Tema düzenleyici

İstanbul Ulaşımı Hakkında Random/Karışık Sohbet

Bu arada bu elektrikli takıntım sadece otobüslerden ibaret değil. Bu tutumum normal günlük otomobillerden başladı. Tesla vs hiç sevmem. Tek sevdiğim Taycan o da görüntüsünden dolayı başka türlü sevmiyorum.

Elektrikli aracın sessizliği araçların ruhunu bozuyor. Çoğu insan daha iyi motor sesi duymak adına tonlarca motor swap işleriyle uğraşıyorlar. Arabacı insanlar dediğimi anlayacaktır ama sadece A noktasından B noktasına gitmek için kullananlar anlamaması normal. Ben elektriğin araçlarının ruhunu öldürdüğünü düşünüyorum ve abartıldığı kadar da çevreci olduğunu düşünmüyorum (hatta üretim aşamasında bir olayları varmış sanırım okumuştum) . Bu kadar çevreyi düşünüyorlarsa ilk önce fabrikalara çözüm bulsunlar araçlardan önce
Greenwashing deyır buna, şirketler bizden daha çok çevreyi kirletirken bizlere çevreci olun diyorlar. Bundan ötürü elektrikli arabaları ve elektrikli arabacıları samimi bulmuyorum

Hem bizim dizel otobüslerimiz bir nevi yeşil sayılırlar, yanlış yönlendirmeyeyim fakat şöyle okumuştum üretilirken çevreye çıkan co2 gibi bilimum maddeler uzun yıllar kullanıldıkları için amorti oluyor. Şu an İETT bünyesinde Akia’lar hariç hepsi buna giriyordur

Konu sahibi
Yok yok allah CNG yüzü göstermesin bi daha bence elektrikliden de beter
Maalesef doğru. CNG'li isterdim fakat CNG'li olup tutunan tek marka olmadı. Temsalar dökülüyor, İETT'nin olmasa çoktan hurdalıktaydılar. CNG'li karsanlar içlerinden en iyileri. MAN ve TCV'ler kalmadı zaten. İstanbul'a CNG gitmiyor

98 bölgesindeki Cobralar aktif çalışıyor ve durumları fena değil ama bir kısmı da dizele çevrildi

Maalesef doğru. CNG'li isterdim fakat CNG'li olup tutunan tek marka olmadı. Temsalar dökülüyor, İETT'nin olmasa çoktan hurdalıktaydılar. CNG'li karsanlar içlerinden en iyileri. MAN ve TCV'ler kalmadı zaten. İstanbul'a CNG gitmiyor

98 bölgesindeki Cobralar aktif çalışıyor ve durumları fena değil ama bir kısmı da dizele çevrildi
CNGyi İstanbulda değer verilmedi yurtdışında araçlar daha çok tutuyor

Konu sahibi
CNGyi İstanbulda değer verilmedi yurtdışında araçlar daha çok tutuyor
Çünkü olay yine yollara geliyor ve şehir haddinden çok daha kalabalık. Otobüsler seferlerine yetişemiyor ve pik saatlerde normal yolcu kapasitesinin 2 katında yolcu taşıyorlar

Örneğin 89A'nın sadece K.S.S. Hastanesi yönünde olan (1235. Sokak durağından sonraki) bu yokuş. Araç bomboş olsa bile bağıra bağıra çıkıyor. Full dolu halini düşünemiyorum

Ekran görüntüsü 2025-09-04 151933.png

Yani 98 hattı araçları yokuş bile çıkamıyor ...
Hurda gibiler😑 rezil egzoz kokusu,
aşırı sesi vs hindistan'a çeviriyor
elit Başakşehir ilçesini 😅

Nasıl anlarız CNG mi yoksa benzinli mi araçlar?

Geri
Üst Alt