Tema düzenleyici

İstanbul Ulaşımı Hakkında Random/Karışık Sohbet

Konu sahibi
Bazı mal sahipleri iett ye neden 20 yıllık araç çalıştırıyorsunuz diye eleştiride bulunuyorlar.
Haklılar. ÖHO'ya gelince 15 yaş sınırı koy kendilerine yok. Citarolar çoktan hibe veya hurda olması gerekirken elde araç yok diye ite ite zorla çalışıyorlar. İlk alımda Citarolar gidici olur

İETT tembellik etti.

Öhoları sübvanse etme kararı yanlıştı. Zaten öholar para etmeyen hatlarda çalışmıyordu.

36T mi boş gidip boş geliyordu? Hayır. 500T mi boş gidip boş geliyordu? Hayır.

İETT sırf kendi tembelliğinden öhoları kendi isteği doğrultusunda kullanabilmek için onları sübvanse etti.

Sonra diyorsunuz ki C-1909 147 hattında nasıl çalışıyor. E bi düşün bakalım nasıl çalışıyor karşının aracı burda.

Açıklamaya gerek yok. Siyah plakaysa İETT'ye ait beyaz plakaysa ÖHO'ya. Kapıkodları ve markadan da çok kolay ayırt ediliyor fakat hiç bilmeyen bu şekilde ayırt edebilir
Valla haber kanalları direkt suçu iett'ye atıyor kimse plakaya bakmıyor ibb'ye ve iett'ye eksi yazıyor...

bir de gidip hepsini sarı renge boyadılar hepsi aynı duruyo. al başına belayı :)

Konu sahibi
bir de gidip hepsini sarı renge boyadılar hepsi aynı duruyo. al başına belayı :)
Sarıya boyanmaya hep bu yüzden karşıydım. Kendi imajlarını kendileri yok ediyor. İBB'nin aldığı en kötü karardı.

Valla haber kanalları direkt suçu iett'ye atıyor kimse plakaya bakmıyor ibb'ye ve iett'ye eksi yazıyor...

ÖHO'ları sarı yaptıklarında bu bela başladı

Konu sahibi
30 yaşına da gelse çalışsın citarolar.
Böyle bir şey olursa itfaiye bile söndüremez araçları. Körüklü Citaroya binip körüğe doğru yürüdükçe burnunuza küf ve eskilik kokusu geliyor. Sanki yıl 2025 değilde 1990'larda ulaşımdayız. Bu araçların çalışması halka büyük ihanettir.

En sonunda ekrem kabul etti dedi ki bu otobüslerin sarı olma kararını ben aldım. Öhoyla iettyi aynı kefeye mi koyuyorsunuz olayları çarpıtıyor musunuz ben kabul ediyorum dedi öho bile olsa sorumluluk bende dedi. Aynen böyle dedi.

Onun haricinde tabi iett öho ayrımı yapılmalı.

Konu sahibi
Yok hala çalışıyor körüklü olanlar
Burada 43 yazan yerdekiler hariç (içinde 2 tanesi çalışıyor 41 aslında) hepsi çalışıyor

Ekran görüntüsü 2025-09-20 132945.png

Böyle bir şey olursa itfaiye bile söndüremez araçları. Körüklü Citaroya binip körüğe doğru yürüdükçe burnunuza küf ve eskilik kokusu geliyor. Sanki yıl 2025 değilde 1990'larda ulaşımdayız. Bu araçların çalışması halka büyük ihanettir.
Bakım onarım iyileştirme, gerekirse kapsamlı revizyon.

Sizleri anlayamıyorum biliyor musunuz geçen biri diyordu O345'lerden bile uzun çalıştılar diye yani bununla övünüyordu.

Benim fikrim aynı. O345ler erken emekli oldular. Citarolar biraz daha kalmalı.

Sonra ararız da bulamayız.

Konu sahibi
Bakım onarım iyileştirme, gerekirse kapsamlı revizyon.

Sonra ararız da bulamayız.
Maliyete değmez bence ama şöyle yapılabilir: Elinde yedek araç olarak tutarsın

Örneğin: X hattındaki Y kodlu araç arıza yaptı ve seferlerini iptal etmemek adına bu yedek Citaroları gönderirsin. Normal vakitlerde çalışmazlar

Geri
Üst Alt