Tema düzenleyici

İstanbul Ulaşımı Hakkında Random/Karışık Sohbet

Konu sahibi
Onları çok severdim çok yazık oldu. Zamanında israfı bitirdik palavraları attılar ama kendileri de bunun kralını yaptılar. 🤦‍♂️
O Zaman sizi geçmişe anılara yollayayım. 1.999 mesajım şimdi fotoğraf paylaşmaya gitmeden Phileas videosu atayım da geçmişe gidin

Bence

Bence Phileaslarda belki kullanılabilirdi. En azında 3-4 tane de olsa gittiği yere kadar. Baktın patladılar o zaman ilişkini keserdin. 1 Sefer atması bile kardır bence
Zaten kullanmaya çalıştılar. Fakat ne parçaları diğer otobüslerle uyumluydu ne de uyumlu motor bulunabildi.

Son düzenleme:
Konu sahibi
2.000 Mesajımı A-1517'nin yeni aracı Olan Isuzu Citiport'a bilerek ayırdım. En sevdiğim model bu araçlar artık. Ayrıca şuanki halini çok beğendim şahsen. Aracın mal sahibine hayırlı olması dileğiyle kazasız belasız kullanırlar umarım.

Şöyle bir anım oldu bugün. Aslında A-1517'yi görmek için Kocasinan Sanayi Sitesine gitmiştim fakat bugünün pazar günü olduğunu unutmuşum ve site kapalıymış üzülerek etrafından dolanıp eve dönerken bir anda tamirhaneden çıkarılmış dışarı tutulduğunu gördüm. Araç aktif olarak seferlere başlamadı ama bence çok işi kalmamıştır artık yakında görürüz umarım. @Emirinho10 @Mert.

Ekli dosyayı görüntüle 75212

Ekli dosyayı görüntüle 75211

25.07.2025 15:35 - Kocasinan Sanayi Sitesi
Sonunda en çok yapmak istediğim şeyi yaptım. 2000. mesajımı özelleştirdim

İETT filosunda şu an sağlam olarak sadece akia ve BMC Procity TR var diğerleri her zaman arıza yapıyor örneğin;

Sultangazi garajına bakın Conectoların yarısı arızalı otokarların yarısından fazlası arızalı

İkitelli'ye geliyoruz Karsan körüklülerin yarısından fazlası arızalı eski kasa BMC Procityler ölü gibi Mercedes Benz Citarolar artık son günlerinde zaten Temsa Avenue LF CNG ler hergün arıza yapıyor zaten geriye de sadece BMC Procity TR kaldı onunla idare ediyoruz.

Kağıthane ye bakınca zaten solo Karsanlar patlamaya hazır bomba gibiler her ne kadar sevsem de gerçekten çok sıkıntılılar

Edirnekapı Garajına geldik orda da Akia metrobüsler sağlam capacityler artık yavaş yavaş ölmeye başladı evet sadece 1 fire var ama çoğu seferini tamamlayamıyor ve dinlenmeden çalıştıkları için ömürleri kısalıyor

Topkapı garajına geldiğimizde zaten sadece Akia Ultra LF12 ler var ve en sağlam şu anda onlar

Hasanpaşa garajına geldiğimizde Conecto metrobüsler can çekişiyor klimaları çalışan Conecto bulmak artık imkansız Otokar metrobüsler bu yaşta bu kadar sıkıntılı ise 2 3 sene sonrayı düşünemiyorum

Anadolu garajına geldiğimizde körüklü Conectoların yarısı yine arızalı citarolar yine öyle yaşları da doldu zaten

Şahinkaya garajına geldiğimizde ordaki solo ve körüklü Citarolar her ne kadar diğerlerine göre daha iyi olsa da son günlerini yaşadıkları aşikar

Yunus garajına bakıyoruz Sultangazi garajınadaki kadar olmasa Otokarlar yine sıkıntılı

Sarıgazi de bir o kadar aynı

Yani İETT filosunda o kadar araç var ama toplasan 1000 1500 araç sağlam işte bu felaket demek ya yeni araç almak zorundalar ya da batacaklar

