Tema düzenleyici

İstanbul Ulaşımı Hakkında Random/Karışık Sohbet

Eğer 76 hattı da kapanırsa tamam o zaman. 146 da kapanır. (146-1 olarak hizmet verir.)

98S hattı da kapanır. (98S-1 olarak hizmet verir.)
89K'de kapanır. (89K-1 olarak hizmet verir.)
98AB. (98AB-1 olarak hizmet verir.)
89B'de kapanır. (89B-1 olarak hizmet verir.)

Ben kapanmama taraftarıyım.
Yenibosna'ya kısalması uygun olur mu?

Mesela viyana toplu taşımasında yılık 365 euro vererek sınırsız belediye otobüslerine binebiliyormuşsunuz, keşke bir benzeri de istanbul da olsa. Yaparlar mı? Nah yaparlar.

Bizde de mesela yıllık 1000 veya 2000 verip sınırsız binme olamaz mıydı yada 5000 bilmiyorum fiyat çok mu uçuk oldu, zaten amaç halkın ucuza yararlanması.

Bakırköyün trafiğine bir çare bulunması lazım. Tüm bakırköy hatlarını kısaltarak mı bulacaklar acaba peron şart gibi
Belki peron değil park alanı olarak Şükran Çiftliği Sokak'ta otobüsler park eder. Saatleri gelince Bakırköy durağına gelir, yolcusunu alır gider.

~300 metre uzunluğundaki bu park alanına ~25 tane 12 metre otobüs sığar.

Kocamustafapaşa da benzer bir peron yapısına sahip.

Mesela viyana toplu taşımasında yılık 365 euro vererek sınırsız belediye otobüslerine binebiliyormuşsunuz, keşke bir benzeri de istanbul da olsa. Yaparlar mı? Nah yaparlar.

Bizde de mesela yıllık 1000 veya 2000 verip sınırsız binme olamaz mıydı yada 5000 bilmiyorum fiyat çok mu uçuk oldu, zaten amaç halkın ucuza yararlanması.
Bizde toplu taşıma kâr amaçlı yapılıyor. Devlet tarafından sübvanse edilse böyle bir şey olabilir

Geçen mesela gözüme şey çarptı istanbulsenin uygulamasında istanbul karta girdiğimde orda şey yazıyordu kişiselleştirilmiş kartı olmayanlardan aktarma da tam para kesiliyormul yani tıpkı özel güzenlerde ücretsiz toplu taşımada yararlanamama gibi.

Bilmiyorum bu akıllıca bir karar mı yani aktarma sonuçta bu ücretsiz değil ki.

Aylık abonman zaten 700 küsür lira ? Yıllık 1000 ? Otobüsler beleşe çalışsa daha iyi . İndirimle filan minimum 6000-6500 , 1000 lira baya düşük . Herkesin yaptığını düşün . Batarsın

Son düzenleme:
İzmir'in solarislerine imreniyorum. Keşke istanbul'da da olsaydı. Solaris ilk ihaleyi kazandıktan ve üzerinden biraz zaman geçtikten sonra rüyamda bu otobüslerin üretim anını görmüştüm düşünün yani ne biliyim hayal kurmak, sevgi böyle birşey, sene 2014. Boyama aşaması falan falan falan.

İzmir'in solarislerine imreniyorum. Keşke istanbul'da da olsaydı. Solaris ilk ihaleyi kazandıktan ve üzerinden biraz zaman geçtikten sonra rüyamda bu otobüslerin üretim anını görmüştüm düşünün yani ne biliyim hayal kurmak, sevgi böyle birşey, sene 2014. Boyama aşaması falan falan falan.
Citaromuz var

Geri
Üst Alt