Tema düzenleyici

İstanbul Ulaşımı Hakkında Random/Karışık Sohbet

Yani var ya öyle yazılar yazdınız ki insan üzülüyor endişelenmeye başlıyor. Citarolar giderse ben üzülürüm. Solo olanlarına neredeyse hiç binemedim bile

Avrupa yakasına solo citaro gönderirler mi, umudum kalmadı. Garaj transferi olur mu ki.

Güncelleme 1 - Yeni otobüs bende isterim. Hem yeni otobüs alınsın hemde citarolar çalışmaya devam etsin 30+ yaşına kadar.

Güncelleme 2 - Zıplamak istiyorum yok mu beni zıplatan dersiniz de sizi zıplatan olmaz. Citaro G'lerinde güzelliği bu. Her otobüsün ayrı tadı olması güzel değil mi!

Güncelleme 3 - Depar hatlar halka hakarettir. Varlığı yokluğu bir hattır sonuçta bunlar. Ayrıca uzun hatlar gereklidir, mantıklıdır. Uzundan kastım hem normal, hemde uzun.

Güncelleme 4 - Normal hatların tamamı gereklidir.

Güncelleme 5 - O345'ler sağlam. Citarolar'da sağlamdır. Şans verilmeli.

Son düzenleme:
Konu sahibi
Yaşı gelen her araç gidiyor. Normali de bu zaten. İnsanlarda böyle yaşı geldikçe gidiyorlar ve arkasından özlüyoruz. Halk olarak yeni model araçları hak ediyoruz. Konforlu yolculuklar lazım. CNG'li Temsalarda ve Citaro G'lerde küçük kasiste zıplaya zıplaya gitmek konforsuz

Yaşı gelen her araç gidiyor. Normali de bu zaten. İnsanlarda böyle yaşı geldikçe gidiyorlar ve arkasından özlüyoruz. Halk olarak yeni model araçları hak ediyoruz. Konforlu yolculuklar lazım. CNG'li Temsalarda ve Citaro G'lerde küçük kasiste zıplaya zıplaya gitmek konforsuz
Hocam haklısınız zıplaması bile sıkıntı

Otobüs hatları kısaltılmamalı. 2024'ten bu yana kapatılan tüm hatlar geri açılmalı.

Herkesi raylı sistemlere yönlendirip ne olmasını bekliyorsunuz anlamıyorum. İnsanlar çok şikayetçi adeta hindistana dönmüş raylı sistemler herkes akın etmiş çünkü alternatifler ortadan kaldırılmış.

İstanbul'u otobüse boğmanız lazım özellikle de körüklü otobüse.

Ankara'daki İzmir'deki otobüs görüntülerini hayranlıkla izliyorum. Ama İzmir'e ayrı parantez açmak gerekiyor. İzmir masum değil. Alibeyköy ve Anadolu Yakasındaki aktarma merkezi belasını başımıza İzmir sarmıştır.
İstanbul gibi trafiği bol bir şehirde uzun otobüs hatları lazım ama mantıklı değil.

10-25km arasında bir değer belirlenip bunun üzerindekilere GKÖ sistemi gelmeli, uzun hatların kısa deparları açılmalı.

Bol bol otobüsün geçtiği yerlere ya Troleybüs(dar sokaklar) ya da tramvay(geniş yollar) getirilmeli.
Tramvay koyulduğu yolun trafiğini ağlatır mı? Evet. Uzun zamanda trafiği azaltır mı? O da evet.

Ağırlık raylı sistemlerde olmalı ve alternatifler de olmalı fakat İnsanları ilk amaç metro gibi sürücü başı yolcunun fazla olduğu tt araçları olmalıdır.

İzmir'deki sistemin baş belası olmasının en büyük sebebi İZBAN'ın düzgün işletilememesidir.

Size katılıyorum .İnsanlar eskiyor, otobüslerin de eskimesi normal.

Konu sahibi
Size katılıyorum .İnsanlar eskiyor, otobüslerin de eskimesi normal.
Yani ölüm diye bir gerçek var. Her canlı ölümü tadacaktır. Araçlar da canlı olmadıkları için onların ölümü hurdalıktır. Bu gerçekle yaşamayı öğrenince anlıyorsunuz hayatın ve sevdiklerinizin değerini

Geçen marmaray bağımlısı diyor ki. 36A'da sefer artışına gitmişler. Bu nasıl olur diyor. Normal hatların kapatılmasına çanak tut marmaray bağımlısı. Sonrada de ki acaba gazili bi İETT yetkilisi mi kullanmış olmalı ki de. Normal hatlara değer verilmesi için İETT yetkilisinin mi binmesi gerekiyor bunu sorgulamamız lazım. Heryerde kapatılan hatlar gazide de kapatılmadı mı marmaray bağımlısı.
.
Marmaray bağımlısı haklı . 36A’nın artmasının hiçbir nedeni yok . Dünyanın en gereksiz hattı . Aynı yolun üzerinden daha sık seferi olan 36V geçiyor zaten .

6 durak farklı gidiyor diye 2 araç çalışıyor .

Geri gelirkende aynı şey söz konusu . Bu sefer de sadece Vezneciler ve Fatih’e kadar olan kısımdan yolcu toplayabiliyor . 336E’nin arkasında kalıyor . Saçma salak bir hat , dolu olduğu zaman dilimi yok .

Demekki İETT’de çalışan birinin işine gelmemiş ki , hemen seferi arttırılmış . Yüksek ihtimalle tek vesait gitmek istedi ama baktı saatlere çok seyrek , hemen aradı üstlerini . Başka bir açıklaması yok bunun . Bu hat gereksiz bir hat ve kapanması gerekiyor . Çok isterlerse 336E’ye depar açıp , Vezneciler’e götürebilirler .

Valla haber kanalları direkt suçu iett'ye atıyor kimse plakaya bakmıyor ibb'ye ve iett'ye eksi yazıyor...

bir de gidip hepsini sarı renge boyadılar hepsi aynı duruyo. al başına belayı :)
Karalamak isteyen her türlü bir yolunu bulur

Yani var ya öyle yazılar yazdınız ki insan üzülüyor endişelenmeye başlıyor. Citarolar giderse ben üzülürüm. Solo olanlarına neredeyse hiç binemedim bile

Avrupa yakasına solo citaro gönderirler mi, umudum kalmadı. Garaj transferi olur mu ki.

Güncelleme 1 - Yeni otobüs bende isterim. Hem yeni otobüs alınsın hemde citarolar çalışmaya devam etsin 30+ yaşına kadar.

Güncelleme 2 - Depar hatlar halka hakarettir. Varlığı yokluğu bir hattır sonuçta bunlar. Ayrıca uzun hatlar gereklidir, mantıklıdır. Uzundan kastım hem normal, hemde uzun.
İnanın ben de sizin kadar üzülüyorum fakat dile kolay 18-19 seneyi devirdiler ve halen ara sıra sorun da çıkarsalar gidiyorlar.

Geri
Üst Alt