Tema düzenleyici

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SaySev
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Daha önce birkaç kez yazdım. Sabredersek çok daha iyi kazanacağız.

Müteahhitler ilk başta nispeten düşük oranlar vermeye çalışırlar.

Kaliteli yapılaşma kendini gösterdikçe arsalar daha da değerlenir, alacağımız pay yükselir.

Bu ihaleler halka açık, girecek sermaye sahipleri, müteahhitler de zaten o ölçüde parsele inşaat yapabilecek düzeydekiler olacak.

Kısa zaman içinde altı ihale olması da arsa fiyatlarına doping etkisi yapacaktır.

Arsaları alacak firmalar büyük firmalar olur,kooperatiflerin o kadar gücü olamaz, bize faydası şu olur;belkide hemen inşaata başlarlar

Çok şükür forumda akliselim yazılar çoğalıyor. Söyle oldu boyle uçtu diyenlere itibar etmeyiniz. Onlar pazarlamacı simsarlar. Kanaatimce 2026 dan itibaren gayrimenkul zirveye doğdu yükselişe geçer. Bu faiz ortamında ne olacağı belli olmayan bir yatırım enstrümanına, hele hele 150 m tarlaya bir daire alacağım diye (ki ne zaman olacağı da belki olmayan) beş milyon altı milyon gibi parayı kimse bağlamaz. Faizlerin düşmesiyle para gayrimenkule akmaya baslandigi zaman koşullar ayrı değerlendirilir tabi. Ama zamani var gibi görünüyor.

Çok şükür forumda akliselim yazılar çoğalıyor. Söyle oldu boyle uçtu diyenlere itibar etmeyiniz. Onlar pazarlamacı simsarlar. Kanaatimce 2026 dan itibaren gayrimenkul zirveye doğdu yükselişe geçer. Bu faiz ortamında ne olacağı belli olmayan bir yatırım enstrümanına, hele hele 150 m tarlaya bir daire alacağım diye (ki ne zaman olacağı da belki olmayan) beş milyon altı milyon gibi parayı kimse bağlamaz. Faizlerin düşmesiyle para gayrimenkule akmaya baslandigi zaman koşullar ayrı değerlendirilir tabi. Ama zamani var gibi görünüyor.
Peki arsalar uçacak kaçacak diyenlerin öngörüleri doğru çıktı sen zarar mı edersin. Ben demiyorum arsa fiyatları yükselecek diye ,ama burada yatırımı olan birisi olarak arsa fiyatları yükselecek diyenden niye rahatsız olayım. Ruh hastası mısınız arkadaş. Yahut çok mu akıllısınız. Kendi öngörünü söylüyorsun 2026'dan itibaren arsa fiyatları yükselişe geçecekmiş. Kardeşim ne dediğinden kendinin haberi yok. Zaten 2026 geldi ne kaldı şurada. Burada yazanlar farklı şeyler mi söylüyor. Yahut da sen çok bilinmez şeylerden mi bahsediyorsun. Burada kandırılacak insan yok zaten herkes yatırımını yapmış arsasını almış. Pazarlamacıya burada kim kanar. Bırakın bilgiçlik taslayarak millete akıl vermeyi...

Ruh hastası olan belirli. Seninle muhatap olan var mı? Elinde tuzluk niye kosturdun yine? Sana ne yaw benim fikrimden? Yazdıklarımı anlayacak eğitim seviyesinde değilsin ki anlayasin. Defaatle yazdım. Tekrar yazıyorum, sen ve senin gibiler muhatabım değil. Bunu bildiğin halde niye yazıyorsun. İlk okul kaçıncı sınıf terksin sen onu söyle. Hadi yallah.

Ne zaman kendini gosterecek acaba

Suan faiz yuksek
Lira desteginin kaldirilmasi riski var
Insaat ruhsati verilmiyor
Tamam faizler yüksek ama ev satışları aynı seviyede devam ediyor, üstelik en çok satış Çankaya'da.

Birim fiyat olarak en üst segment de Çankaya olduğuna göre, demek ki iyi bölgede kaliteli yapı müşteri buluyor.

Lira derken zaten inşaat sektörü yıllardır işi döviz kuruna göre ayarlamış.

Çap verilmeye başlanmış diye okumuştuk, o zaman ruhsat başvurularının da eli kulağındadır.

Tamam faizler yüksek ama ev satışları aynı seviyede devam ediyor, üstelik en çok satış Çankaya'da.

