Tema düzenleyici

İstanbul Ulaşımı Hakkında Random/Karışık Sohbet

Konu sahibi
98 hattına çare yok hocam. Sefaköye kısaltılması hattın kullanımı büyük oranda azalltır (ya 98 boş gider ya da 98KM boş gider.). Fenertepe/Başakşehirden bakırköye tek otobüsle gidebileceğin tek hat 98. Metrobüse rahat gitmek isteyen 98KM'nin geçtiği bir durağa aktarma yapar. En fazla yapabilecekleri şey. 98KM'yi 98'in geçtiği yerden geçerek düzeltmek ama bu seferde Sanayi sitelerini dolaşamaz. Ya trafiği beklersin ya da aktarma yaparsın tek yolu bu. Ayrıca 98 bence arka arkaya gelmesini saymazsak yine de sık geçiyor. Saatlerce 98 beklediğimi hatırlamıyorum. Bazen durağa peş peşe bile gelebiliyor
+ olarak Geceleri 22:30-00:00 arasında 98 beni çok kurtardı (98KM'nin son seferi çok erken bence. Geceye depar eklenip sanayi sitelerini dolaşmak yerine 98 güzergahını izleyebilir). Gündüzleri de 98KM inanılmaz kurtarıyor beni. 98'in en dolu gördüğüm yönü bakırköy yönü. Fenertepe yönü neredeyse boş gidiyor çoğunlukla. Çünkü fenertepeye çok otobüs var. 98KM/98/79FY vs vs. Bakırköy tarafına giden yok gibi bir şey

Konu sahibi
İlk defa 98KM'nin saatlerine baktım o neymiş ya ortalama 10 dakikada bir kalkıyor
Özellike 20-21 sularında Fenertepeye hep arka arkaya 2 körüklü conecto gidiyor ve arkadaki araç hep full boş koltuklarla gidiyor

Konu sahibi
İlk defa 98KM'nin saatlerine baktım o neymiş ya ortalama 10 dakikada bir kalkıyor
Bazen bu aralık bile pik saatlerde yetmeyebiliyor. Körüklünün ağzına kadar dolu geldiğini kaç kere gördüm Sefaköy yönünde. Fenertepe yönünde yoğunluk daha az. Ayrıca son kalkışın 22:00 olması da komedi

Bazen bu aralık bile pik saatlerde yetmeyebiliyor. Körüklünün ağzına kadar dolu geldiğini kaç kere gördüm Sefaköy yönünde. Fenertepe yönünde yoğunluk daha az. Ayrıca son kalkışın 22:00 olması da komedi
Hat şu an boş gidiyor zaten okullar açılınca 98KM Kartaltepeden ağzına kadar doluyor 3 körüklü arka arkaya gelmesine rağmen

İzmir'deki mavi Novociti'ler bence daha da kötü. Araçta ön alan çok kısıtlı olmasına rağmen etikete boğmuşlar aracı resmen. İBB ÖHO araçları daha şık duruyor onların yanında.
Bir izmirli olarak bu görüşe katılıyorum %100

Süt ile kusmuk aynı şey, hem onu,ben tramvayda yaşadım
Et suyu ( kan ) olmuştu bir kez kapının önünü . Floor is lava gibi olmamıştı tabi , az bir şeydi . Ben gerçekten çok saçma olaylar yaşadım sadece kendi hattımda değil . 500T de , 36L’de … Anlat anlat bitmez

Ya bu araç takip etme sistemleri varya duraklardaki ekranlar . Bunları da acaba random tuşlara basarak mı yapmışlar acaba . Normalde hiç bakmam , Mescidi Selam durağında ilk normal araç gelince bakayım dedim , 79C’de Metrobüs’e aktarma olduğu yazılmış ? Lan nasıl ?
36V’de Metrobüs’e yakın geçmiyormuş sözde . Koskoca ekranda , bir tek 79C geçiyormuş Metrobüsten .

Allah Allah yaw , ben bilmiyorumdur belki Metrobüs sistemi Kayaşehir’e mi uzatıldı 🤣

Ya bu araç takip etme sistemleri varya duraklardaki ekranlar . Bunları da acaba random tuşlara basarak mı yapmışlar acaba . Normalde hiç bakmam , Mescidi Selam durağında ilk normal araç gelince bakayım dedim , 79C’de Metrobüs’e aktarma olduğu yazılmış ? Lan nasıl ?
36V’de Metrobüs’e yakın geçmiyormuş sözde . Koskoca ekranda , bir tek 79C geçiyormuş Metrobüsten .

Allah Allah yaw , ben bilmiyorumdur belki Metrobüs sistemi Kayaşehir’e mi uzatıldı 🤣
Duraktaki ekranlarda aktarma imkanları genelde yazmıyor

Nostalji zamanı ⌛⏳
Sefaköy - Halkalı - Başakşehir Metrokent Havaray hattı

Havaray_Guzergah_3D
*Ocak 2017'de ihalesi yapılıp temmuz 2017'de iptal edilip yerine hafif raylı sistem yapılacağı(M9 yapıldı ama başakşehir'e gelmiyor) vaad edilmiştir...

Güzergah şöyledir:
- Sefakoy
- Armoni park
- Borusan
- Sanayi
- Gümrük Yolu
- Halkalı Merkez
- TOKİ 1
- TOKİ 2
- Arena Park
- MASKO
- Ziya Gökalp
- Atatürk Oto Sanayi
- İkitelli/Tumsan
- Başak Konutları
- Onurkent
- Oyak Kent
- Fatih Terim Stadyum

Son düzenleme:
Konu sahibi
Boşu boşuna aylarca bulanık kamerayla fotoğraf çekmişim. Yüksek çözünürlük kamera modum varmış bugün fark ettim 😭 İlk çektiğim araçta A-306 oldu.

1062d96f-637e-46d1-93f7-74b527ddc1c0.jpg

Geri
Üst Alt