Tema düzenleyici

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SaySev
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Dün amcamı avukatın birisi aramış. Ya bize hisseni 22.000 den satarsın ya da dava açarız diye. Amcam da önce gereken cevabı vermiş çok güzel bir şekilde arkasından 28.000 e ben senin hisselerinin hepsini alıyorum satmazsan …erefsizsin demiş. Yine çok güzel konuşmuş. Baktık ki sadece 70 metre yeri var. Var mı böyle bir durumla karşılaşan? Bir kaç parselden böyle az az yerleri varmış.A

Dün amcamı avukatın birisi aramış. Ya bize hisseni 22.000 den satarsın ya da dava açarız diye. Amcam da önce gereken cevabı vermiş çok güzel bir şekilde arkasından 28.000 e ben senin hisselerinin hepsini alıyorum satmazsan …erefsizsin demiş. Yine çok güzel konuşmuş. Baktık ki sadece 70 metre yeri var. Var mı böyle bir durumla karşılaşan? Bir kaç parselden böyle az az yerleri varmış.
Alabilir arsanızı raiç bedelden yerinizde olsam raiçi artırırım

Şufanın önemini bir kez daha anlıyoruz (tabi arayan sonradan parsele girdiyse).

Daha öncede yazdım kendi parselim için. Sonradan yabancılar girmiş ve şufa hakkımı kullanacağım diye. Karşımdaki iyi niyetliyse zararını çıkarmasını isterim ama yok aksi birisi çıkarsa gözünün yaşına bakmam, şansını başka parselde denesin.

@YILDIZ Bu arada tehdit ettiği için mahkeme açıp hissedarlıktan atma şansınız var diye biliyorum. Bir avukata danışın.

Ortaklığın giderilmesi davasını açanın parselin tümünü almak için dava açması gerekmez mi?

Sadece tek kişinin hissesini almaya yönelik bir dava olamaz sanırım.

Ortaklığın giderilmesi davasını açanın parselin tümünü almak için dava açması gerekmez mi?

Sadece tek kişinin hissesini almaya yönelik bir dava olamaz sanırım.
Yok. Davayı açarsınız mahkeme gün belirler belli bir fiyattan baslangiç koyup ihale ile satar. Eger hissedarların tamamı kabul ederse ihale hissedarlar arasında olur. 1 kişi bile kabul etmezse halka açık olur.

Benim bildigim bu sekilde zira şuan böyle bir davamız var.

Durup dururken ortaklığın giderilmesi davasımı açılırmış.öğleyse herkes parselinde birine dava açsın arsasını elinden alsın.dava kime açılır ortak amacı bozan kişiye açılır.şu anda mütahitemi veriyorlarki bozguncuya dava açıyorlar.

Durup dururken ortaklığın giderilmesi davasımı açılırmış.öğleyse herkes parselinde birine dava açsın arsasını elinden alsın.dava kime açılır ortak amacı bozan kişiye açılır.şu anda mütahitemi veriyorlarki bozguncuya dava açıyorlar.
Bizimki başka bir ilde ismi lazım degil. Hissedar sayısını bilemiyorum tam olarak, 30'dan fazladır kesin. Bizim 17m² bir hissemiz var orada. Bölüne bölüne bu kaldı :cautious:. Daire vs etmez zaten müteahhit %60-70 civari alıyormuş o bölgede. Satılsında paramiz gelsin derdindeyiz mevcutta.

