bu t1 in şu an geldiği saçma planlama için çok basit ama hayat kurtarıcı bir plan tasarladım:Bu haliyle gereksiz, elektrik israfı, ring kısmının hatalı yapıldığını düşünüyorum, t1 ise en başından mavişehir değil çiğli izban şeklinde yapılsadı bu kadar çileli olmazdı
keşke burası troleybüs olsaydı, şimdi söksen sökülmez
Sanayi ringi verimli olmadı işçi servisleri tramvayla kalkacak trafik rahatlayacak denmişti o da olmadı
Çok aceleye getirildi düşünülüp tartılmadı, çok kolaya kaçıldı, t1 bağlantısı bile yarım yamalak oldu,hadi yapalım olsundu dendi, türkiyenin aynı görev döneminde projesine başlanıp bitirilip hizmete açılmış ilk raylı sistem hattı diyerek soyeri parlatmak için yapıldı, ama araç alınmadığı için hattın kaba inşası bittiği halde iki yıla yakın öylece bekledi
Açılalı bir yılı geçti hala araçlar ortada yok
Ring yapılacaksa asıl hastane balatçık kampüs izban şeklinde daire çizen bir hat olsaydı inanılmaz olurdu
bence 695 i ulu koop da kesmek yerine egekent 2 ye uzatsalar 128 e 428 e iyi bir destek olurUlukent Aktarma Merkezi 1 - Egekent 2
Yeni açılan 468 hattı gibi çalışacak şekilde bölgedeki mağduriyeti azaltmak için açılabilir. Sadece hafta içi 06.30-08.30 ve 16.00-19.00 arasında 15 dk aralıklı sefer yapacak şekilde çalışabilir. Ulukent Aktarma'dan Egekent 2'ye doğru 128 hattının mevcut güzergahını kullanabilir.
Bu bölge için ESHOT tarafından uygulanabilecek en iyi çözümün bu olabileceğini düşünüyorum. Zaten ESHOT'un daha önceden bahsettiğim 228, 528 gibi hatlar açması imkansız gibi bir şey, 128 ve 749 hatlarının sefer sıklığını artıracağını da sanmıyorum. Bu yüzden bu bölgedeki ulaşım sorunu için gördüğüm en makul çözüm bu.
Keşke 428 için de bir çözüm bulunsa ama Ulukent'teki köyün içerisinden geçecek başka bir hat ayarlanması lazım, aslında İZTAŞIT'ın minibüsleri oradan geçecek şekilde başka bir hat düzenlemesi yapılabilir ve böylece 428'ün bütün seferlerinde körüklü otobüs çalışabilir ancak bunu da ESHOT'un uygulayacağını sanmıyorum.
Bu güzergahla ilgili tramvay projesi vardıAliağa Aktarma Merkezi - Ağapark (Ring)
Aliağa Yalı Mahallesi'ne ve plajlara ulaşım sağlayacak şekilde böyle bir hat güzel olur diye düşündüm. Özellikle yazın bu hatta çok ihtiyaç var, dolmuşların yerini alması gerektiğini düşünüyorum, bu yüzden çok kullanılır.
Ekli dosyayı görüntüle 67547
Bu güzergâh iyi iş yapar538 Şehir Hastanesi-Cengizhan-Karşıyaka İskele
Sefer Sıklığı:
Haftaiçi gün boyu 30 dakika
Haftasonu 50 dakika
Güzergah:
Cengizhan Son Durak-Şehir Hastanesi-Cengizhan Mahallesi-Bayraklı İstasyon-Turan-Karşıyaka İskele
Bu hattın açılmasıyla birlikte 598'in Cengizhan güzergahı iptal edilip sadece TOKİ-Şehir Hastanesi şeklinde çalışacak bir servise dönüşür.(TOKİ-Bayraklı arası 557 olduğundan dolayı)
598 Sadece 557'nin uğramadığı etaplara, şehir hastanesine ve Cengizhan'a uğrayacak şekilde düzenlenmeli bu haliyle parkur süresi 90 dakikayı buluyor böyle olursa sefer sıklığı artar şehir hastanesine daha sık sefer olur önerdiğiniz 538'de hastane yolcusuna fayda sağlar538 Şehir Hastanesi-Cengizhan-Karşıyaka İskele
Sefer Sıklığı:
Haftaiçi gün boyu 30 dakika
Haftasonu 50 dakika
Güzergah:
Cengizhan Son Durak-Şehir Hastanesi-Cengizhan Mahallesi-Bayraklı İstasyon-Turan-Karşıyaka İskele
Bu hattın açılmasıyla birlikte 598'in Cengizhan güzergahı iptal edilip sadece TOKİ-Şehir Hastanesi şeklinde çalışacak bir servise dönüşür.(TOKİ-Bayraklı arası 557 olduğundan dolayı)
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Wowturkey.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkimizden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.