Şimdi şöyle anlatmaya çalışayım. Konut+ticaride değişken çok fazla olduğu için tam hesap yapmak zor. Ama sendeki 144 metre arsaya 144 metre ev/işyeri düşmüyor. Emsal 2 olduğu için parselinizide %50’den verdiğinizi varsayıyorum, toplam parsel alanında sizin hisseniz % kaça denk geliyorsa alacağınız miktarda o oluyor.Merhaba, konuya vakıf olan arkadaşların bir konuda fikrine ihtiyacım var.
2 emsal parselde 144 metrekare yerimiz mevcut, alalı 3 yılı doldurduğu için şüfa mevzusunu atlattık sanırım, imar planına göre 150 m2 yapılaşma olduğu takdirde, 6 m2 için sorun çıkar mı, ne tür bir sonucu olur.
Teşekkürler
Yalnız ticari ve konutun değeri aynı olmadığından nasıl bir paylaşım olur bilemiyorum.
Benim için en mantıklı paylaşım mal sahiplerine düşen konut alanı x hisse yüzdesi, ticari alan x hisse yüzdesi şeklindeki bir paylaşımın adil olacağı yönünde. Başka türlü bir paylaşım yöntemi varsa bilmiyorum.
Yukarıdakini örneklemem gerekirse; diyelim parselin %2’si size aitse, mal sahibine düşen konutunda %2’si sizin oluyor, ticari alanında %2’si sizin oluyor.
Daha önce müteahhitle bir anlaşma yapmadığım için tam detayına vakıf değilim fakat mantık çerçevesinde bana en uygun paylaşım bu geldi.