Bizimki başka bir ilde ismi lazım degil. Hissedar sayısını bilemiyorum tam olarak, 30'dan fazladır kesin. Bizim 17m² bir hissemiz var orada. Bölüne bölüne bu kaldı :cautious:. Daire vs etmez zaten müteahhit %60-70 civari alıyormuş o bölgede. Satılsında paramiz gelsin derdindeyiz mevcutta.
17 metreye daire düşmeyeceğine göre anlaşmasanız sizi mecbur dışarı çıkaracaklar.yani demek istediğim cüzzi arsası olan tehdit değildir.ilk dışarı atılacak az arsası olandır.70 metre arsası olanın arsası elinden alınır

17 metreye daire düşmeyeceğine göre anlaşmasanız sizi mecbur dışarı çıkaracaklar.yani demek istediğim cüzzi arsası olan tehdit değildir.ilk dışarı atılacak az arsası olandır.70 metre arsası olanın arsası elinden alınır
Kimse bize gelmedi ki müteahhite verelim diye. Kimseyi tehditte etmedim hatta bu dava olmasaydı benim niyetim o parselden hisse toplamaktı. Bu şekilde mahkeme satar parseli, masrafları duşer, hisseme karşilik geleni gönderir.

Kimse bize gelmedi ki müteahhite verelim diye. Kimseyi tehditte etmedim hatta bu dava olmasaydı benim niyetim o parselden hisse toplamaktı. Bu şekilde mahkeme satar parseli, masrafları duşer, hisseme karşilik geleni gönderir.
Bİrbirimizi teyid ediyoruz.cüzzi arsası olana kimse gitmez.ortaklar mahkemeye verir elinden alırlar.size bir daire düşecek kadar arsanız olsaydı hakim sizi dışarı atacak kanaati kullanırmıydı

Bİrbirimizi teyid ediyoruz.cüzzi arsası olana kimse gitmez.ortaklar mahkemeye verir elinden alırlar.size bir daire düşecek kadar arsanız olsaydı hakim sizi dışarı atacak kanaati kullanırmıydı
Yalnız izale-i şuyu davasında dısarı atma olayı yok. Kaç hissedar olursa olsun (genelde çok fazla hissedarlı veya sorunlu yerler olur) parsel komple satılıp 1 kisiye tapu edilir.

Bu yukarıdaki davadan farklı olarak m² farketmeksizin eger sorun çikartiyorsam parselde, hakimin tabiki beni atma yetkisi var (ben öyle biliyorum), onun dışında durup dururken benim hissem az bahanesiyle atamaz (tabi isin içine para sokup hakimin kafasıni karıştırmazlarsa :rolleyes:)

Hakkımızda şufa davası açamaz . Tapu tarihimiz ondan çok daha öncesi. Biraz daha bekleyelim bakalım bi haber çıkarsa gruba yazarım. Milletin açgözlülüğü başka bir şey değil.

Bu konuda düşünceniz nedir arkadaşlar? Dün Resmi gazetede yayınlandı

Ekli dosyalar

• IMG_9870.jpeg
    IMG_9870.jpeg
    719.6 KB · Görüntüleme: 50
Yalnız izale-i şuyu davasında dısarı atma olayı yok. Kaç hissedar olursa olsun (genelde çok fazla hissedarlı veya sorunlu yerler olur) parsel komple satılıp 1 kisiye tapu edilir.

Bu yukarıdaki davadan farklı olarak m² farketmeksizin eger sorun çikartiyorsam parselde, hakimin tabiki beni atma yetkisi var (ben öyle biliyorum), onun dışında durup dururken benim hissem az bahanesiyle atamaz (tabi isin içine para sokup hakimin kafasıni karıştırmazlarsa :rolleyes:)
Paydaş çıkarma davası vardır.durup dururken değil tabi.yani yüksek pay ve paydaşlar anlaşmazlık durumunda dava açabilirler

Hakkımızda şufa davası açamaz . Tapu tarihimiz ondan çok daha öncesi. Biraz daha bekleyelim bakalım bi haber çıkarsa gruba yazarım. Milletin açgözlülüğü başka bir şey değil.
Size değil, eğer siz açabiliyorsanız açın. Dava açabilmeniz için max 2 yıl süreniz var satış tarihi itibariyle eğer noter ile bilgilendirmemişse sizi.

Bu sizi tehdit eden kişi parselinize sonradan mı geldi? Yoksa imarla mı? Sonradan geldiyse satın alma tarihi nedir? Web tapudan bakabilirsiniz.

Geri
Üst Alt