Birim fiyat olarak en üst segment de Çankaya olduğuna göre, demek ki iyi bölgede kaliteli yapı müşteri buluyor.

Çap verilmeye başlanmış diye okumuştuk, o zaman ruhsat başvurularının da eli kulağındadır.
4+1 3+1 ler ne incek ne beytepe ne de bu bölgede satılmıyor hocam bu kanatınız neye göre aktif içindeyim işin elmakçı değilim ama birden fazla dairem var kendime ait satılmıyor nasıl olcak bu denklem 1+1 ler gidiyor 2+1 lerde hatrı sayılır satıyor ama 3 ve 4 yok

4+1 3+1 ler ne incek ne beytepe ne de bu bölgede satılmıyor hocam bu kanatınız neye göre aktif içindeyim işin elmakçı değilim ama birden fazla dairem var kendime ait satılmıyor nasıl olcak bu denklem 1+1 ler gidiyor 2+1 lerde hatrı sayılır satıyor ama 3 ve 4 yok
Simdi şöyle diyim. ticari + konutta 1+1 ve 2+1 durumu biraz daha esnek. Benim gibi hissesi konut alanında olanlar için durum biraz daha sorunlu. Zira hesaplar 150m² daireye göre yapılacagından bölgede bolca 3+1 ve 4+1 olacak. Ama şunuda yine tekrar edeyim, daireniz kaliteliyse diger dairelere göre satılma süresi daha düşük olur. Kaliteden kastım, dairede kullanılacak malzeme, dairenin oturumu yani iç planlaması, dairenin ekstra özellikleri (ısıklandirma, isinma sistemi, akılli ev sistemi gibi), peyzaj, sosyal donatılar vs vs... Fiyati fazla olsada her zaman müşterinin aklıni kurcalayacak bir ev olmalı.

Simdi şöyle diyim. ticari + konutta 1+1 ve 2+1 durumu biraz daha esnek. Benim gibi hissesi konut alanında olanlar için durum biraz daha sorunlu. Zira hesaplar 150m² daireye göre yapılacagından bölgede bolca 3+1 ve 4+1 olacak. Ama şunuda yine tekrar edeyim, daireniz kaliteliyse diger dairelere göre satılma süresi daha düşük olur. Kaliteden kastım, dairede kullanılacak malzeme, dairenin oturumu yani iç planlaması, dairenin ekstra özellikleri (ısıklandirma, isinma sistemi, akılli ev sistemi gibi), peyzaj, sosyal donatılar vs vs... Fiyati fazla olsada her zaman müşterinin aklıni kurcalayacak bir ev olmalı.
Hocam dediniz doğru fakat beytepede evin içi 1. Sınıf konumu deseniz zaten iyi bi yerde havuz fln herşeyi olan içinde miele marka olan yer satılmıyorken şuan bana bögede ne kadar kalitelide olsa satışlar yok şuanki piyasa için tabiki yarın faiz çok düşer krediler güzel seviyeye gelir düzelebilir ama şu piyasada kimse 4+1 satıyor diyemez

Hocam dediniz doğru fakat beytepede evin içi 1. Sınıf konumu deseniz zaten iyi bi yerde havuz fln herşeyi olan içinde miele marka olan yer satılmıyorken şuan bana bögede ne kadar kalitelide olsa satışlar yok şuanki piyasa için tabiki yarın faiz çok düşer krediler güzel seviyeye gelir düzelebilir ama şu piyasada kimse 4+1 satıyor diyemez
4+1'lerin m²'si yüksek oldugundan bu fiyata yansiyor, hal böyle olunca müsteri kitlesi çok azaliyor.

Kredi faizlerinin düşmesi, kredinin kullanılabilirlik yüzdesinin artması satışlara olumlu yansır fakat bu büyük ihtimalle beraberinde tl'de değer kaybinıda getirecek. Yani daire fiyatları maliyetlerden ötürü artacak. ister istemez satışları olmusuz etkileme olasiliğı var. Tl'deki deger kaybı ne kadar az olursa o kadar satışlara olumlu yansır. Bunuda saglayabilecekler mi göreceğiz ileride.

Lira destegini cekmek demek arsanin evin degerinin 1000 $/m2den 500-700 $/m2ye inmesi demek degil mi? 40 yildir ulkede normal olan dalgalanma

Faizler ne zaman dusecek acaba

Geri
Üst Alt