Tema düzenleyici

İstanbul Ulaşımı Hakkında Random/Karışık Sohbet

Burayı da eski foruma benzettiniz. Belediye parası kendi ödediği hatta nasıl çöküyor? Diğer yandan ister bakanlık ister belediye yapsın bu hatların finansmanı bizim vergilerimiz değil mi. Bakanlık yaptı diye Marmaray’ı, belediye yaptı diye metro kullanmayan mı var memlekette.
Olmayan bir şeyi yazmadım, basbayağı çökmeye kalkıştılar. En azından katkıları için şu şu şu kişilere teşekkür ederiz diyebiirlerdi. Savunmaya geçtiniz yine hemen, bunu bildiğim için daha fazla bir şey yazmadım iyi de etmişim.

Marmaray’ı da bazı sivri zekalar boykot edecekti güya ama mitinge yine bu araçlarla gittiler, trajikomik bir durum. 🤣 neyse konu farklı yerlere sapmasın

Olmayan bir şeyi yazmadım, basbayağı çökmeye kalkıştılar. En azından katkıları için şu şu şu kişilere teşekkür ederiz diyebiirlerdi. Savunmaya geçtiniz yine hemen, bunu bildiğim için daha fazla bir şey yazmadım iyi de etmişim.

Marmaray’ı da bazı sivri zekalar boykot edecekti güya ama mitinge yine bu araçlarla gittiler, trajikomik bir durum. 🤣 neyse konu farklı yerlere sapmasın
Nasıl çökmeye kalktılar anlat bakalım. İBB’de şoförlük yapan birisi metroyu karısının üzerine falan mı yapmış ne olmuş.

Detaylı konuşmaya gerek yok, neyin ne olduğunu çok iyi biliyorsun. Birtakım metro/tramvay hatlarının çeşitli yerlerine AYGM yazısı ekleniyor, artık bu konuda bir sıkıntı yaşanmayacağını umuyorum.

Son düzenleme:

Marmaray’ı da bazı sivri zekalar boykot edecekti güya ama mitinge yine bu araçlarla gittiler, trajikomik bir durum. 🤣 neysenu farklı yerlere sapmasın
Bakanlık Marmaray’dan kâr etmiyordu zaten diye biliyorum. Bir raylı sistemin kâr etmesi çok zor bir durum. Japonya’daki raylı sistem şirketleri mesela raylı sistemden kâr etmiyordu, etrafındaki emlak sektöründen kâr ediyordu

Bakanlık bir zahmet kar etmesin marmaraydan. Zaten dünya kadar herşeye vergi vermiyor muyuz. Aynı şey iett ve metrobüs için de geçerli. Anne kartı kaldır kardeşim kaldır. Çocuk yapmayı göze alan asalaklar bir akbile basamıyorsa bizim suçumuz günahımız ne tamam mı.

Polisin öğretmenin ayrıcalığı ne mesela. Onları da kaldır. Gelelim basına. Basının özelliği ne kaldır onu da.

Japonya’daki raylı sistem şirketleri mesela raylı sistemden kâr etmiyordu, etrafındaki emlak sektöründen kâr ediyordu
Japonya'daki Shingansen (TRde Süper Düper Yüksek Hızlı Tren) şirketleri dediğinizi yapıyor.

Marmaray'ı bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla İzban kâr ediyor diye biliyorum (hatta 3. Bölgenin TCDD için para kaynağı).

Bakanlık bir zahmet kar etmesin marmaraydan. Zaten dünya kadar herşeye vergi vermiyor muyuz. Aynı şey iett ve metrobüs için de geçerli. Anne kartı kaldır kardeşim kaldır. Çocuk yapmayı göze alan asalaklar bir akbile basamıyorsa bizim suçumuz günahımız ne tamam mı.

Polisin öğretmenin ayrıcalığı ne mesela. Onları da kaldır. Gelelim basına. Basının özelliği ne kaldır onu da.
Hadi polisler bir şekilde anlaşılabilir de gazeteciler cidden ne alaka?

