. Levent güzergâhında hizmet verecektir.

4.⁠ ⁠Levent – Cevizlibağ yönünde seyahat etmek isteyen yolcularımız, bu güzergahta hizmet veren 500L (4. Levent – Cevizlibağ) numaralı hattımızı kullanabilirler.

Bu kapsamda;
• 500T’den 500L’ye yapılan aktarmalar ücretsiz,
• 500L’den 500T’ye yapılan aktarmalarda 1 biletlik tarife uygulanacaktır.

Yolcularımıza duyurulur.

Kaynak: İETT Duyurular

Ekli dosyayı görüntüle 75803
Geçmiş mesajları okumayan olursa diye hatırlatıcı koyayım. 500T resmi olarak kısalmasına 3 gün kaldı.

IMG_6726.jpeg
Doğru başlık mı bilmiyorum fakat

Daha fiile geçmedi fiile geçince kopar kıyamet
Ben kıyamet kopacağını düşünmüyorum lakin şu şarta bağlı 500L seferleri artırılırsa, 500T yi de güçlendirmek lazım eğer artırılmazsa aynı kalırsa problemler yaşanabilir. Bu arada geçen otobüslerin %80 4.Levent tabelalı bugün
Daha önce 522ST olsun Silivri hatları olsun bir problem yaşanmadıysa 500T de yaşanmaz emin olun

Kıyamet kopmaması için saatleri iyi ayarlamaları lazım . Misal ben 13:50 de Levent’e geliyorsam otobüsün de bu saate yakın olması lazım . Gidipte 14:00’e otobüs koyarlarsa kıyamet kopar . Hem aktarma yaptıracaksın hem de 10 dakika bekleteceksin . İnsanlar otobüsleri yumruklar . İnşallah düzgün ayarlarlar saatleri
Ben bu sene kanser olmassam iyi

Kıyamet kopmaması için saatleri iyi ayarlamaları lazım . Misal ben 13:50 de Levent’e geliyorsam otobüsün de bu saate yakın olması lazım . Gidipte 14:00’e otobüs koyarlarsa kıyamet kopar . Hem aktarma yaptıracaksın hem de 10 dakika bekleteceksin . İnsanlar otobüsleri yumruklar . İnşallah düzgün ayarlarlar saatleri
Ben bu sene kanser olmassam iyi
Sana katılıyorum aynı şekilde ben 4.Levent'e 14:30 da iniyorsam maksimum 14:35 de 500L ye biniyor olmam lazım ki durakta bekleyenlerden izdiham oluşabilir. Yani 25 araç buradan kalkıyorsa oma karşılık 25 araçta Leventte onu karşılaması gerekiyor böylelikle kesintisiz zincirleme ulaşım tamamlanmış olur
Çok iyi ayarlanması gerek aynı şekilde peronda 500T boş hazır beklemesi gerekiyor. Acaba 500T ring mi çalışacak yoksa dinlenmeli mi?

İETT'nin bunu becerebileceğini sanmıyorum ama görelim bakalım şaşırtır umarım beni
Böyle bir kararı almadan önce düşünüp ne yapmaları gerektiğini planlamış olduklarını umuyorum ama benim içimden hep bir ses zamanla 500L nin kapatılacağı 500T 4.Levent - Şifa Mahallesi olarak ilelebet devam edeceğini söylüyor
Bundan nedense adım kadar eminim 522ST gibi olacak sonu
İrfan Demetten sonra Ahmet Mehmet Ali Hasan Hüseyin de gelse yerine 500T eski haline döneceğini zannetmiyorum

Sana katılıyorum aynı şekilde ben 4.Levent'e 14:30 da iniyorsam maksimum 14:35 de 500L ye biniyor olmam lazım ki durakta bekleyenlerden izdiham oluşabilir. Yani 25 araç buradan kalkıyorsa oma karşılık 25 araçta Leventte onu karşılaması gerekiyor böylelikle kesintisiz zincirleme ulaşım tamamlanmış olur
Çok iyi ayarlanması gerek aynı şekilde peronda 500T boş hazır beklemesi gerekiyor. Acaba 500T ring mi çalışacak yoksa dinlenmeli mi?
500T’ye en azından pik saatlerde çalışacak bir cevizlibağ deparı İETT’nin işini kolaylaştıracaktır

500T Tuzla Şifa Mahallesi - Cevizlibağ Hattımız Hakkında

Yolcularımızın Dikkatine,

500T Tuzla Şifa Mahallesi – Cevizlibağ hattımız, 5 Ağustos 2025 tarihinden itibaren Tuzla Şifa Mahallesi – 4. Levent güzergâhında hizmet verecektir.

4.⁠ ⁠Levent – Cevizlibağ yönünde seyahat etmek isteyen yolcularımız, bu güzergahta hizmet veren 500L (4. Levent – Cevizlibağ) numaralı hattımızı kullanabilirler.

Bu kapsamda;
• 500T’den 500L’ye yapılan aktarmalar ücretsiz,
• 500L’den 500T’ye yapılan aktarmalarda 1 biletlik tarife uygulanacaktır.

Yolcularımıza duyurulur.

Kaynak: İETT Duyurular

Ekli dosyayı görüntüle 75803
Konu dışı ama herkes farklı bir tepki vermiş.
1000028419.jpg

Sizce yolcu potansiyeli hangi etapta Şifa Mahallesi - 4.Levent mi
4.Levent - Cevizlibağ mı? Bunun araştırmasını yaptırdı mı İETT önce onu sorgulamak lazım
Kaç kişi Şifa Mahallesinden Kavacıka kadar olan kısımda Cevizlibağa gidiyor
İETT şunu diyebilir Kozyatağına kadar olan tüm D100 güzergahındaki yerleşimler M4 Metrosu uzunçayır Metrobüsle Cevizlibağ gitsin. Kavacık kısmını da 15KB ile Kozyatağına getirebilirim. Böyle de düşünebilirlerdi buna da şükür demekten başka çare yok gibi

Geri
Üst Alt