132F - 01-08-2025 itibariyle Haftaiçi 2 seferin hareket saati güncellenmiştir. (Haftaiçi dönüş: 17:00, 17:45).
Daha önce de yazmıştım. Bu hattın 3'e bölünmesi gerekiyor diye. İlk bölünme yapıldı. İkincisi ise; Kozyatağı & Şifa arasını kapsıyor. Bu bölünme sayesinde Şifa Mah. & Kozyatağı arası 130Ş ve 500T birleşmiş olacak ve hatta M4'e daha fazla yolcu aktarması sağlanmış olacak. Kozyatağı & Levent arası ise daha randımanlı bir şekilde çalışacak. Toplam bilet sayısı 2 olacak. Hatta bir süreliğine 'insanları alıştırmak için ' M5 sonrası Kozyatağı'ndan Levent sonrasına ücretsiz aktarma verilebilir. Yani Tavşantepe'den Levent'e tek bilet. 1 ay için bu denenebilir. Sonra sistem oturur. Trafikten sıyrılmış olur insanlar. İstanbul trafiğinde mecburiyet oldu bu durum. Hoşumuza gitmeyebilir ama gerçekler buraya götürüyor.İett bu hatlara körüklü falan vermez verirse de gider günün en boş saatine koyar, 28 araç 500L ye yeter ama 500T ye imkansız, mevcut olan araç sayısı yetersiz , hattı istersen 3'e böl araç eklemedikçe hiçbir faydası olmaz
Ücretsiz aktarma olursa neden olmasın? Toplam ücret miktarı atmadığı sürece olmalı diye düşünüyorum.Arkadaşlar, öncelikle merhaba. Bu benim ilk mesajım, herkese iyi forumlar dilerim.
Bence İett, 4. Levent'i aktarma noktası olarak seçti. İlk neşteri 500T'ye vurdu. Burdan gelecek dönütlere göre, 2. köprüden geçen hatları Mecidiyeköy yerine burada sonlandıralabilir. Sizce de böyle bir gelişme olur mu ileride?
İ.E.T.T nedense araçlarına mücevher muamelesi yaparak garajda yatırmayı tercih ediyor. Hatların çoğunda ÖHO'lar çalışıyor, varsa yoksa bir iki İ.ET.T otobüsü oluyor.İett bu hatlara körüklü falan vermez verirse de gider günün en boş saatine koyar, 28 araç 500L ye yeter ama 500T ye imkansız, mevcut olan araç sayısı yetersiz , hattı istersen 3'e böl araç eklemedikçe hiçbir faydası olmaz
İETT'nin sisteminde yeni saatler bulunuyordur. Yarın güncellenecek.Bir de hala düzenleme yapılmamış saatler aynı yarın faaliyete geçmeyecek miydi 500T düzenlemesi
Kalkış saati olacaktır elbetteBilgisi olan var mı acaba? 500L ve 500T yarından itibaren ring mi çalışacak 4. Levent'ten yoksa peron alanından belirli kalkış saatleri olacak mı?
04:00 gibi yayınlanır benceSaat kaç oldu hala yayınlamamışlar, gece 12'yi mi bekliyorlar bal kabağına dönüşmek için? Eğer bugünden yayınlamazlarsa yarın çok büyük infiale yol açacaktır.
İETT 500T’yi Cevizlibağ’a en azından iş giriş çıkış saatlerinde sokarak kurtarabilir. Bence iş giriş çıkış haricinde 20-30 dakikada bir Cevizlibağ istikametinde kalkabilir. Sefer planlama birimi altından kalkamaz başka türlüBugün hattı ilk kez deneyimlediğim için artık kendi yorumumu yapabilirim.
Cevizlibağdan ben dahil 3 kişi bindik (15:20 seferi olduğundan dolayıdır belki. Çoğunluk işinde gücünde)
Başta sanki boş gidicekmişiz gibi hissederken Okmeydanı, Nurtepe-Viyadük duraklarında otobüs neredeyse ağzına kadar doldu. 4. Leventte de 1 kişi hariç inen kişi görmedim.
Şimdi İETT 500L'yi çok iyi planlamalı ama bence ne kadar iyi planlanırsa planlansın işin içine aktarma gireceğinden dolayı verimi her türlü düşecektir. Ne yaparlarsa yapsınlar 500T'nin gelişi trafikle her an değişecektir ve 500L'nin durakta hazır beklemesi gerek.
İş saatlerinde binmemiş olmama rağmen dolu olduğunu görünce kararın artık pekte verimli olacağını düşünmüyorum. Umarım İETT beni şaşırtarak gerçekten harika iş çıkartır.
Ya zaten aktarma yapacağımız 4.levent Cevizlibağ arası maks 30 dakika sürüyor milleti 30 dakika yüzünden aktarmaya zorluyorlar bence bu kararlarından en kısa sürede döneceklerdirBugün hattı ilk kez deneyimlediğim için artık kendi yorumumu yapabilirim.
Cevizlibağdan ben dahil 3 kişi bindik (15:20 seferi olduğundan dolayıdır belki. Çoğunluk işinde gücünde)
Başta sanki boş gidicekmişiz gibi hissederken Okmeydanı, Nurtepe-Viyadük duraklarında otobüs neredeyse ağzına kadar doldu. 4. Leventte de 1 kişi hariç inen kişi görmedim.
Şimdi İETT 500L'yi çok iyi planlamalı ama bence ne kadar iyi planlanırsa planlansın işin içine aktarma gireceğinden dolayı verimi her türlü düşecektir. Ne yaparlarsa yapsınlar 500T'nin gelişi trafikle her an değişecektir ve 500L'nin durakta hazır beklemesi gerek.
İş saatlerinde binmemiş olmama rağmen dolu olduğunu görünce kararın artık pekte verimli olacağını düşünmüyorum. Umarım İETT beni şaşırtarak gerçekten harika iş çıkartır.
Kurtköy Garajından sabah 06:00 ile 20:00 arasında karşılıklı çalıştırılması için 4 adet sürekli + 2 dinlenmeli 6 tane körüklü otobüs eklenmesi gerekmektedir.İETT 500T’yi Cevizlibağ’a en azından iş giriş çıkış saatlerinde sokarak kurtarabilir. Bence iş giriş çıkış haricinde 20-30 dakikada bir Cevizlibağ istikametinde kalkabilir. Sefer planlama birimi altından kalkamaz başka türlü
Bunun arkasında başka birşey var, sandığımız gibi basit birşey değil görünen yüzü bize saçma geliyor ama görünmeyen yüzünde başka pazarlıklar dönmüş masada belli ki yakında göreceğiz, 500T esnafı yaş tahtaya basacak insanlar değiller, çıkarları olmasa böyle birşeyi kabul etmezlerdi.Ya zaten aktarma yapacağımız 4.levent Cevizlibağ arası maks 30 dakika sürüyor milleti 30 dakika yüzünden aktarmaya zorluyorlar bence bu kararlarından en kısa sürede döneceklerdir
ZevkBunu neden yapıyorlar ki
Tamamdır, teşekkür ederim.Kalkış saati olacaktır elbette
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Wowturkey.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkimizden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.