Marmaray kullanacak maddi durumunuz olmadığını itiraf ederken milyarlara sahip insanları gözü kapalı savunmanız çok acayip. 🤣
Siz de insanları defalarca mağdur eden İBB'yi savunuyorsunuz, benden farklı değilsiniz yani. Bu bebek arabalıları da bela eden yine İBB, bırakın da bunlara yardımı belediyeler yapsın. Niye ücretsiz bir şekilde araçlara biniyorlar? Üstelik suistimale çok açık bir durum, kim bilir kaç kere bu kartlarla kaçak geçiş yapılmıştır da biz bilmiyoruz.

Siz de insanları defalarca mağdur eden İBB'yi savunuyorsunuz, benden farklı değilsiniz yani. Bu bebek arabalıları da bela eden yine İBB, bırakın da bunlara yardımı belediyeler yapsın. Niye ücretsiz bir şekilde araçlara biniyorlar? Üstelik suistimale çok açık bir durum, kim bilir kaç kere bu kartlarla kaçak geçiş yapılmıştır da biz bilmiyoruz.
Aynen üsulsüz işlerin sorgulanacağı tek nokta anne kart olsun bence de haklısınız, kendimi boşuna yormayayım iyi forumlar.

Bence annenin, öğretmenin, öğrencinin, polisin indirimli akbilinin peşine düşmekten önce vergimizle yapılan konvoylara, ziyafetlere vb kafa yorsak daha iyi olur. Garibanın 5 lirasıyla devlet İsviçre olacaksa ben tam akbil basmaya razıyım.

Birgün 336E'deyim yani muhtemelen 1 sene önce olsa gerek. Bir baktım o da ne. Bi Otokar Kent düşünün orta havuz olduğu gibi bebek arabasıyla dolmuş yanlış duymadınız 3 tane bebek arabası. Biri gidiyor biri geliyor çoğu da suriyeli. Türklerin bebek arabasına yer bile yok, zaten neden bu ülkede bir insan çocuk yapar onu da anlamam.

Bence annenin, öğretmenin, öğrencinin, polisin indirimli akbilinin peşine düşmekten önce vergimizle yapılan konvoylara, ziyafetlere vb kafa yorsak daha iyi olur. Garibanın 5 lirasıyla devlet İsviçre olacaksa ben tam akbil basmaya razıyım.
Hepsine aynı şekilde yaklaşıyorum hiç merak etme. Sayın Cumhurbaşkanının uçak filosu yangın söndürme uçak filosundan fazlaysa başımızı iki elimizin arasına alıp düşünmek boynumuzun borcudur.

Asıl 65leri tum sehirlerde 1 lira da olsa ücretlendirsinler.Hep iş/okul giriş/çıkis saatlerinde her yeri doldurup birde koltuk istiyorlar birde bedava biniyorlar deliriyorum
4'te bir fiyatına seyahat edebilirler diye düşünüyorum çünkü başımıza ne geldiyse bu eski nesil yüzünden geldi zaten. Ama sonrasını da düşünmek için 4'te bir tutuyorum fiyatı. Yani Almanya vb. ülkelerde nasılsa bizde öyle olalım. Ama önceki bazı şeyleri başımıza saran eskiler bedel ödesin.

4'te bir fiyatına seyahat edebilirler diye düşünüyorum çünkü başımıza ne geldiyse bu eski nesil yüzünden geldi zaten. Ama sonrasını da düşünmek için 4'te bir tutuyorum fiyatı. Yani Almanya vb. ülkelerde nasılsa bizde öyle olalım. Ama önceki bazı şeyleri başımıza saran eskiler bedel ödesin.
Hay birde wn yogun zamanlarda biniyorlar biz yorulmusuz yok birde oturcaklar illa 🤬🤬🤬

Geri
Üst Alt