Tema düzenleyici

İETT Hatlarında Yaşanan İlave, Güzergah Değişikliği ve İptal Haberleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Beykozlu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sana katılıyorum aynı şekilde ben 4.Levent'e 14:30 da iniyorsam maksimum 14:35 de 500L ye biniyor olmam lazım ki durakta bekleyenlerden izdiham oluşabilir. Yani 25 araç buradan kalkıyorsa oma karşılık 25 araçta Leventte onu karşılaması gerekiyor böylelikle kesintisiz zincirleme ulaşım tamamlanmış olur
Çok iyi ayarlanması gerek aynı şekilde peronda 500T boş hazır beklemesi gerekiyor. Acaba 500T ring mi çalışacak yoksa dinlenmeli mi?
500T’ye en azından pik saatlerde çalışacak bir cevizlibağ deparı İETT’nin işini kolaylaştıracaktır

500T Tuzla Şifa Mahallesi - Cevizlibağ Hattımız Hakkında

Yolcularımızın Dikkatine,

500T Tuzla Şifa Mahallesi – Cevizlibağ hattımız, 5 Ağustos 2025 tarihinden itibaren Tuzla Şifa Mahallesi – 4. Levent güzergâhında hizmet verecektir.

4.⁠ ⁠Levent – Cevizlibağ yönünde seyahat etmek isteyen yolcularımız, bu güzergahta hizmet veren 500L (4. Levent – Cevizlibağ) numaralı hattımızı kullanabilirler.

Bu kapsamda;
• 500T’den 500L’ye yapılan aktarmalar ücretsiz,
• 500L’den 500T’ye yapılan aktarmalarda 1 biletlik tarife uygulanacaktır.

Yolcularımıza duyurulur.

Kaynak: İETT Duyurular

Ekli dosyayı görüntüle 75803
Konu dışı ama herkes farklı bir tepki vermiş.
1000028419.jpg

Sizce yolcu potansiyeli hangi etapta Şifa Mahallesi - 4.Levent mi
4.Levent - Cevizlibağ mı? Bunun araştırmasını yaptırdı mı İETT önce onu sorgulamak lazım
Kaç kişi Şifa Mahallesinden Kavacıka kadar olan kısımda Cevizlibağa gidiyor
İETT şunu diyebilir Kozyatağına kadar olan tüm D100 güzergahındaki yerleşimler M4 Metrosu uzunçayır Metrobüsle Cevizlibağ gitsin. Kavacık kısmını da 15KB ile Kozyatağına getirebilirim. Böyle de düşünebilirlerdi buna da şükür demekten başka çare yok gibi

Sizce yolcu potansiyeli hangi etapta Şifa Mahallesi - 4.Levent mi
4.Levent - Cevizlibağ mı? Bunun araştırmasını yaptırdı mı İETT önce onu sorgulamak lazım
Kaç kişi Şifa Mahallesinden Kavacıka kadar olan kısımda Cevizlibağa gidiyor
İETT şunu diyebilir Kozyatağına kadar olan tüm D100 güzergahındaki yerleşimler M4 Metrosu uzunçayır Metrobüsle Cevizlibağ gitsin. Kavacık kısmını da 15KB ile Kozyatağına getirebilirim. Böyle de düşünebilirlerdi buna da şükür demekten başka çare yok gibi
Cevizlibağ - 4.Levent en çok yolcu potansiyeline sahip olacaktır . Çünkü hep biniyorum gidişte boş bir otobüse hiç rastlamadım . Ayrıca okula gitmeye ya da karşıya gitmeye çalışan çok fazla insan var Levente kadar . Geri dönüşte ahım şahım insan olacağını sanmıyorum ama bomboş olmaz tabiki

Şifa Mahallesi - 4.Levent geri dönüşte ( Levente doğru ) çok yolcuya sahip olur . O bölgede okul var kaç tane , gelen otobüse harra hurra saldırıyor millet .
Gidiş için yorum yapamayacağım , Kavacık Köprüsünden ileri sadece 2 kez gittim o da bir kez boş bir kez doluydu .

Aslında yeni 500T kararını tam olarak test edemeyeceğiz. Asıl olay okullar açıldıktan sonra olacak bakalım yeterli mi yetersiz mi diye. Şuanlık tam yorum yapamayız şimdi geldi aklıma. 500T'nin güzergahında Lise var mıdır bilmiyorum ama o kadar KM'lik yol illa vardır 1-2 tane
Şehitlikten 50li hatlara aktarma yapıp eyüpsultan anadolu lisesine giden belki vardır

Aslında yeni 500T kararını tam olarak test edemeyeceğiz. Asıl olay okullar açıldıktan sonra olacak bakalım yeterli mi yetersiz mi diye. Şuanlık tam yorum yapamayız şimdi geldi aklıma. 500T'nin güzergahında Lise var mıdır bilmiyorum ama o kadar KM'lik yol illa vardır 1-2 tane
4.Levent - Cevizlibağ arasındaki liseler için 500L daha önemli aslında 500L bağıntısız olması lazım yani C-5 ÖHO ise C-5 ÖHO başka bölge ÖHO OAŞ yada İETT eklenmeside bir sakınca olmamalı aynı anda OAŞ ÖHO İETT çalışan hatta var 622 gibi iki farklı bölge ÖHO da çalışabilir yada OAŞ ÖHO de çalışabilir

Eve gecenin köründe gitmek bir sıkıntı teşkil etmiyorsa 133P+132+E-3 de yapabilirsin 130H’a göre nispeten sık seferliler
Ordan marmaraya mı aktarmam gerekiyor E-3 ile yoksa metro tarzı yer mi. Halkalı Marmaraya gelmem gerek çünkü. Ordan da yürüyebilirim eve sorun olmaz 15 dk falan zaten

Küçükçekmeceden kalkıp binersem binerim. Cevizlibağdan binerim o yüzden. Tuzladan dönüşte de marmarayla dönerim o kadar yol git gel çekilmez gün biter :D
Şifa Mahallesinden Marmaraya gitmen için absürt öneri de benden gelsin sana,

500T Şifa Sondurağında indin ya he o yolun karşısındaki duraktan 130Ş biniyorsun, Şifa Mahallesi durağında iniyorsun, sonra üst geçitten karşıya geçiyorsun orada bizim Kocaelinin midibüslerini, otobüslerini göreceksin, acelen varsa 502,503,504 ne geldiyse biniyorsun acelen yoksa 510,510B,515,515B,525 ilk gelene biniyorsun sonra zaten hepsinin ortak durağı var Çayırova MC Donalds arkası orada iniyorsun Fatih Marmaray İstasyonuna 5 dakika yürüme mesafesinde, hem Gebze Teknik Üniversitesini de görmüş olursun :D

Geri
Üst Alt