Tema düzenleyici

TCDD Lokomotifleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wowturkey.NET
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Görev bizi bekler :)
🚆

Ekli dosyalar

• IMG_9073.jpeg
    IMG_9073.jpeg
    641.7 KB · Görüntüleme: 42
E8000’ciler burada mı?
❤️🚆

Linç etmeyin ama 2000'lerin başında doğmuş biri olarak bu setlere hiçbir zaman ısınamamıştım,hep gözümde döküntü ve külüstür olarak kaldılar. 😁

Fakat 1950'li ve 1960'lı yıllarda yaşayan biri olsaydım bu E8000'lere aşık olurdum,döneminin en modern trenleriydi...

İlk satırda yazdığım yazıyı da 30-40 yıl sonraki nesil bizim "marmaray" setleri için yazacak,biz de diyeceğiz "bu setlerde anılarımız var,siz ne anlarsınız nostaljiden" diye...😁

Linç etmeyin ama 2000'lerin başında doğmuş biri olarak bu setlere hiçbir zaman ısınamamıştım,hep gözümde döküntü ve külüstür olarak kaldılar
Bende 2005 doğumlu biri olarak E14000'leri hiç sevmiyordum hiç binmek istemiyordum ve korkuyordum onlardan hatta Banliyö hatları kapanmadan öncesi son zamanlarda E14000 yerine E23000 denk gelince de seviniyordum.

Linç etmeyin ama 2000'lerin başında doğmuş biri olarak bu setlere hiçbir zaman ısınamamıştım,hep gözümde döküntü ve külüstür olarak kaldılar. 😁

Fakat 1950'li ve 1960'lı yıllarda yaşayan biri olsaydım bu E8000'lere aşık olurdum,döneminin en modern trenleriydi...

İlk satırda yazdığım yazıyı da 30-40 yıl sonraki nesil bizim "marmaray" setleri için yazacak,biz de diyeceğiz "bu setlerde anılarımız var,siz ne anlarsınız nostaljiden" diye...😁

E8000’ler aslında yeni bir dönemin başlangıcıydı diyebiliriz. Ve hepimizin eski İstanbul diye tabir edilen zaman diliminde sıklıkla kullanılan, filmlere konu olan bir tren..

Fakat bu tren İstanbul halkı tarafından da değer olarak kabul gördü.

TCDD’nin eski yöneticileri tarafından da bu durum geçerli. Halen günümüze kadar saklanmasının temel nedenide bu. Çünkü; TCDD’nin bir zamanlar göz bebeğiydi diyebiliriz bu trenler için. 🙏

Bu trenler İstanbul’un simgesiydi. Haydarpaşa’nın simgesiydi. Ve Sirkeci’nin simgesiydi.
TCDD bu trenleri çok uzun bir süre Haydarpaşa-Gebze-Haydarpaşa parkurunda ve Sirkeci-Halkalı-Sirkeci parkurunda çalıştırdı.

29 Ekim 2013 yılına geldiğimizde Marmaray gibi yeni modern trenler raylarda olsa da E8000’ler her zaman eski İstanbulluların kalbinde olan bir tren.

Dolayısıyla düşüncenize, fikrinize saygı duyuyorum. 🙏

Geri