Tema düzenleyici

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SaySev
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba, konuya vakıf olan arkadaşların bir konuda fikrine ihtiyacım var.
2 emsal parselde 144 metrekare yerimiz mevcut, alalı 3 yılı doldurduğu için şüfa mevzusunu atlattık sanırım, imar planına göre 150 m2 yapılaşma olduğu takdirde, 6 m2 için sorun çıkar mı, ne tür bir sonucu olur.
Teşekkürler
Şimdi şöyle anlatmaya çalışayım. Konut+ticaride değişken çok fazla olduğu için tam hesap yapmak zor. Ama sendeki 144 metre arsaya 144 metre ev/işyeri düşmüyor. Emsal 2 olduğu için parselinizide %50’den verdiğinizi varsayıyorum, toplam parsel alanında sizin hisseniz % kaça denk geliyorsa alacağınız miktarda o oluyor.

Yalnız ticari ve konutun değeri aynı olmadığından nasıl bir paylaşım olur bilemiyorum.

Benim için en mantıklı paylaşım mal sahiplerine düşen konut alanı x hisse yüzdesi, ticari alan x hisse yüzdesi şeklindeki bir paylaşımın adil olacağı yönünde. Başka türlü bir paylaşım yöntemi varsa bilmiyorum.

Yukarıdakini örneklemem gerekirse; diyelim parselin %2’si size aitse, mal sahibine düşen konutunda %2’si sizin oluyor, ticari alanında %2’si sizin oluyor.

Daha önce müteahhitle bir anlaşma yapmadığım için tam detayına vakıf değilim fakat mantık çerçevesinde bana en uygun paylaşım bu geldi.

Geri
Üst Alt