SGH’ye bence de büyük bir aktarma merkezi kurulmalı ama sadece İETT’ye ait olmayacak, diğer şirketlerin de bulunabileceği bir yer olarak.M10'un bitirilmesi en çok İETT'ye yarayacak. Pendik merkezden başlayıp yukarı mahallelere çıkan, dolana dolana giden ve güzergahın %90'ı aynı olan otobüs hatları var. En az 3-4 ben biliyorum eminim daha da fazlası vardır. Birkaçı bırakılacak, çoğu metroya kısaltılacak ve uygun metro istasyonlarında peron yapıları kurulacak. Herhalde 50 küsür otobüs boşa çıkar bunlar da başka yerlerde değerlendirilir.
Olmayacak bir hayal ama keşke olsun dediğim bir fikrim var: Sabiha Gökçen Havalimanı'na büyük bir İETT aktarma merkezi kurulması. Aynen Alibeyköy gibi. M4A, M10, Hızray, Şile, Sakarya, Kocaeli, Bursa otobüsleri tek bir yerde buluşacak.
M10’un bitirilmesi sonucunda: 132H kesin kapanır. Köy hatlarına inşallah dokunulmaz. 132 kısaltılabilr (geçtiği bütün noktaların Kartal’a gitmek için bir alternatifi var zaten deparları haricinde)
Yayalar-Şeyhli Metro otoparkının devir almak için uğraşıyordu İETT, UKOME’de göremedim ama.