Tema düzenleyici

M11 Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wowturkey.NET
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hemen hemen hergün kayaşehir merkez ve fenertepe duraklarını görüyorum.
İkiside sizin bahsettiğiniz gibi...
Halkalı Stadı istasyonunda içeride hala çalışmalar sürüyor gibi, hala işçi ekipleri mesai saatlerinde inip çıkıyor. İstasyon girişlerindeki bekçi kulübelerini de hala kaldırmadılar.

Kayasehir merkez durak peyzaj çalışmaları başlamış.
Ancak kuleye yakın asansöre gidiş yolu bi değişik olmuş. Tamam kot farkı var ama neden kaldırımdan direk iniş yapmamışta u çizmişler anlamadım.
Fotolar bugüne ait
1000113455.jpg
1000113454.jpg

Anlık olarak içeriyi bilmiyorum ama fenertepe istasyonu dışında ve çevresinde, kamyonla dökülen çim altı topraklar öbek öbek vaziyette en az 2 haftadır beklemekte ve çalışan kimse bulunmamakta. Etrafı çitle kapalı vaziyette bekliyor.

Anlık olarak içeriyi bilmiyorum ama fenertepe istasyonu dışında ve çevresinde, kamyonla dökülen çim altı topraklar öbek öbek vaziyette en az 2 haftadır beklemekte ve çalışan kimse bulunmamakta. Etrafı çitle kapalı vaziyette bekliyor.
Sertifikasyon hariç neyi bekliyor olabilirler en ufak fikrim yok, işi PR'a dökmek ve grand opening yapmak için 29 Ekimi bekliyorlarsa vah hizmet bekleyen bu halkın haline yani.

Sertifikasyon hariç neyi bekliyor olabilirler en ufak fikrim yok, işi PR'a dökmek ve grand opening yapmak için 29 Ekimi bekliyorlarsa vah hizmet bekleyen bu halkın haline yani.
Muhtemelen dediğiniz senaryodan ötürü bekliyor. U serisi de “BİZ YAPTIH HA ONLAAAR YAPMADI” demek için ortaya çıkmadı mı?

Yıllardır konuşulan bir konu. Önceki Wowturkey'de tüm açılış tarihlerini sıralayıp bu düşüncenin yersiz olduğunu kanıtlamıştım. Bitince açıyorlar. belki 1-2 gün protokolün programı bekleniyor olabilir ama özel günler beklenmiyor.

Bir sorum olacak: Bu hatta beklediğimiz açılış kısmi bir açılış dğeil mi? Halkalı Garına kadar açılmayacak.

Bir sorum olacak: Bu hatta beklediğimiz açılış kısmi bir açılış dğeil mi? Halkalı Garına kadar açılmayacak.
hayır tam açılış bekliyoruz, bakanlığın niyeti de bu yönde. zaten istasyon inşaatları yüzey peyzajı harici tamamen bitmiş durumda, geriye çok bir şey kalmadı

69 km'lik tüm güzergah çalışmaya başladığında günlük ortalama yolcu sayısının ne kadar olacağını düşünüyorsunuz

karşılaştırma için hattın 2024 yılı ortalaması 26.392, tüm zamanların rekoru ise 40.302

şahsen ortalama 60.000 civarına çıkacağını düşünüyorum, bu hat her türlü harcanan paraya göre çok az yolcu taşısa da 2030'a kadar 150.000'i geçerse başarsız statüsünden çıkarabiliriz diye düşünüyorum

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın üzerinde titizlikle durduğu metro hatlarından biri.

Aynı zamanda, bakanlığın fiziksel gerçekleşme oranı %95 seviyesine ulaşmış bir metro hattı.

Biliyorsunuz, bu konuda İBB ile UAB arasında “M” ve “U” totemleri üzerinden adeta bir sembol savaşı yaşanmıştı.

Aslında ister U olsun ister M olsun hiç fark etmez; yeter ki toplu taşımada fayda sağlansın.

