Modernlik banallik sıradanlık demek değildir. M1 bir ilkti. O yüzden istasyonları özenli, sanki şehrin parçası gibiydi. Sonraki metrolara da uygulamalaları lazım aslında.İyi de günümüzün modern tasarımlarına uymak zorundalar, ne yapsınlar?
İnşallah geri dönülür.Evet o süslemeler yavaş yavaş kalkıyor.
Artık beyaz seramik duvar karoları olacak.
M4, bu yüzden sosyal medyada mizah konusu olmuştu. Sıvası yapılıp bırakılmış gibi duruyor hala.Modernlik banallik sıradanlık demek değildir. M1 bir ilkti. O yüzden istasyonları özenli, sanki şehrin parçası gibiydi. Sonraki metrolara da uygulamalaları lazım aslında.
İnşallah geri dönülür.
evet başlamış.Terazidere istasyonunda uygulanan beyaz seramik kaplamanın aynısı Topkapı ve emniyet istasyonlarına yapılmaya başlanacak.
Hatta çalışmalar başlamış.
Gecici kazık nasıl olucak?Ben zaten başladığını söylemiştim.
Yalnız yeraltı istasyonlara uzatma olmayacağı söylenmişti.
Bakalım ileride 5'li set nasıl olacak
Acaba geçici kazık mı çakacaklar?
istasyonun kapatılmasına gerek var mı cidden ya? bilmediğimden soruyorum ama zaten yer altında yani viyadük gibi zor değildir herhalde uzatmakGecici kazık nasıl olucak?
Bence bu istasyonlar birkaç ay kapatılıp genişletme yapilicak yaz aylarinda vs
Yani dostum sen tunelı kırdıgın zaman tunel komple yıkılabilir? Buyuk bi facia olur binlerce kişi yaralanabilir.kapatılmasına gerek var mı cidden ya?
Topkapı Ulubatlı istasyonu kapanırsa Anadolu Yakasından Gaziosmanpaşa, Sultangazi gibi T4'ün güzergahına gidecek birisi Marmaray+M1+T4 yerine Metrobüs hattına yönelir T4'e binmek için.Bence bu istasyonlar birkaç ay kapatılıp genişletme yapilicak yaz aylarinda vs
gaziosmanpaşa-aksaray dolmuşu varTopkapı Ulubatlı istasyonu kapanırsa Anadolu Yakasından Gaziosmanpaşa, Sultangazi gibi T4'ün güzergahına gidecek birisi Marmaray+M1+T4 yerine Metrobüs hattına yönelir T4'e binmek için.
Anladım, teşekkürler değerli bilgiler için.Yani dostum sen tunelı kırdıgın zaman tunel komple yıkılabilir? Buyuk bi facia olur binlerce kişi yaralanabilir.
Çok ciddi riskli yerler. Ki ordaki yapı 1980'lerin ortasında yapılmış 40 yıllık tunel...
Muhtemelen malzemeler eskimiş + içten çürümüştür., depreme dayanıklı oldugunu da sanmıyorum..
Umarım iyi bir planla ordaki 3 vagonluk istasyonlar 4 veya 5 vagonluk uzunluga çıkarılır.
Çalışmaların hızlanması iyi bir şey."Kirazlı–Halkalı Üniversite Metro Hattımızda Barbaros ve Malazgirt istasyonlarındaki hızlanan kazı çalışmalarını yerinde inceledik
Kazılarımızı ve kaplama imalatlarımızı titizlikle sürdürüyoruz."
Pelin hocayi sonunda m1b inşaatlarında gördük geçende ziyaret etmislerdi demek ki işler hızlandı...
Şuan tbm öncesi kazı yapılıyor sanırsam ilerleme oranı %20 civarı olması lazım
Ekli dosyayı görüntüle 91999
Kaynak_X
Yani benzer uzunluktaki M3 Metrokent - Kayaşehir merkez uzatması tam 3 yılda bitti.Eğer %20 seviyesindeyse Halkalı Üniversiteye kadar olan kısım tahminimce 2029-2030 gibi biter bence.
2029'u bulurYani benzer uzunluktaki M3 Metrokent - Kayaşehir merkez uzatması tam 3 yılda bitti.
4-5 km bi yer sonuçta...
*2026 da Tbm ile ana tünel kazilari bitse.
*2027'de elektrik ve ince işler bitse.
2028'de metro girisleri vs de yapılıp 2028 yaz aylarında açılır inşallah![]()
O uzatmanın inşaatında yavaşlama, durma ve ertelemeler olmuştu. 3 yıldan fazladır bence.Yani benzer uzunluktaki M3 Metrokent - Kayaşehir merkez uzatması tam 3 yılda bitti.
4-5 km bi yer sonuçta...
*2026 da Tbm ile ana tünel kazilari bitse.
*2027'de elektrik ve ince işler bitse.
2028'de metro girisleri vs de yapılıp 2028 yaz aylarında açılır inşallah![]()
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Wowturkey.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler için [email protected] mail adresi üzerinden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.