Konu sahibi
İETT filosunda şu an sağlam olarak sadece akia ve BMC Procity TR var diğerleri her zaman arıza yapıyor örneğin;

Sultangazi garajına bakın Conectoların yarısı arızalı otokarların yarısından fazlası arızalı

İkitelli'ye geliyoruz Karsan körüklülerin yarısından fazlası arızalı eski kasa BMC Procityler ölü gibi Mercedes Benz Citarolar artık son günlerinde zaten Temsa Avenue LF CNG ler hergün arıza yapıyor zaten geriye de sadece BMC Procity TR kaldı onunla idare ediyoruz.

Kağıthane ye bakınca zaten solo Karsanlar patlamaya hazır bomba gibiler her ne kadar sevsem de gerçekten çok sıkıntılılar

Edirnekapı Garajına geldik orda da Akia metrobüsler sağlam capacityler artık yavaş yavaş ölmeye başladı evet sadece 1 fire var ama çoğu seferini tamamlayamıyor ve dinlenmeden çalıştıkları için ömürleri kısalıyor

Topkapı garajına geldiğimizde zaten sadece Akia Ultra LF12 ler var ve en sağlam şu anda onlar

Hasanpaşa garajına geldiğimizde Conecto metrobüsler can çekişiyor klimaları çalışan Conecto bulmak artık imkansız Otokar metrobüsler bu yaşta bu kadar sıkıntılı ise 2 3 sene sonrayı düşünemiyorum

Anadolu garajına geldiğimizde körüklü Conectoların yarısı yine arızalı citarolar yine öyle yaşları da doldu zaten

Şahinkaya garajına geldiğimizde ordaki solo ve körüklü Citarolar her ne kadar diğerlerine göre daha iyi olsa da son günlerini yaşadıkları aşikar

Yunus garajına bakıyoruz Sultangazi garajınadaki kadar olmasa Otokarlar yine sıkıntılı

Sarıgazi de bir o kadar aynı

Yani İETT filosunda o kadar araç var ama toplasan 1000 1500 araç sağlam işte bu felaket demek ya yeni araç almak zorundalar ya da batacaklar
Altına imzamı atarım. Son zamanlarda forumda okuduğum en iyi yazılardan biriydi eline sağlık

Reddit'te 5 ay önce paylaşılmış bir fotoğraf ve İrfan😅😡

i̇ett-oyun-çıkarıyor-v0-gkewvocao1le1.jpeg

Eski konudan yazıyorum özür dilerim.

Normal insanlar otobüs markasına 1 durum haricinde bakmazlar. Böyle bir durum olduğunda da zaten twitter gibi platformlarda insanların şikayeti belli olur.

Örnek:
99Ğ hattımızda dönüşümlü olarak 3 Merc, 3 Man, 3 Akia, 3 BMC ve 3 Güleryüz çalışıyor.
Çalışılan 1. Ayda sadece 1 BMC yaz sıcağına dayanamayıp bozuluyor.
2 akianın klimaları yetmiyor, 1 Güleryüz de çok titriyor.
(Normal kişilerin gözünde arıza şans eseri, akia tipini gördüğünde de sıcak bir yolculuk geçecek fikri olur.)
3. Ay sonunda
BMCler 4. Defa arızalanıyor
Akia klimaları 1 çok az 1 az 1 orta
2 Güleryüz titriyor
1 Adet de Merc kaza yapıyor.
( Kullananların gözünde
Merc normal bi otobüs
Güleryüz biraz bir titriyor
Akia klimaları az
BMC de şanssız)
Peki insanlar ne yapar biliyor musuz?

Hiçbir şey çünkü onlara göre Merc=Güleryüz=BMC=otobüs
Akia= kliması az otobüs (*sigh yine de binecek)

Belki arıza veya kaza yapan otobüslere binmiş olanlar komple 99Ğ hattını kullanmamayı seçecek.

Not: Otobüs markalarını rastgele verdim, otobüslerden o kadar anlamıyorum.

Geri
Üst Alt