Projenin en zorlu etabı da geride kaldı. Çünkü Arnavutköy ve sonrasındaki bölümde oldukça zor bir zemin süreci yaşandı. Bu nedenle açılış tam iki yıl ertelendi.

2023 yılında verilmiş olan açılış sözü, nihayetinde 2024 yılında Arnavutköy’e kadar olan kısmın hizmete alınmasıyla kısmen yerine getirilmiş oldu.

Şu anda sinyalizasyon testleri devam ediyor. Aynı zamanda hat üzerinde deneme seferleri gerçekleştiriyor. Bununla birlikte sertifikasyon sürecinin de sürdüğünü belirtmek gerekiyor.

Kısaca
, işin kaba inşaat kısmı tamamlanmış durumda. Geriye yalnızca elektromekanik işlemler ve çevre düzenlemeleri kaldı diyebiliriz. Bu süreç ise çok uzun zaman alacak bir aşama değil elbette.

Dolayısıyla, Eylül ayında da bahsettiğim gibi;
herhangi bir aksilik yaşanmadığı takdirde U2 hattının açılışının 29 Ekim 2025 ile 30 Kasım 2025 tarihleri arasında gerçekleşmesi bekleniyor.

Halkalı Gar’dan Gayrettepe’ye uzanan bu hat, metrobüs çilesinden ve Marmaray yoğunluğundan kurtaracağı için, zamanla yolcu sayısının kuşkusuz artacağı öngörüldüğünü de belirtmek isterim.

bu hat her türlü harcanan paraya göre çok az yolcu taşısa da 2030'a kadar 150.000'i geçerse başarsız statüsünden çıkarabiliriz diye düşünüyorum
M11 hattı Boğaz geçişi ile Söğütlüçeşme'ye uzatilmadikça asla günlük 150 bin seviyelerine gelicegini düşünmüyorum:(

Burhaniye, Altunizade, Unalan ve Soğütlüçeşme durakları yapıldığında ise günlük 300 bin bile taşıyabilir 💯

M11 hattı Boğaz geçişi ile Söğütlüçeşme'ye uzatilmadikça asla günlük 150 bin seviyelerine gelicegini düşünmüyorum:(

Burhaniye, Altunizade, Unalan ve Soğütlüçeşme durakları yapıldığında ise günlük 300 bin bile taşıyabilir 💯
M11 bittiğine göre istanbulda gerçekleştirdikleri önemli bir raylı sistem hattı kalmıyor(M14ü saymıyorum) umarım söğütlüçeşme-incirli metrosuna başlanır
1760802752765.png

69 km'lik tüm güzergah çalışmaya başladığında günlük ortalama yolcu sayısının ne kadar olacağını düşünüyorsunuz

karşılaştırma için hattın 2024 yılı ortalaması 26.392, tüm zamanların rekoru ise 40.302

şahsen ortalama 60.000 civarına çıkacağını düşünüyorum, bu hat her türlü harcanan paraya göre çok az yolcu taşısa da 2030'a kadar 150.000'i geçerse başarsız statüsünden çıkarabiliriz diye düşünüyorum
* Hasdal'daki Üniversite Yerleşkesi ve Hastane Tesisi ( Depremden dolayı proje durduruldu )
* Hasdal'daki Yeni İl Emniyet Genel Müdürlüğü ( Depremden dolayı beklemede )
* İbn Haldun Üniversitesi Kampüs ve Öğrenci sayısı artışı ( Proje veya hedefler konusunda bilgi sahibi değilim )
Buna benzer tesisler olmadan hattın 200.000 / 400.000 sayılı rakamlara gelmesi çok zor.

Aşağıdaki hatların her biri 20.000/Gün yolcu getirebilir diye düşünüyorum
* Marmaray
* Bakırköy Metro
* Ataköy Metro
Çam Sakura Hastane Bağlantısı da dolaylı olarak ilave sağlayacaktır.

Geri
Üst Alt