Tema düzenleyici

M11 Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı

TCDD tarafından işletime alacağı M11’in son halkası olan Halkalı etabında deyim yerindeyse yüzdük kuyruğuna geldik diyebiliriz.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı hattın
15 Aralık 2025 tarihi itibariyle sertifikasyon sürecine adım atacak. Başarılı bir sertifikasyon sürecini tamamlandığı takdirde hat açılışa hazır.

Zaten öte yandan deneme sürüşleri de eşgüdümlü olarak ilerliyor.

Sertifikasyon sürecinin bitişi; 31.03.2026’da.

Daha da erken bittiği takdirde hat daha erken açılabilir.

Burda sertifikasyon süreci tüm hattı mı kapsıyor yoksa arnavutköy halkalı arası mı?
Açıklamalardan anladığım tüm hat insansız sürüşe geceçek ama faal olan yerler bu süreci sertifiye olarak tamamladı mı?

TCDD tarafından işletime alacağı M11’in son halkası olan Halkalı etabında deyim yerindeyse yüzdük kuyruğuna geldik diyebiliriz.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı hattın
15 Aralık 2025 tarihi itibariyle sertifikasyon sürecine adım atacak. Başarılı bir sertifikasyon sürecini tamamlandığı takdirde hat açılışa hazır.

Zaten öte yandan deneme sürüşleri de eşgüdümlü olarak ilerliyor.

Sertifikasyon sürecinin bitişi; 31.03.2026’da.

Daha da erken bittiği takdirde hat daha erken açılabilir.
Şu anda tüm inşaat bitti ve sertifikasyon mu başladı?

Burda sertifikasyon süreci tüm hattı mı kapsıyor yoksa arnavutköy halkalı arası mı?
Açıklamalardan anladığım tüm hat insansız sürüşe geceçek ama faal olan yerler bu süreci sertifiye olarak tamamladı mı?
Merhabalar,

2023 yılı içerisinde Kağıthane - İstanbul Havalimanı arasında sertifikasyon süreci tamamlanıp, hizmete açılmıştı.

2024 yılı içerisinde Gayrettepe - Kağıthane arası ve İstanbul Havalimanı - Arnavutköy Hastane arası sertifikasyon süreci tamamlanıp, hizmete açılmıştı.

Son sertifikasyon süreci; Arnavutköy/Hastane-Halkalı etabı.

Bu etap için belirlenen takvim 31.03.2026’ya kadar sürdürülmesi planlanmakta.

Hattın sorumluluk uhdesi TCDD kurumunda olduğundan dolayı Mart-2026’dan önce hat açılışa hazır hale gelebilir.

Zaten Ulaştırma Bakanının’da bu yönde beyanları mevcut.

Hattın şuan son aşamasına geçildi.

Test - Devreye alma işlemleri ile birlikte deneme sürüşleri yapılıyor.

Eş zamanlı olarak bugün itibariyle hattın sertifikasyon süreci de başladı.

Totemler hazır, çevre düzenlemeleri bitmek üzere.

Mart-2026 dönemine kadar açılış beklenmekte. 🙏
Şu anda tüm inşaat bitti ve sertifikasyon mu başladı?

Ben Halkalıdan bindiğim zaman Gayrettepeye kadar inmeden aynı sette devam edebilecek miyim?

Evet muhtemelen edilecek ama ben edilmemesini tercih ederdim. İstanbul Havalimanı istasyonu kuzey hat İHL-Gayrettepe, güney hat İHL-Halkalı şeklinde hizmet verse ve sefer saatleri ayarlandığı taktirde diğer uca devam etmek isteyen kişiler trenden inip 2 dk içinde trenden trene aktarma sağlansa çok daha verimli olur. Havalimanından Halkalı'ya veya Gayrettepe'ye gidecek yolcular oturamayacak bu durumda çünkü hiçbir türlü

Evet muhtemelen edilecek ama ben edilmemesini tercih ederdim. İstanbul Havalimanı istasyonu kuzey hat İHL-Gayrettepe, güney hat İHL-Halkalı şeklinde hizmet verse ve sefer saatleri ayarlandığı taktirde diğer uca devam etmek isteyen kişiler trenden inip 2 dk içinde trenden trene aktarma sağlansa çok daha verimli olur. Havalimanından Halkalı'ya veya Gayrettepe'ye gidecek yolcular oturamayacak bu durumda çünkü hiçbir türlü
2 dakika içinde trenden trene aktarma olmaz, olsa bile iş yer kapmacaya döner. Diğer yandan zaten uzun bir hat, bir de böyle olursa insanlar bir de havalimanında vakit kaybeder.

bir saatin altında sürmesi hedefleniyor
Şimdi bile 45-50 dakika sürüyor. Her türlü 1 saati geçer bence. Bakalım sefer aralıkları nasıl olacak.

2 dakika içinde trenden trene aktarma olmaz, olsa bile iş yer kapmacaya döner. Diğer yandan zaten uzun bir hat, bir de böyle olursa insanlar bir de havalimanında vakit kaybeder.

