Tema düzenleyici

Arama sonuçlarınız

1. O

TCDD Lokomotifleri

E8000 trenlerinin koruma altına alınmasının sebebi TCDD'nin eski yöneticilerinin tercihi değil o dönemdeki sendika yönetiminin Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kuruluna yapmış oldukları başvuru sonucudur. Böylece setler tescillenerek kurul, iyi korunmuş setlerin bir kaçının korunma altına...
  2. O

Osmaneli - Yenişehir - Bursa - Bandırma Hızlı Tren Hattı (TCDD)

Tek sorun garın merkeze uzaklığı olsa keşke. Körfez geçişi yapılmadıkca İstanbul seferlerinin pek bir cazibesi olmayacaktır.
  3. O

🌹 Güller & 🏞️ Göller Ekspresi (TCDD Anahat Trenleri)

Görselde mesafe 475 km, sefer süresi 10 saat yazıyor. Sene 2026 ve diğer konvansiyonel hatlarımıza göre geometrisi en uygun hatlardan bir tanesi ancak ortalama hız 47,5 km/s. Ne diyeceğimi bilemedim.
  4. O

Yüksek Hızlı Tren (YHT)

Umarım 3. hat çalışmaları sonrası başta planlanan hızlara ulaşılır. 10 küsür senedir 57 km'lik hat bitirilemedi maalesef.
  5. O

Yüksek Hızlı Tren (YHT)

Her zaman mı öyleydi yoksa belirli bir zamandan beri mi?
  6. O

Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi

Yaklaşık 35 milyar TL ayrılmış.
  7. O

TÜRASAŞ - Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii A.Ş

Türasaş'ın kataloğunda E5600 adında bir elektrikli lokomotif de mevcut. Skoda'nın cer motorlarının kullanıldığı bu lokomotifin model isminden 5600 kW toplam gücü olduğunu varsayarsak, her bir cer gücü 1400 olması lazım (katalog bilgisi yanlış sanırım). Bu model hakkında bir bilginiz var mı...
  8. O

Kırıkkale (Delice)-Çorum Hızlı Tren Projesi

"kazı çalışmalarının yüzde 30 seviyesine ulaştığını..." Ama yine de çalışmalar hızlı gidiyor.
  9. O

Yüksek Hızlı Tren (YHT)

Güvenlik sebebi ile olduğunu düşünmüyorum. Kaldı ki güvenlik söz konusu olsa yurtdışında 300 km/s ve üzeri trenlerin işletilmemesi gerekiyor. Büyük ihtimal enerji tüketimi yüzünden öyle bir uygulama söz konusu. Zaten bilet fiyatları otobüs fiyatlarından ucuz. (Otobüs 450 TL, YHT 360 TL). Bir de...
  10. O

Yüksek Hızlı Tren (YHT)

Orası uygun ancak senelerdir orada da 300 km/s trenlere sahip olmamıza rağmen hâlâ 250 km/s hızda seferler düzenliyoruz. Neden o zaman daha yüksek hızlar için milyonlarca euro fazla para ödüyoruz? Umarım ihtiyacımız ne ise ona göre tedarik söz konusu olur.
  11. O

Yüksek Hızlı Tren (YHT)

Bir önceki temin ihalesinde CAF, Alstom ve Siemens katılmıştı. Yanılmıyorsam en ucuz teklifi vermesine rağmen ürettiği model henüz ticari bir seferde yer almadığı için CAF tercih edilmemişti. Rotem'in zaten o dönem o hızlara ulaşan bir EMU seti yoktu. Şimdi ise hepsinin 300 km/s hızlara ulaşan...
  12. O

Yeni Sakarya Milli Elektrikli Tren

Kesinlikle katılıyorum. Avrupa'da bölgesel trenler geniş kapılı ve özellikle basamaksız tercih ediliyor. Bu hem engelsiz ulaşımı sağlarken hem de iniş/biniş süresini kısalttığı için duraklardaki bekleme süresini ciddi oranda azaltıyor. Maalesef ne milli EMU'da ne de DMU setlerinde bu dikkate...
  13. O

Yüksek Hızlı Tren (YHT)

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı son katıldığı programda 12 adet YHT seti alımı için uluslararası ihaleye çıkılacağını belirtmiş. Kaynak
  14. O

TCDD Lokomotifleri

Ama hibrit yok.
  15. O

TCDD Lokomotifleri

Ülkemizde diğer firmaların da tercih ettiği hibrit lokomotif modelinden olsa gerek.
  16. O

Yüksek Hızlı Tren (YHT)

Bu konuda herhangi bir paylaşım yapılmadı. (Yapıldıysa da ben görmedim). Geçmişte tek yapılan açıklama ise artık yurtdışından set almak yerine yerli setlerin kullanılacağı idi.
  17. O

Yüksek Hızlı Tren (YHT)

Yerli ya da ithal set ile neyi kastettiğimizin anlaşılır olması lazım. Yüzde kaçı yerli yüzde kaçı değil konusuna değilnmiyorum. Kaldı ki on binlerce parçası olan bu tarz ürünlerde hiç bir ülkede yüzde 100 üretim söz konusu olamaz. En basitinden içindeki bilgisayarında kullanılan çipi üreten...
  18. O

Yüksek Hızlı Tren (YHT)

Eğer üretmek istediğiniz trenleri ihraç da etmek istiyorsanız TSI gibi karşılamanız gereken ululararası standartlar var. Bildiğim kadarıyla da buradaki standartlar da trenlerin hızlarına göre katagorilere ayrılıyor. Daha yüksek hız demek karşılamanız gereken daha fazla standart o da daha fazla...
  19. O

Yüksek Hızlı Tren (YHT)

TÜRASAŞ dışından da yeni YHT setlerinin temin edileceğini mi belirtiyorsunuz? “Yerli ve millî imkânlarımızla saatte 225 km hız yapabilen 14 adet hızlı tren setimizin siparişini Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii Anonim Şirketi’ne (TÜRASAŞ)’a yaptık. 2026 yılı sonunda 1 tane ve 2028 yılı...
  20. O

Sivas Kars Hızlı Tren Projesi

Paylaştığınız görsel rehabilite edilmesi planlanan eski hattın projesine ait. HT hattı Divriği üzerinden geçmiyor.
Geri