Tema düzenleyici

M1B Kirazlı-Halkalı Metro Hattı Uzatması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wowturkey.NET
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bu hatta daha önceden Tbm kazısı başlamış miydi?

Çünkü %20 ilerleme oranı var🤔

Hiç tbm kazmadan %20 oluyorsa Tbm kazısı sonrası %50 'e ulaşır ilerleme orani👏
Bu hatta tbm dahi gelmedi belki 150 200 metre natm kazı olabilir %20 derken halkalı meydana olan kısım diğer kısmına eklendiğinde oran %10 kadar düşüyor

M1B Mimar Sinan
IMG_2768.jpeg

Halkalı Meydan şantiyesinde kuş bile uçmuyor hiç bir çalışma yok...

Gerçi bilmiyorum belki kirazlı-meydan arası inşaat olduğundan gerek duyulmuyor ama inşallah en kısa sürede biter bu hat💯
Asıl çalışmalar 2026 başında yoğunlaşacak o zamana kadar hazırlık yapılıyor halkalıdada ufak tefek hazırlıklar yapıldı fatihten girecek ilk tbm ler kirazlı yönüne kazacak. Bunun içinde halkalı meydan beklemede olabilir

🚇Metro yapım çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.

Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı olarak;
📌Kirazlı - Halkalı Üniversite Metro Hattı projemizdeki yapım çalışmalarını yerinde inceledik.

📌Hattımızın 6.2 Kilometre, 5 İstasyondan oluşan ilk etabında çalışmalar devam ediyor.

Link: RayliSistemDairesi

Halkali Meydan-Kirazli etabı ilerlemesini bilmiyorum ama %15-20 seviyesinde olabilir🤔

🚇Metro yapım çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.

Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı olarak;
📌Kirazlı - Halkalı Üniversite Metro Hattı projemizdeki yapım çalışmalarını yerinde inceledik.

📌Hattımızın 6.2 Kilometre, 5 İstasyondan oluşan ilk etabında çalışmalar devam ediyor.

Link: RayliSistemDairesi

Halkali Meydan-Kirazli etabı ilerlemesini bilmiyorum ama %15-20 seviyesinde olabilir🤔
ben bu durumu 153 İBB'ye sordum gelen cevap %9 oldu.

"Söz konusu projenin mevcut M1A-M1B hatları işletmelerinin sürdürülebilirliği için elektromekanik revizyon işlerinin "Kirazlı-Halkalı Üniversite Metrosu Kaba İnşaatı ve Elektromekanik İşleri" ihalesi kapsamına dahil edilerek, yapım ihalesine çıkılmış ve ihale süreci tamamlanmıştır. Yüklenici firma ile sözleşme imzalanarak, yer teslimi yapılmış ve çalışmalara başlanılmıştır. Metro projemiz, başlangıç noktası olarak Kirazlı İstasyonu'ndan hareket etmekte olup, güzergâhın son durağı Halkalı Meydanı'nda konumlanan Halkalı Üniversite İstasyonudur.

Hattın fiziki gerçekleşmesi %9 civarındadır."

Buna göre Kalyon Özgün Metro İnşaatı Adi Ortaklığı Ticari İşletmesi İle Kirazlı-Halkalı Üniversite Metro Hattı İnşaat Ve Elektromekanik İşler İle M1 Hattı Elektromekanik Sistemleri Yapım İşi için Beton Tedarik Sözleşmesi imzalandı.

Projeler kapsamında yaklaşık 1.100.000.000 TL tutarında hazır beton üretimi ve tedariği işi olacakken tutarın proje kapsamında değişkenlik gösterebileceği eklendi.

M1B Halkalı etabı yeniden hız kazandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen M1B hattında çalışmalar yeniden hız kazandı.

İhale mağduru olan bu hat bugün itibariyle fiziki ilerleme oranı %20 seviyesini aşmış durumda.

İBB ilk etapta 2028 yılına kadar 6.2 km uzunluğunda 5 istasyonu açmayı hedefliyor. (Kirazlı - Halkalı Üni. Arası)

Durmaksızın devam etmesini diliyorum.

M1B Halkalı etabı yeniden hız kazandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen M1B hattında çalışmalar yeniden hız kazandı.

İhale mağduru olan bu hat bugün itibariyle fiziki ilerleme oranı %20 seviyesini aşmış durumda.

İBB ilk etapta 2028 yılına kadar 6.2 km uzunluğunda 5 istasyonu açmayı hedefliyor. (Kirazlı - Halkalı Üni. Arası)

Durmaksızın devam etmesini diliyorum.
Halkalı Üniversite’den ötesine başlamak için ne bekleniyor acaba?

@Metroseksüel Polat

Kaynak, finansman, ihale süreçleri, denetim eksiklikleri ve mevcut koşullar…

Tüm bu unsurların oluşturduğu ihmaller zinciri, ne yazık ki M1B hattını doğrudan etkiledi.

M1B hattının inşası Mart 2021’de başladı; kısa bir süre çalışma yürütüldü ancak proje uzun bir dönem boyunca bekletildi.

Ardından İBB, 2024 yılında hattı yeniden ihale etti. Fakat ihale iptal edildi. İhale tekrarlandı; son olarak 2024-Eylül ayında gerçekleştirildi ve 2024-Aralık ayında yer teslimi yapıldı.

Bu doğrultuda, 2025 Ocak ayı itibarıyla M1B hattının yeniden resmen başlatıldığını söyleyebiliriz.

Şu anda İBB’de ciddi sayılabilecek bir finansman sıkıntısı yaşanıyor.

M5 ve M12 hatları için ek kredi başvuruları yapıldı. Buna rağmen, bazı metro hatlarının yapımı kısmen özkaynak kullanılarak sürdürülmeye çalışılıyor.

Sonuç olarak M1B hattı, tüm bu süreçlerin arasında yarıda kalmış bir proje haline gelmiş durumda.

Nihayetinde İBB şuanki mevcut durumlar göz önüne alındığında M1B hattını Halkalı-Üniversite istasyonuna kadar çalışmalarını sürdürecek.

Halkalı Üniversite ve Halkalı-Gar arasındaki kısım ise İETT ile ücretsiz aktarma yapılabilecek.

2028 yılına kadar bitirme hedefleri var. Umarım bu sefer de hayal kırıklığına uğratmaz.

Geri