Tema düzenleyici

İstanbul Ulaşımı Hakkında Random/Karışık Sohbet

Konu sahibi
@Rick Grimes Kusura bakmayın hocam dikkat edeceğim artık 2 başlığa
Ne kusuru estağfurullah. Hangi otobüsteyim ve hangi otobüs vardı başlığı birbirine o kadar benziyor ki bazen ben bile karıştırıyorum. 10 saniyemi bile almadı taşımak

Mercedes kalite olarak düşüşte bence. Zaten elektrikli dunyaya da ayak uyduramıyorlar ve çok pahalı.

BMC ve Otokar Fiyat/Performans olarak en iyileri gibi duruyor...
Citaronun elektrikli modeli varda conectonun hala yok hybrid var sadece

güya yerli diye reklamı yaptıkları firma'nın 1 sene sonra battıgı açıkladı şuan son durumu ne bilmiyorum...

ki iran merkezli bir şirket. Türkiye bayiligi ile birileri zengin edildi sonra bayilik kapandı muhtemelen konkordato ilan edilmiş 2025'te...

Daha güvenilir ve kaliteli firmalarla anlaşıp toplu 300-500 otobus alınmalı uzun vadeli
Akia ülkemize geldiğinde belediye başkanlığı başka bir partideydi. Yıllarca metrobüs için ürettikleri 25 metrelik aracı satmak istediler ama o yönetim döneminde metrobüse 2015 den sonra hiç araç alınmadı. Alınsaydı muhtemelen onlar da Akia alırdı.

Akia, Türkiye ye bir kişiye bayilik vermedi . Fabrika açtı, üretimi burada yapıyor. Çok sayıda aracı ihraç da ettiler. Şirketin mali durumunu bilmiyorum ama batması da İETT için pek bir sorun olmaz çünkü araçlar zaten üniversal parçalardan oluşuyor. Yedek parça Tedarik sorunu yaşanmaz

E diyelim ki Mercedes'in de fabrikası var. Mercedeste mi yerli oluyor 😅🤭

Yerli diye pazarlanip İran malı olması konusu üzücü. Halkı kandırmaya gerek yok...

Onun dışında kalitesini araçlar 10 yaşına gelince külüstür'e donucek mi orda gorucez.
Bı Otokar olması için 40 fırın ekmek lazim
Mercedes Türk kısmen yerli. Türk-alman ortaklığında. Bizdeki Akia’da İran-Türk ortaklığı ama Ultra LF 25 üretiminde türk kısmı ağırlıktaydı

E diyelim ki Mercedes'in de fabrikası var. Mercedeste mi yerli oluyor 😅🤭

Yerli diye pazarlanip İran malı olması konusu üzücü. Halkı kandırmaya gerek yok...

Onun dışında kalitesini araçlar 10 yaşına gelince külüstür'e donucek mi orda gorucez.
Bı Otokar olması için 40 fırın ekmek lazim
Ben araçlar yerli demiş miyim ?

Akia metrobüs ,TC Sanayi Bakanlığı yerli katkı oranı listesinde %54 yerli görünürken , solo Akia %60 yerli görünüyor. Solo Akia'nın yerlilik oranı çok yüksek.
Tasarımında türk tarafı ağırlıktaydı. Parçaların yerli olmaması normal

Montaj ve pahalı olmayan kısım mi burada üretiliyor bilmiyorum öyleyse yerli demek yanlış..

adam pahalı/önemli parçaları kendisi üretiyor sana monte ettiriyor...

Onun dışında önemli olan kalite konusu..
Fiyati ucuzsa eyvallah ama performans/kalite olarak düşük sınıf bı marka gibi geliyor bana...

Montaj ve pahalı olmayan kısım mi burada üretiliyor bilmiyorum öyleyse yerli demek yanlış..

adam pahalı/önemli parçaları kendisi üretiyor sana monte ettiriyor...

Onun dışında önemli olan kalite konusu..
Fiyati ucuzsa eyvallah ama performans/kalite olarak düşük sınıf bı marka gibi geliyor bana...
Conecto’da bildiğim kadarıyla (yanlışım varsa düzeltin) gövde türkiye’de imal ediliyor. Motor şanzıman almanya’dan getirtiliyor

Geri
Üst Alt