Tema düzenleyici

İstanbul Ulaşımı Hakkında Random/Karışık Sohbet

146 mı yoksa ringi ortalama bir trafikte bile 1 saat sürmesi gereken hat mı bilemezsin

solo karsan hattı olduğunu da belirteyim
32359.png

Kesinlikle bunlar sana katılıyorum.
Asıl mesele 133TM hattı değil.
130Ş hattı tam Çin işkencesine dönüştü artık. Ne yapılabilir sizce arkadaşlar?
D100’den bir şeridi araklayıp otobüs şeridi yapmak

146 mı yoksa ringi ortalama bir trafikte bile 1 saat sürmesi gereken hat mı bilemezsin

Ekli dosyayı görüntüle 86255
Emniyettepe’de ne var bu kadar uzun sürdüren

Konu sahibi
(Ne yazık ki taksi ve dolmuşlar da dahil olur buna)
Geçen gün bindiğim bir otobüste Arenparkta şoför motorlu trafik polisine dolmuşçuları şikayet ediyordu. Polise ne çektik biz bunlardan dediğini duydum

D100 de bir şerit verilmesi imkansız ne yazık ki D100 kendine yetmiyor ki
Orası biraz öyle ama şöyle düşünün, yoldaki taksiler/dolmuşlar ve otobüsler d100'ün kalanında olmayacak tek şerit kullanacak

Geçen gün bindiğim bir otobüste Arenparkta şoför motorlu trafik polisine dolmuşçuları şikayet ediyordu. Polise ne çektik biz bunlardan dediğini duydum
MK19 şoförü müydü? Onlar çok şikayet ediyorlar çünkü

Orası biraz öyle ama şöyle düşünün, yoldaki taksiler/dolmuşlar ve otobüsler d100'ün kalanında olmayacak tek şerit kullanacak
Aslında buna servis araçları da dahil edilebilir. Onlar da insanları bir yerden bir yere taşıyan götürgeçler.

Aslında buna servis araçları da dahil edilebilir. Onlar da insanları bir yerden bir yere taşıyan götürgeçler.
Mantıklı, en azından insanları araba yerine servislere ve otobüslere yönlendirir

Bakın tek bir şerit tüm toplu taşıma araçlarına verseniz de bu sefer o tek şeritte trafik oluşacaktır. Verilebilecek tek şeritte sağ şerit olacaktır. Yol ayrımları var Metrobüs tarzı bir şey gerekiyor. 130Ş Şifa Mahallesi (Ferro Döküm) - İsfalt (Kadıköy) arasında Metrobüs sistemi olmalıdır.

Ekli dosyayı görüntüle 86255
Muhtemel Nedenler:
1- 146'da da olduğu gibi yoğun bir trafiğe yakalanmış olabilir. Ama zor ihtimal.
2- Şoför ekranında son durağa gelindiğinde otomatik seferi tamamla kısmı devre dışı kalmış olabilir. (Yüksek İhtimal, Sinyal Kesintisi, Aktiften Tamamladıya, GPS Hareket Tespit, CA2/BOŞ Çabuk Aktif Linki)
3- Seferindeyken arızalanıp seferini etkilemeden anında tamir edilmiş olabilir. (Orta ihtimal)
4- Şoför otobüsü yavaş sürmüş olabilir. (Çok düşük ihtimal)
5- Aracın saati bir anda değişmiş olabilir. (Düşük ihtimal)

Bakın tek bir şerit tüm toplu taşıma araçlarına verseniz de bu sefer o tek şeritte trafik oluşacaktır. Verilebilecek tek şeritte sağ şerit olacaktır. Yol ayrımları var Metrobüs tarzı bir şey gerekiyor. 130Ş Şifa Mahallesi (Ferro Döküm) - İsfalt (Kadıköy) arasında Metrobüs sistemi olmalıdır.
Araç sayısı farkından dolayı trafik, anayola oranla daha az olacaktır.

BRT Bronze gibi düşünün en sağ şerit taşımacılık araçlarında, orta şerit (yeni sağ şerit) normal akış ve sağa dönüşlerde, sol şerit de sol şerit olmaya devam edecek.

Muhtemel Nedenler:
1- 146'da da olduğu gibi yoğun bir trafiğe yakalanmış olabilir. Ama zor ihtimal.
2- Şoför ekranında son durağa gelindiğinde otomatik seferi tamamla kısmı devre dışı kalmış olabilir. (Yüksek İhtimal, Sinyal Kesintisi, Aktiften Tamamladıya, GPS Hareket Tespit, CA2/BOŞ Çabuk Aktif Linki)
3- Seferindeyken arızalanıp seferini etkilemeden anında tamir edilmiş olabilir. (Orta ihtimal)
4- Şoför otobüsü yavaş sürmüş olabilir. (Çok düşük ihtimal)
5- Aracın saati bir anda değişmiş olabilir. (Düşük ihtimal)
Yok hocam, çarpık kentleşmenin içinden geçiyor hat. 64Ç bide güzergahına bakarsanız ve 48S ile (alternatifi sayılabilecek bir hat) karşılaştırırsanız belli de bu kadarı da abartı 146'dan 5 kat daha kısa hat

Özetle Kağıthane+Büyükdere Cd trafiği birleşmiş

Konu sahibi
M2005 Üsküdar’da kaza yapmış dün . Aşağıya doğru düşmüş . Aslında tam düşmemiş askıda kalmış .
Fotoyu atacaktım ama yanlışlıkla instagramı yeniledim ☹️ Haberi kaybettim ama siz görmüşsünüzdür belki
2-3 yerde paylaştım kazaya karışan ve İETT'nin Citaro otobüslerinde görseller var 😭☹️

Konu sahibi
Özellikle takip ettiğim konuda neden bildirim gelmiyor bilen var mı ? Takip ediyorum ama o konuya 1 hafta filan yazı yazılmazsa , bir daha bildirim gelmiyor .

Ben de ilk ben gördüm, kimse görmedi sandım kazayı ☹️
Eğer yazılmış mesajın bildirime daha önce bakmadıysan yeni mesajın bildirimleri düşmüyor

Geri
Üst Alt