Esenler Otogar mantığı aktarma gayet uygulanabilir bence, kaldı ki havalimanı metrosunda havalimanı yolcularının da oturmak hakkıdır. İstanbulun 69 km'lik bir metroya ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum, 30-35'lik iki metroya bölünmelidir. Bakanlık da artık U1 U2 mi yoksa tek U mu karar vermelidir

Esenler Otogar mantığı aktarma gayet uygulanabilir bence, kaldı ki havalimanı metrosunda havalimanı yolcularının da oturmak hakkıdır. İstanbulun 69 km'lik bir metroya ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum, 30-35'lik iki metroya bölünmelidir. Bakanlık da artık U1 U2 mi yoksa tek U mu karar vermelidir
havalimanında Aktarma yerine araçlar bu U2 U1 mantığıyla çalışabilir. Halkalı-Havalimanı, Halkalı-Mecidiyeköy, Mecidiyeköy-Havalimanı gibi seferler düzenlenebilir

havalimanında Aktarma yerine araçlar bu U2 U1 mantığıyla çalışabilir. Halkalı-Havalimanı, Halkalı-Mecidiyeköy, Mecidiyeköy-Havalimanı gibi seferler düzenlenebilir

Evet bu da olabilir 3'lü işletme de mantıklı. Zaten sık sefer düzenlemek adına mesafeleri kısaltmak kurumun yararına olacaktır.

Esenler Otogar’da hat ikiye bölünüyor, M11’de böyle bir durum yok ki. İnsanlar için aktarma zorluğu ve aktarmada kaybedilen zaman çoğu zaman bir yakınma konusudur. O yüzden bu düşünceyi mantıklı bulmadım. Kaldı ki zaten metronun yapılma amacı havalimanı. O yüzden en çok yolcu hareketliliğinin olduğu durak o olacaktır, illaki birilerine oturacak yer kalır.

Kaldı ki zaten metronun yapılma amacı havalimanı. O yüzden en çok yolcu hareketliliğinin olduğu durak o olacaktır, illaki birilerine oturacak yer kalır.
eldeki setlerle yedekler hariç 5.5 dk sefer sıklığı ile işletme yapılması mümkün

kapasite yeterli, olay tamamen bakanlığın konfor sağlama isteğine kalmış

Merhabalar,

2023 yılı içerisinde Kağıthane - İstanbul Havalimanı arasında sertifikasyon süreci tamamlanıp, hizmete açılmıştı.

2024 yılı içerisinde Gayrettepe - Kağıthane arası ve İstanbul Havalimanı - Arnavutköy Hastane arası sertifikasyon süreci tamamlanıp, hizmete açılmıştı.

Son sertifikasyon süreci; Arnavutköy/Hastane-Halkalı etabı.

Bu etap için belirlenen takvim 31.03.2026’ya kadar sürdürülmesi planlanmakta.

Hattın sorumluluk uhdesi TCDD kurumunda olduğundan dolayı Mart-2026’dan önce hat açılışa hazır hale gelebilir.

Zaten Ulaştırma Bakanının’da bu yönde beyanları mevcut.
Evet dediğiniz hatlar açıldı ama sürücülü olarak.
Şimdi sürücüsüz olarak devam edecek seetifika sürecinden kastım şuan aktif olan tarafın sürücüsüz kullanım için yapıldı mı yapılmadı mı?

Önümüzdaki 10 yıl bu hat kapasitesi düşük kalacaktır zaten ilk etap günlük 35 bin taşıyor kalanı açıldığında sayı 100 bin olur.daha sonra işletme mantığı marmaray gibi düzwnlenebilir

Önümüzdaki 10 yıl bu hat kapasitesi düşük kalacaktır zaten ilk etap günlük 35 bin taşıyor kalanı açıldığında sayı 100 bin olur.daha sonra işletme mantığı marmaray gibi düzwnlenebilir
sadece eldeki setleri kullansalar bile hat tamamen açıldığında 4 katı sıklıkta işletme yapılabilir..

bakanlık araç alımı yapmak istiyorsa önceliğini sorumluluğu dahilindeki m3'e vermeli

Bu iki görsel yüklenmemiş. Duvar inşaatı var sanırım.

Ekli dosyayı görüntüle 96154

Ekli dosyayı görüntüle 96155
Bugün çektim. UAB yazısı eklemek için duvarmış. Çevre düzeni hızlı ilerliyor. Önceki görselleri daha yeni çekmiş sayılırım. Yayalar görebilecek şekilde duvarların bir kısmı açılmış

1000053872.jpg

1000053874.jpg

1000053873.jpg

1000053875.jpg

Kağıthane'deki dev yazının benzerini yapıyorlar. Güzel bir çalışma. Açılış Ramazan Bayramı arefesinde gerçekleşecek bence. Bi ihtimal Ramazan ayına da yetiştirebilirler.

Geri