Tema düzenleyici

İstanbul Ulaşımı Hakkında Random/Karışık Sohbet

Çevresindeki Bütün peronlar gazi mahallesi’ne bağlansın iett adalardaki golf arabalarından çalıp peronlar arası shuttle servisi yapsın
Bak adalar diyince aklıma ne geldi iyi hatırlattın. Sanıyorlar ki ben sadece akiaya karşıyım. Hayır. Adalar için elektrikli karsan jest alımı da hataydı. Tamam biliyorum elektriklidir doğayı kirletmez ama mesele adaların yayalaştırılmış olarak kalması. Bunun için büyük taşıt istemiyorlar. Aktarma sistemine benzer dayatmayı da adalara bu araçlarla dayatıyorlar bu da yanlış. Hadi aldınız neden muşambalı aldınız neden normal camlı değil herşeyin bir yakışığı var. Bunu normal hatta versen veremezsin çünkü muşambalı. Muşambalı çift katlı da sevmiyorum mesela. Normal camlılar daha iyi.

Konu sahibi
İyi de fayton da yok atta yok, hatta atlar kayıp mı olmuş öldürülmüş mü ne dememişler miydi. Yani fayton kalmadı ki lobisi kalsın haksız myım
Faytonlar kalsın ki lobisi işlesin diye direttiler fakat belediye korkmadı geri atmadı helal olsun

Konu sahibi
Bence
Sayıca çok oldukları için ömürleri Phileaslardan daha uzun olur, böyle bir avantaj var aslında.
Bence Phileaslarda belki kullanılabilirdi. En azında 3-4 tane de olsa gittiği yere kadar. Baktın patladılar o zaman ilişkini keserdin. 1 Sefer atması bile kardır bence

Bak adalar diyince aklıma ne geldi iyi hatırlattın. Sanıyorlar ki ben sadece akiaya karşıyım. Hayır. Adalar için elektrikli karsan jest alımı da hataydı. Tamam biliyorum elektriklidir doğayı kirletmez ama mesele adaların yayalaştırılmış olarak kalması. Bunun için büyük taşıt istemiyorlar. Aktarma sistemine benzer dayatmayı da adalara bu araçlarla dayatıyorlar bu da yanlış. Hadi aldınız neden muşambalı aldınız neden normal camlı değil herşeyin bir yakışığı var. Bunu normal hatta versen veremezsin çünkü muşambalı. Muşambalı çift katlı da sevmiyorum mesela. Normal camlılar daha iyi.
Adalar için evet İETT’de istemiyordu alınmasını daha uygun araç alacaklardı diye hatırlıyorum fakat faytonların kaldırılması çok hızlı gelişti normalde daha sonra olması bekleniyordu anladığım kadarıyla alınabilecek tek araçta buydu pandeminin ilk zamanlarıydı üretim durmuştu dünyada. Adalar’a 12 metre mi istiyorsun anlamadım hem o 12 m kapasitesini asla dolduramayacak hem adalar yollarına da uygun olmayacaktı

Konu sahibi
Onları çok severdim çok yazık oldu. Zamanında israfı bitirdik palavraları attılar ama kendileri de bunun kralını yaptılar. 🤦‍♂️
O Zaman sizi geçmişe anılara yollayayım. 1.999 mesajım şimdi fotoğraf paylaşmaya gitmeden Phileas videosu atayım da geçmişe gidin

Bence

Bence Phileaslarda belki kullanılabilirdi. En azında 3-4 tane de olsa gittiği yere kadar. Baktın patladılar o zaman ilişkini keserdin. 1 Sefer atması bile kardır bence
Zaten kullanmaya çalıştılar. Fakat ne parçaları diğer otobüslerle uyumluydu ne de uyumlu motor bulunabildi.

Son düzenleme:
Adalar için evet İETT’de istemiyordu alınmasını daha uygun araç alacaklardı diye hatırlıyorum fakat faytonların kaldırılması çok hızlı gelişti normalde daha sonra olması bekleniyordu anladığım kadarıyla alınabilecek tek araçta buydu pandeminin ilk zamanlarıydı üretim durmuştu dünyada. Adalar’a 12 metre mi istiyorsun anlamadım hem o 12 m kapasitesini asla dolduramayacak hem adalar yollarına da uygun olmayacaktı
Adalara birşey istemiyorum. Fayton varken binmiyordum mesela. İstanbul'un göbeğinde 2024'ten beri aktarma olayı yüzünden sırf bunlara para kazandırmamak için arada sırada 15 km yürüyorsam. Adalar'dakiler de araçsız gayette yapabilir. Adalar da yaşıyorsan zaten varlıklısın yani aracın var. Fayton yerli ve yabancı turistler içindi Adalar halkı için değil. Karsanlar da aynı şekilde lükse kaçıyor.

Adalara birşey istemiyorum. Fayton varken binmiyordum mesela. İstanbul'un göbeğinde 2024'ten beri aktarma olayı yüzünden sırf bunlara para kazandırmamak için arada sırada 15 km yürüyorsam. Adalar'dakiler de araçsız gayette yapabilir. Adalar da yaşıyorsan zaten varlıklısın yani aracın var. Fayton yerli ve yabancı turistler içindi Adalar halkı için değil. Karsanlar da aynı şekilde lükse kaçıyor.
Adalar’da doğru düzgün araç mı kullanılıyor allah aşkıma

Konu sahibi
2.000 Mesajımı A-1517'nin yeni aracı Olan Isuzu Citiport'a bilerek ayırdım. En sevdiğim model bu araçlar artık. Ayrıca şuanki halini çok beğendim şahsen. Aracın mal sahibine hayırlı olması dileğiyle kazasız belasız kullanırlar umarım.

Şöyle bir anım oldu bugün. Aslında A-1517'yi görmek için Kocasinan Sanayi Sitesine gitmiştim fakat bugünün pazar günü olduğunu unutmuşum ve site kapalıymış üzülerek etrafından dolanıp eve dönerken bir anda tamirhaneden çıkarılmış dışarı tutulduğunu gördüm. Araç aktif olarak seferlere başlamadı ama bence çok işi kalmamıştır artık yakında görürüz umarım. @Emirinho10 @Mert.

Ekli dosyayı görüntüle 75212

Ekli dosyayı görüntüle 75211

25.07.2025 15:35 - Kocasinan Sanayi Sitesi
Sonunda en çok yapmak istediğim şeyi yaptım. 2000. mesajımı özelleştirdim

Konu dışı olacak ama metrobüse Akia alınmaya devam edilsin. İstanbul'da gayet başarılı oldu. Veya firmada sıkıntı var ise metrobüsün patenti başka markaya satılıp aynısının üretilmesi güzel olur.
Bari capacitylerin bir kısmını normal hatlara ver. Çünkü yeni araçlar alındıkça capacityleri kaybetmekten korkuyorum.

Geri
Üst Alt