Tema düzenleyici

M1B Kirazlı-Halkalı Metro Hattı Uzatması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wowturkey.NET
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bu hatta daha önceden Tbm kazısı başlamış miydi?

Çünkü %20 ilerleme oranı var🤔

Hiç tbm kazmadan %20 oluyorsa Tbm kazısı sonrası %50 'e ulaşır ilerleme orani👏
Bu hatta tbm dahi gelmedi belki 150 200 metre natm kazı olabilir %20 derken halkalı meydana olan kısım diğer kısmına eklendiğinde oran %10 kadar düşüyor

M1B Mimar Sinan
IMG_2768.jpeg

Halkalı Meydan şantiyesinde kuş bile uçmuyor hiç bir çalışma yok...

Gerçi bilmiyorum belki kirazlı-meydan arası inşaat olduğundan gerek duyulmuyor ama inşallah en kısa sürede biter bu hat💯
Asıl çalışmalar 2026 başında yoğunlaşacak o zamana kadar hazırlık yapılıyor halkalıdada ufak tefek hazırlıklar yapıldı fatihten girecek ilk tbm ler kirazlı yönüne kazacak. Bunun içinde halkalı meydan beklemede olabilir

🚇Metro yapım çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.

Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı olarak;
📌Kirazlı - Halkalı Üniversite Metro Hattı projemizdeki yapım çalışmalarını yerinde inceledik.

📌Hattımızın 6.2 Kilometre, 5 İstasyondan oluşan ilk etabında çalışmalar devam ediyor.

Link: RayliSistemDairesi

Halkali Meydan-Kirazli etabı ilerlemesini bilmiyorum ama %15-20 seviyesinde olabilir🤔

Acaba tam olarak ne zaman açılır 2026 3.-4. Çeyreği gibi olur mu mesela

🚇Metro yapım çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.

Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı olarak;
📌Kirazlı - Halkalı Üniversite Metro Hattı projemizdeki yapım çalışmalarını yerinde inceledik.

📌Hattımızın 6.2 Kilometre, 5 İstasyondan oluşan ilk etabında çalışmalar devam ediyor.

Link: RayliSistemDairesi

Halkali Meydan-Kirazli etabı ilerlemesini bilmiyorum ama %15-20 seviyesinde olabilir🤔
ben bu durumu 153 İBB'ye sordum gelen cevap %9 oldu.

"Söz konusu projenin mevcut M1A-M1B hatları işletmelerinin sürdürülebilirliği için elektromekanik revizyon işlerinin "Kirazlı-Halkalı Üniversite Metrosu Kaba İnşaatı ve Elektromekanik İşleri" ihalesi kapsamına dahil edilerek, yapım ihalesine çıkılmış ve ihale süreci tamamlanmıştır. Yüklenici firma ile sözleşme imzalanarak, yer teslimi yapılmış ve çalışmalara başlanılmıştır. Metro projemiz, başlangıç noktası olarak Kirazlı İstasyonu'ndan hareket etmekte olup, güzergâhın son durağı Halkalı Meydanı'nda konumlanan Halkalı Üniversite İstasyonudur.

Hattın fiziki gerçekleşmesi %9 civarındadır."

ben bu durumu 153 İBB'ye sordum gelen cevap %9 oldu.
%18'i ikiye bolmusler muhtemelen ama projede ki kısımlar eşit ilerlemişse mantık olarak ilk etabı da %18 ilerlemeye sahiptir matematiksel olarak:))

Hatta şuan %20 olmuştur belki 3-4 aydır çalışmalar var çünkü hafif hafif

Geri
Üst Alt