Tema düzenleyici

İETT Hatlarında Yaşanan İlave, Güzergah Değişikliği ve İptal Haberleri

“Değerli yolcularımızın dikkatine,

Yolcularımıza sunulan hizmet kalitesini artırmak ve M4 ile M5 Metro Hatları arasında erişimi kolaylaştırmak amacıyla SM4 numaralı hattımızın güzergâhı 06.12.2025 (Cumartesi) tarihinden itibaren Kurtköy Metro’ya uzatılacak olup, hattımızın tüm seferleri Kurtköy Mahallesi Metro durağı başlangıçlı/varışlı olarak hizmet vermeye devam edecektir.

Yolcularımıza duyurulur.”

Süper haber. Artık Ankara Caddesi M5’e daha rahat ulaşabilecektir. M4-M5 aktarması olabildiğince kolaylaştırmalıdır. Çünkü bu iki hat da omurga hattır fakat konumları gereği çakışamamaktadır. Şeyhli Metro otoparkı İETT’ye devredildiğinde oraya uzatılır muhtemelen.
Geçen gün SM4 kullandım ama anlamadığım şekilde aktarma aldı. BESLEME hattının aktarma ücreti almaması gerekmiyor mu? Onu geçtim bu hat metro durağından başlayıp metro durağında bitiyor yani yolcusu %99 metro kullanacak, buna rağmen aktarma ücreti alıyor. İETT üzdü beni.

1767537465566.png

1767537552559.png

Geçen gün SM4 kullandım ama anlamadığım şekilde aktarma aldı. BESLEME hattının aktarma ücreti almaması gerekmiyor mu? Onu geçtim bu hat metro durağından başlayıp metro durağında bitiyor yani yolcusu %99 metro kullanacak, buna rağmen aktarma ücreti alıyor. İETT üzdü beni.

Ekli dosyayı görüntüle 99646
Ekli dosyayı görüntüle 99647
bunu çözüm merkezine yazsanız iyi olur. fiyat tarifesini m5'in yanında m4'e de entegre olacak şekilde güncellemeyi unutmuşlardır. bunun gibi şeylerle halkın uğraşmaması lazım ama irfan demet müthiş bir insan olduğu için uğraşıyoruz

17S -> 04-01-2026 itibariyle Haftaiçi 1 seferin hareket saati güncellenmiştir. (Haftaiçi gidiş: 17:15). Ayrıca Cumartesi 6 sefer, Haftaiçi 2 sefer ilave edilmiştir.

Sanırım hatta cumartesileri bir araç daha tahsis edilmiş.

Metrobüse teşvik yok demen komik geldi metrobüse yokta neye var teşvik metromu var avcılar bölgesinde ya bu da önemli değil

Bak adam yukarsa paylaşmış SM ye biniyo para alıyor halbuki tekte gidebileceği otobüs kaldırıldığı için biniyo SM ye alibeyköyde var mesela 50 ler ücretsiz aktarma sisteminde bu heryerde olmalı

Ekli dosyayı görüntüle 99646
Ekli dosyayı görüntüle 99647
Geçen bu problemi ben de yaşadım. Hem SM4 >M5 hem de M5>SM4 2sinde de ücret çekti bende.

Tek biletli diyor tarifede. Ücret alması normal.
Ama İETT sayfasında "besleme hattı" olduğu yazıyor. Besleme demek aktarma alıyor olmasını gerektirmiyor mu? O zaman bu hattın metroda başlayıp metroda bitmesinin ne anlamı var? M4 <> SM4 <> M5 yapacağıma metro <> otobüs yaparım gideceğim yere 2 vasıtada ulaşırım.

TM15 hattına -2 kodlu Cebeci Peronlar - Karadeniz Mahallesi deparı eklenmiş.

Bence bu depar ayrı bir hatta çıkartılıp (TM32?) Cebeci Peronlar - Atatürk Bulvarı - Orhangazi Caddesi - Cumhuriyet Mahallesi - Kiptaş Venezia - Esenler Kışla Caddesi - Atışalanı - Esenler Otogarı şeklinde ayrı bir hatta dönüşmeli. Bölgede minibüsler de kaldırıldığı için yoğun bir yolculuk talebi var.

Tabi hat M7 ve M1 ücretsiz aktarmalı olacak.

AND1Ş -> 06-01-2026 itibariyle Haftaiçi 2 sefer, Cumartesi 2 sefer, Pazar 6 sefer ilave edilmiştir.
AVR2 -> 06-01-2026 itibariyle Haftaiçi 1 seferin hareket saati güncellenmiştir. (Haftaiçi gidiş: 07:00). (Hatta 2 öho seferi var??)

Geri