Tema düzenleyici

İstanbul Ulaşımı Hakkında Random/Karışık Sohbet

Akia'lar alındığı zamanki konuşmasından sonra bir tanesine binip ve pek bir bilgim yok bu araçlar hakkında vb. dediğini duymuştum
Çok trajik bir durum, eskilerden de yeni araçlar için böyle talihsiz açıklama yapan bir belediye başkanı olmuş mudur? 🤔

Konu sahibi
25 milyon lira fazla verilip Otokar alınsaydı ne olurdu diye düşünmeden edemiyorum. Ama Lawo haricindeki tabelaları bu araçlara yakıştırmıyorum. Büyük ihtimalle Polaris marka tabelalar takılırdı.
900 küsür varken kötü olurdu bence. Farklılık iyidir zaten filoda çok fazla değiller

Bir şey anlasa gidip Akia almazdı zaten. Metrobüsleri için bir şey diyemem ama şehir içine BMC Procity TR almak çok daha doğru bir tercih olurdu. Gerçi ihalede BMC yoktu, yine de bir şekilde bu araçları filoya katmak gerekirdi. ÖHO'daki 2025 model araçları çok sevdim, ileride inşallah İETT'ye de alınırlar.
Şerh düşerek yorumuna like attım. Akia'nın metrobüslerini de sevmiyorum. Kadir döneminde reklamı yapılırken bile karşı çıkıyordum inanın.

BMC'lerde orta sahanlıktaki engelli butonu sorunu var.Yenilerinde de var.Orayı yuvarlak,yaslanıldığında bile yanlışlıkla basılan bir buton yapacaklarına normal kapı butonu gibi yapsalar keşke.
Akia'lardada böyle yuvarlak buton var.Bir kez denk geldim yaslanan kişinin bastığına.Bazı dışarıdan gördüğüm Akia'larda da en arka tabelasında engelli işareti çıkıyordu sanırım o da butona basıldığı için çıkıyor.Hatta Metrobüsteki Akia ve Otokarlarda daha çok gördüm

Bunları bende beğendim. Özellikle 2012 2016 ve 2017 Kasalardaki en arka koltuk izdihamı çözülmüş. Çok iyi karar verilmiş. Artık sığabiliyorum en arkaya
İyi de bmcyi genişlettik derken otokarı daralttık. Otokar kentin yeni haline çok üzüldüm. İETT filosuna Otokar yerine BMC girsin diyebilecek hale geldim. Otokar bunu başardı ya başka birşey diyemiyorum. İyi olan birşeyin yerine daha iyisini koyamıyorsanız bozmayın abi. Conecto'nunda önceki kasası daha iyiydi mesela ama şimdi ki kasası tezellerden hallice. Yeni kasası çıkınca da ölmez sağ kalırsam beğenmezsem yerden yere vurucam çünkü yapıcı eleştiri her zaman ileri götürür. MAN'a da yazdım mesela şahıslara satın yeni kasa lions city'leri.

Arka koltuk kısmını diyorum BMC ve Otokar için başta bahsettiğim buydu.

Son düzenleme:
Konu sahibi
A-1550, A-1813, A-1756 Alibeyköy tarafına gitti 76O bölgesinden. Yerine B-1861, B-1881 ve B-1882 geldi
ama bu 0 KM 2025 Otokar olan 8 araçtan hiçbiri günlerdir sefere çıkmıyor

Ya varya şu marka haterlığı beni öldürüyor . Aç ayrı başlık oraya yaz be . Akia kötü akia kötü . 10 kere bile binmediğin araca sallıyorsun .

Marka Akia değilde , Mercedes/ Man olsaydı , ( aynı araç sadece marka ismi değişecek )
Nasıl över , nasıl överdi burada . Sırf bir Akia / yandaş şirket diye yerden yere vurdun şunu be . Beğenmiyorsan, farklı bir marka bekleyebilirsin durakta .
Bu ne böyle . Eleştiri yaparken bile bazı güzel özellikleri söylenir aracın . O da yok . Sadece yerden yere vuruyor . Sabır yarabbi

Geri
Üst Alt