Tema düzenleyici

M1 Narlıdere Kaymakamlık - Evka 3 Metro Hattı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wowturkey.NET
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yeni metrolarda bu olabilir şuanki metrolarda olması imkansız.

Söylediklerinize katılıyorum CRC setlerinde hala tutunma problemi var. Özellikle çakılı olduğu zaman kapı ve körük bölgeleri büyük problem. Kaç kere orada tutacak olmadığından insanlara mecburen tutunduğumu hatırlıyorum. Çözülmesi gerek.
bir keresinde koltuklar doluyken metroya bindim ve kapının koluna tutunmak zorunda kaldım bir amca tutunacak yer olmadıgı icin metro durağa yanaştığında tutunamadı ve maalesef düştü.

bir keresinde koltuklar doluyken metroya bindim ve kapının koluna tutunmak zorunda kaldım bir amca tutunacak yer olmadıgı icin metro durağa yanaştığında tutunamadı ve maalesef düştü.
Modlar bence konu başlığı izmir ulaşımda yaşadığınız olaylar olarak değişebilir @Rick Grimes @ağır su

Hah,şimdi olaya dönelim.

Metroda(619B) paket gidiyoruz. En arka kapıda zarzor direğe tutunuyorum.Direği de anlık tutuşumun kötü olmasından bıraktım ve adamın birinin göbeğine düştüm.Minik çaplı bir sinir krizi yaşadım(yaşattım da) ama unutmuş gibi Balçova'ya gittim ve Balçova'da içimi açık açık dökebildim :D
CRRC direk sıkıntısı yüzünden az kalsın adamın bir yerlerine düşüyordum yani siz düşümün. Tutacak yerler aşırı derecede az. Körük ışığı olarak da çok loşlar ya sayıları artırılsın ya da parlaklığı yüksek bir ışık alsınlar

Metrolar istasyon girişlerine gelince çok yavaşlıyor yavaş gitse bile ani frenlemeler yapabiliyor. İstasyona yanaşırken kesik kesik frenlemeler yapabiliyor. Açıkçası sürücüler izmirde çok iyi değil
O kesik kesik frenleme ABB setlerinde daha büyük sıkıntı, Özellikle Basmane-Halkapınar arası trenler tek tekleyebiliyor hem frende hem de gazda ( Ya hepsi öyle ya da ben hep aynı trene denk geliyorum)

Metrolar istasyon girişlerine gelince çok yavaşlıyor yavaş gitse bile ani frenlemeler yapabiliyor. İstasyona yanaşırken kesik kesik frenlemeler yapabiliyor. Açıkçası sürücüler izmirde çok iyi değil
Göztepe-Kaymakamlık arası raylar taşlı olmadığı için frenlemeler bu şekilde oluyor. Hatay-Evka 3 arası problem olmuyor. Bana göre @kısayolunuzunu un dediği gibi ABB ve CSR setleri özellikle Bölge-Konak arası zaman zaman tekleme yapıyor. CSR setlerinde fren ayarı olmazsa ani fren çok kötü oluyor.

CRRC direk sıkıntısı yüzünden az kalsın adamın bir yerlerine düşüyordum yani siz düşümün. Tutacak yerler aşırı derecede az. Körük ışığı olarak da çok loşlar ya sayıları artırılsın ya da parlaklığı yüksek bir ışık alsınlar
Ben CRRC'yi aslında körükleri vagonlar arasını birleştiriyor diye diğer setlere göre yolcu kapasitesi daha yüksek diye düşünüyordum ama tutunacak yer sıkıntısından dolayı bunun pek bir avantajı kalmıyor.

Mevcut Metro hattı, Narlıdere'den Çeşme'ye uzatılırsa eğer, Yaz aylarında iş görür mü?
m1 hafifraylı sistem banliyö treni değil
gerek yok
çerşmede daha otobüse binen bile yok
çeşmeye uzatılsa bile sadece yazın kullanılacak aynı mesafeye m4 yapılır daha faydası dokunur

Mevcut Metro hattı, Narlıdere'den Çeşme'ye uzatılırsa eğer, Yaz aylarında iş görür mü?
banliyömsü hrs, akçarayımsı bir şey planlanıyor herhalde akçaray bence gelecekte cehennem olacak adamlar tramvayı şehirlerarası bir şey olarak planlıyor çünkü. gelecekte tram-train olacak şekilde planlanmalı planlanabiliyorsa

Belediye gitsin Fahrettin Altay’dan Çeşme’ye direkt otobüs koysun. Kışın sadece haftasonu 2 araç çalışsa yeter. Yazınsa haftaiçi saatte 1 haftasonu 20 dakikada bir çalışmalı. Araç olarak sadece Man çalışmalı. Tabii HİM’e yazınca aktarma yapın demekten başka bir şey demiyorlar.

Geri