Tema düzenleyici

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SaySev
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba, konuya vakıf olan arkadaşların bir konuda fikrine ihtiyacım var.
2 emsal parselde 144 metrekare yerimiz mevcut, alalı 3 yılı doldurduğu için şüfa mevzusunu atlattık sanırım, imar planına göre 150 m2 yapılaşma olduğu takdirde, 6 m2 için sorun çıkar mı, ne tür bir sonucu olur.
Teşekkürler
Şimdi şöyle anlatmaya çalışayım. Konut+ticaride değişken çok fazla olduğu için tam hesap yapmak zor. Ama sendeki 144 metre arsaya 144 metre ev/işyeri düşmüyor. Emsal 2 olduğu için parselinizide %50’den verdiğinizi varsayıyorum, toplam parsel alanında sizin hisseniz % kaça denk geliyorsa alacağınız miktarda o oluyor.

Yalnız ticari ve konutun değeri aynı olmadığından nasıl bir paylaşım olur bilemiyorum.

Benim için en mantıklı paylaşım mal sahiplerine düşen konut alanı x hisse yüzdesi, ticari alan x hisse yüzdesi şeklindeki bir paylaşımın adil olacağı yönünde. Başka türlü bir paylaşım yöntemi varsa bilmiyorum.

Yukarıdakini örneklemem gerekirse; diyelim parselin %2’si size aitse, mal sahibine düşen konutunda %2’si sizin oluyor, ticari alanında %2’si sizin oluyor.

Daha önce müteahhitle bir anlaşma yapmadığım için tam detayına vakıf değilim fakat mantık çerçevesinde bana en uygun paylaşım bu geldi.

Evet sahibindendeki 30 tane ilanin hepsi sıkıntılı ve spekülatif
Herkese merhabalar, bu tarz genellemelerden kaçınılması taraftarıyım. Bizim de hisseli için ilanımız var sıralamada, ruhsatını bekleyen, müteahhitle görüşme konusunda genel kurul kararı alınmış bir yer. Yani sıkıntılı veya spekülatif değil; ama bu şekilde genelleme olduğunda bizleri de etkiliyor. Saygılarımla…

Şimdi şöyle anlatmaya çalışayım. Konut+ticaride değişken çok fazla olduğu için tam hesap yapmak zor. Ama sendeki 144 metre arsaya 144 metre ev/işyeri düşmüyor. Emsal 2 olduğu için parselinizide %50’den verdiğinizi varsayıyorum, toplam parsel alanında sizin hisseniz % kaça denk geliyorsa alacağınız miktarda o oluyor.

Yalnız ticari ve konutun değeri aynı olmadığından nasıl bir paylaşım olur bilemiyorum.

Benim için en mantıklı paylaşım mal sahiplerine düşen konut alanı x hisse yüzdesi, ticari alan x hisse yüzdesi şeklindeki bir paylaşımın adil olacağı yönünde. Başka türlü bir paylaşım yöntemi varsa bilmiyorum.

Yukarıdakini örneklemem gerekirse; diyelim parselin %2’si size aitse, mal sahibine düşen konutunda %2’si sizin oluyor, ticari alanında %2’si sizin oluyor.

Daha önce müteahhitle bir anlaşma yapmadığım için tam detayına vakıf değilim fakat mantık çerçevesinde bana en uygun paylaşım bu geldi.
Tapu kayıtlarından gördüğüm kadarıyla parsel çok ortaklı, düşük metrekareleri olanda var 500-1000 metrekare olanda, Özelleştirme İdaresi başkanlığı ve TOKİ nin Dodurga satışları hareketlendirecektir sanırım, umarım herkesin beklentisi karşılanır.

Ruhsat aşamasına gelip inşaatlar başladığı zaman tecrübe etmiş yatırımcılar olacaktır, örnek teşkil edecektir bizler içinde

Bugün otoban dışı Eskişehir yolunda turkuaz ve yapracıkta çok büyük inşaatlar gördüm.hatta yıllardır kangren olan BOTAŞ karşısı Yapracık solda bile rezidans inşaatı başlamış.dodurgadaki bu uyuşukluğu bir türlü anlayamadım sanki gizli bir el dur diyor.mütahitle sözleşme yaptıklarını söyleyen arkadaşlardanda bir haber yok.ruhsat uzun sürsede en azından mütahit arsanın üzerine getirip bir konteynr koyabilir

Hazine her ne kadar ihale için açılış rakamı vermemiş olsa da bu arsaların da rahatlıkla 30.000 lira üzerinde bir metrekare fiyatıyla satılacağına inanıyorum. Bu satıştaki parseller daha büyük ve bu sayede büyük projelere uygun.

Bu iki ihaledeki bütün parseller 1,75 konut imarlı. Bu da konut parsellerinde fiyat artışını sağlayacaktır.

Ben satış tarihi ile kaç metrekare olduğunu öğrenmek istiyordum. Birde tabiki satış fiyatını :D

Düzeltme: mobile bakınca detaylar görünmedi şimdi pcden bakinca notlar var. özurdileyerek paylaşayım kısaca;

3 nolu ilandaki 29965/6 parselin tamamı tek hisse 21.384m²
4 nolu ilandaki 29968/6 parselin tamamı tek hisse 18.457m²
5 nolu ilandaki 2 parselin 29770/4 21.924m² ve 29973/5 16.062m² tamamı tek hisse.

Bakalm kaça gidecekler. ihale tarihi ile ilgili bir not bulamadm. Bilenler yazar artik.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt