Tema düzenleyici

M4 Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wowturkey.NET
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yenisahra istasyonu ...

20250419_175736.jpg

Şu Allahın cezası hattaki sidik kokusuna yıllardan beridir bir çözüm bulamadılar. 1-) M4 metrosu 2-) T1 tramvayı iğrenç kokuyor.

Bu metro hattında klima sorunu var. Son iki yıldır kliması iyi çalışan bir metro setine denk gelmedim. Ya klimalarına bakım yapmıyorlar, ya da klimayı en kısık ayarda açıyorlar. Eskiden içerisi buz gibi olurdu, şimdi terliyoruz içeride. Kapılar rüzgar geçirmemiş olsa içeride iyice pişeceğiz. Yüksek hızlara çıktığında kapılardan rüzgar geliyor, biraz olsun serinletiyor.

Bu metro hattında klima sorunu var. Son iki yıldır kliması iyi çalışan bir metro setine denk gelmedim. Ya klimalarına bakım yapmıyorlar, ya da klimayı en kısık ayarda açıyorlar. Eskiden içerisi buz gibi olurdu, şimdi terliyoruz içeride. Kapılar rüzgar geçirmemiş olsa içeride iyice pişeceğiz. Yüksek hızlara çıktığında kapılardan rüzgar geliyor, biraz olsun serinletiyor.
CRRC olsa Antarktika gibi metroya binerdiniz

Klima sorununun yanında ses problemi de var. Araçlarda ses yalıtımı yok sanki.
Kulağımda kulaklık son sesin 1-2 altı müzik dinlerken bile duyuyorum o tız sesi.

Yeni gelecek olan setler umarım mevcut setler gibi gürültülü olmaz.
Kesinlikle daha iyi olacaktır. Arada 17 sene var.

ChatGPT'ye sordum güzel bir yanıt verdi buradan paylaşmak istedim:
"
İstanbul M4 hattı için Bozankaya tarafından üretilen yeni metro araçları, teknik olarak sürücüsüz işletmeye (GoA4 seviyesine kadar) uygun olacak şekilde tasarlanıyor. Ancak hattın mevcut sinyalizasyon altyapısı ve işletme tercihlerine bağlı olarak ilk etapta GoA2 (sürücülü otomatik sistem) seviyesinde kullanılmaları bekleniyor.

M4 yeni metro araçlarının temel özellikleri:

- Üretici: Bozankaya (Ankara)
- Kapasite: Yaklaşık 1100 yolcu (4’lü araç seti)
- Hız: Maksimum 80 km/saat
- Sinyalizasyon uyumu: CBTC destekli sistemlerle çalışabilecek donanıma sahip
- Otomasyon seviyesi:
- GoA4 (Tam otomatik sürücüsüz) seviyeye teknik olarak uygun
- Ancak başlangıçta GoA2 ya da GoA3 (sürücü destekli) düzeyde işletilmesi planlanabilir
- Engelli erişimi: Tam erişim uyumlu (alçak taban, görsel-işitsel uyarılar)
- Enerji verimliliği: Rejeneratif frenleme sistemi
- Yolcu konforu:
- Geniş panoramik camlar
- Modern yolcu bilgilendirme sistemleri
- Klima ve güvenlik kameraları

İBB bu yeni araçları hem M4 hattının hem de yapımı süren M10 hattının kapasite artışı için kullanmayı hedefliyor. Otomasyon seviyesi zaman içinde hattın altyapı uyumu ile birlikte yükseltilebilir."

Teknik özellikler güzel görünüyor. Umarım ses yalıtımı da bununla uyumlu olur.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt