Tema düzenleyici

M1B Kirazlı-Halkalı Metro Hattı Uzatması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wowturkey.NET
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İyi de günümüzün modern tasarımlarına uymak zorundalar, ne yapsınlar?
Modernlik banallik sıradanlık demek değildir. M1 bir ilkti. O yüzden istasyonları özenli, sanki şehrin parçası gibiydi. Sonraki metrolara da uygulamalaları lazım aslında.

Evet o süslemeler yavaş yavaş kalkıyor.
Artık beyaz seramik duvar karoları olacak.
İnşallah geri dönülür.

Terazidere istasyonunda uygulanan beyaz seramik kaplamanın aynısı Topkapı ve emniyet istasyonlarına yapılmaya başlanacak.
Hatta çalışmalar başlamış.
evet başlamış.
1763153690223.png
1763153639386.png

Ben zaten başladığını söylemiştim.
Yalnız yeraltı istasyonlara uzatma olmayacağı söylenmişti.
Bakalım ileride 5'li set nasıl olacak
Acaba geçici kazık mı çakacaklar?

Ben zaten başladığını söylemiştim.
Yalnız yeraltı istasyonlara uzatma olmayacağı söylenmişti.
Bakalım ileride 5'li set nasıl olacak
Acaba geçici kazık mı çakacaklar?
Gecici kazık nasıl olucak?

Bence bu istasyonlar birkaç ay kapatılıp genişletme yapilicak yaz aylarinda vs

kapatılmasına gerek var mı cidden ya?
Yani dostum sen tunelı kırdıgın zaman tunel komple yıkılabilir? Buyuk bi facia olur binlerce kişi yaralanabilir.

Çok ciddi riskli yerler. Ki ordaki yapı 1980'lerin ortasında yapılmış 40 yıllık tunel...

Muhtemelen malzemeler eskimiş + içten çürümüştür., depreme dayanıklı oldugunu da sanmıyorum..
Umarım iyi bir planla ordaki 3 vagonluk istasyonlar 4 veya 5 vagonluk uzunluga çıkarılır.

Yani dostum sen tunelı kırdıgın zaman tunel komple yıkılabilir? Buyuk bi facia olur binlerce kişi yaralanabilir.

Çok ciddi riskli yerler. Ki ordaki yapı 1980'lerin ortasında yapılmış 40 yıllık tunel...

Muhtemelen malzemeler eskimiş + içten çürümüştür., depreme dayanıklı oldugunu da sanmıyorum..
Umarım iyi bir planla ordaki 3 vagonluk istasyonlar 4 veya 5 vagonluk uzunluga çıkarılır.
Anladım, teşekkürler değerli bilgiler için.

"Kirazlı–Halkalı Üniversite Metro Hattımızda Barbaros ve Malazgirt istasyonlarındaki hızlanan kazı çalışmalarını yerinde inceledik 🚇
✔️ Kazılarımızı ve kaplama imalatlarımızı titizlikle sürdürüyoruz."

Pelin hocayi sonunda m1b inşaatlarında gördük geçende ziyaret etmislerdi demek ki işler hızlandı...

Şuan tbm öncesi kazı yapılıyor sanırsam ilerleme oranı %20 civarı olması lazım ✍️
20251115_224840.jpg

Kaynak_X

"Kirazlı–Halkalı Üniversite Metro Hattımızda Barbaros ve Malazgirt istasyonlarındaki hızlanan kazı çalışmalarını yerinde inceledik 🚇
✔️ Kazılarımızı ve kaplama imalatlarımızı titizlikle sürdürüyoruz."

Pelin hocayi sonunda m1b inşaatlarında gördük geçende ziyaret etmislerdi demek ki işler hızlandı...

Şuan tbm öncesi kazı yapılıyor sanırsam ilerleme oranı %20 civarı olması lazım ✍️
Ekli dosyayı görüntüle 91999
Kaynak_X
Çalışmaların hızlanması iyi bir şey.
Bakalım 2026 yazına doğru % kaç ilerleme olur?

Eğer %20 seviyesindeyse Halkalı Üniversiteye kadar olan kısım tahminimce 2029-2030 gibi biter bence.
Yani benzer uzunluktaki M3 Metrokent - Kayaşehir merkez uzatması tam 3 yılda bitti.
4-5 km bi yer sonuçta...

*2026 da Tbm ile ana tünel kazilari bitse.
*2027'de elektrik ve ince işler bitse.

2028'de metro girisleri vs de yapılıp 2028 yaz aylarında açılır inşallah 💫🙏

Halkalı Üniversite-Halkalı arası ise 2030'ların ortalarını bulur bence. Ama en çok Halkalı Üniversiteden sonra olan kısmının açılması önemli orası açıldığında Halkalı tam bir aktarma merkezi olacak Marmaray+M11+M1B olarak.

Yani benzer uzunluktaki M3 Metrokent - Kayaşehir merkez uzatması tam 3 yılda bitti.
4-5 km bi yer sonuçta...

*2026 da Tbm ile ana tünel kazilari bitse.
*2027'de elektrik ve ince işler bitse.

2028'de metro girisleri vs de yapılıp 2028 yaz aylarında açılır inşallah 💫🙏
O uzatmanın inşaatında yavaşlama, durma ve ertelemeler olmuştu. 3 yıldan fazladır bence.

M1B Kirazlı-Halkalı Üni. etabı;

Hattın fiziki gerçekleşme oranı %20 seviyesine ulaşmış durumda.

İBB bu etabı 2028 yılı sonunda açmayı hedefliyor. Gecikmelerle, ertelemelerle bu 2029 yılını da bulabilir.

M1B hattında (Halkalı-Kirazlı) ciddi zemin sorunları mevcut olduğunu söylemek lazım. Bu sebeplerden ötürü de ihalelerin iptal edildiğini ayrıca belirtmekte fayda var.

Metro ağının bir an önce bölgeye erişmesi gerektiğini düşünüyorum. Ciddi bir talep var aynı zamanda.

Umarım kesintisiz bir şekilde çalışmalar devam eder.

Ayrıca M1 hattındaki trenlerin de yenilenme & değişme vakti geldi çattı bile.

İnanılmaz eskidi. İstanbul’a yakışmayan trenler olduğunu söylemek lazım.

Ağır metro hattı olmadığı için M2 hattındaki trenler M1’e verilemiyor.

Dolayısıyla bu noktada İBB yeni araç alımlarını 2026-2027 yılı içerisinde yapacak.

Maalesef Halkalı üniversiteye kadar.
Halkalı Gara kadar olan kısımda ciddi sorunlar var.
Eğer böyle giderse.
Kirazlı-Halkalı Üniversite ye kadar açılış olacak.
Halkalı Gara kadar kısmın zemin sorunları çok fazla.
İhalesi iptal edildi.
Yeni bir revizyon ile Kirazlı-Halkalı Meydan hattı olur.

Geri