Pendikmerkezden kasıt çarşıysa Mostar Köprüsü, Pendik YHT Marmaray, Pendik İDO durağı çarşıya yakın. Oradan da D100’e çıkılabiliyor.Bu hattın açılması en çok bu kesimler için işe yarayacak:
1. YHT ile Ankara, Konya, Eskişehir vs gibi yerlerden gelip Sabiha Gökçen'den uçuşu olacaklar tarafından: Böylece YHT'den Pendik'te inince direkt M10'a binip Sabiha Gökçen'e ulaşacaklar.
2. İDO ile Yalova'dan gelip Sabiha Gökçen'e gidecekler: Bu kesim Pendik'te İDO'dan indikten sonra Pendik Çarşısının içinden yürüyüp sonrasında M10'a binip Sabiha Gökçen'e ulaşabilecek.
3. Anadolu Yakası Sahil Aksı(Göztepe, Caddebostan, Küçükyalı, Maltepe, Kartal vs) Sabiha Gökçen'e gidecekler: Bu kesim bu hat açıldıktan sonra artık E5'e M4'e yürümek yerine Marmaray+M10 yaparak daha kolay ulaşabilecek.
Not: Bostancı'yı saymadım çünkü şu an Bostancı'da yaşayan birisi komple raylı sistem kullanarak(M8+M4) Sabiha Gökçen'e ulaşabilir.
4. Sabiha Gökçen'de uçaktan inip Marmaray'a binecekler: Şu an bu kesim M4 ile Ayrılıkçeşmesi'ne gidiyor. Bu hat açıldığında bu kesimin 2.bir alternatifleri olacak.
5. Pendik Merkezde yaşayıp E5 üstünde bir yere gidecekler: Bu kesim şu an Pendik'ten otobüs ve minibüse binerek Pendik Köprüsüne gidiyorken artık M10 açıldığı zaman M10+M4A ya da M10+M4B yaparak daha kolay gidebilecek.
6. Pendik'in yukarı mahallelerinde yaşayıp Pendik Merkeze gidecekler direkt raylı sistem kullanabilecekler. Şimdi ya otobüs/minibüs ile ya da M4 ile Pendik Köprüsüne gidip oradan tekrar otobüs/minibüse binmek zorundalar.
Oralardan D100'e çıkmak kolay değil, özellikle bavulla. Düzgün bir kaldırım bile bulunmuyor.Pendikmerkezden kasıt çarşıysa Mostar Köprüsü, Pendik YHT Marmaray, Pendik İDO durağı çarşıya yakın. Oradan da D100’e çıkılabiliyor.
sabiha gökçenden inenlerin marmaray aktarması için 132H ve MR60 var fakat İETT sanırım Pendik-Kurtköy dolmuşlarının işlerini bozmamak için fazla sefer koymuyor.
Yaklaşık 2 yıl önce YHT ile Sakarya'dan İstanbul'a dönüyorum. Pendik'te inmeme az zaman kala yanımda oturan kadın bana "Sabiha Gökçen'e gideceğim Pendik'te inince nasıl gidebilirim" diye sormuştu. Bende "Trenden indikten sonra sağ taraftaki çıkışı kullanın, minibüs duraklarından Pendik Köprüsünden geçen herhangi bir minibüse binin oradan da metroya binip Sabiha Gökçen'e ulaşabilirsiniz" diye tarif etmiştim hatta yanlışlıkla çarşı tarafındaki çıkıştan çıkmasın diye de YHT'den inince merdivenlerden onunla birlikte inip çıkışı göstermiştim ve bende sonra eve gitmek için Marmaray'a binmiştim. Aslında tarif ederken Pendik Köprüsüne yürüyün diye tarif etmeyi düşünmüştüm ama akşam hava kararmış olduğu için(saat 21.30-22.00) gibiydi ondan dolayı öyle tarif etmedim iyi ki de etmemiştim ağır bir valizi vardı. Şimdi ise merak edip baktım Pendik YHT ile M4 Pendik İstasyonunun en güneydeki çıkışı arasında 900 metre mesafe varmış.Oralardan D100'e çıkmak kolay değil, özellikle bavulla. Düzgün bir kaldırım bile bulunmuyor
MR60 fiilen var olan bir hat. 132H alternatifi olabilir aslında7. YHT Marmaray veya konvansiyonel tren ile ile Pendik'e gelip, E5 üzerindeki bir yere gidecekler. M10 ile bir durak gidip Kaynarca'da boş M4B trenine geçebilecekler. Bu konuda İBB bir şeyi doğru yaptı, o da Pendik YHT ve Kaynarca istasyonlarını kolay aktarma yapılabilecek istasyonlar olarak tasarladı.
Oralardan D100'e çıkmak kolay değil, özellikle bavulla. Düzgün bir kaldırım bile bulunmuyor.
Dolmuşlar ile havalimanı yolcusu arasında pek bir alaka yok. Metro olduğu için İBB, YHT tarafına giden otobüslere pek önem vermiyor, bir de M10 bu açığı kapatacak yani yeni otobüse ne gerek var diyorlar. Bu arada MR60 ölmedi mi?
Ekli dosyayı görüntüle 99928
Bu hattın açılması en çok bu kesimler için işe yarayacak:
1. YHT ile Ankara, Konya, Eskişehir vs gibi yerlerden gelip Sabiha Gökçen'den uçuşu olacaklar tarafından: Böylece YHT'den Pendik'te inince direkt M10'a binip Sabiha Gökçen'e ulaşacaklar.
2. İDO ile Yalova'dan gelip Sabiha Gökçen'e gidecekler: Bu kesim Pendik'te İDO'dan indikten sonra Pendik Çarşısının içinden yürüyüp sonrasında M10'a binip Sabiha Gökçen'e ulaşabilecek.
3. Anadolu Yakası Sahil Aksı(Göztepe, Caddebostan, Küçükyalı, Maltepe, Kartal vs) Sabiha Gökçen'e gidecekler: Bu kesim bu hat açıldıktan sonra artık E5'e M4'e yürümek yerine Marmaray+M10 yaparak daha kolay ulaşabilecek.
Not: Bostancı'yı saymadım çünkü şu an Bostancı'da yaşayan birisi komple raylı sistem kullanarak(M8+M4) Sabiha Gökçen'e ulaşabilir.
4. Sabiha Gökçen'de uçaktan inip Marmaray'a binecekler: Şu an bu kesim M4 ile Ayrılıkçeşmesi'ne gidiyor. Bu hat açıldığında bu kesimin 2.bir alternatifleri olacak.
5. Pendik Merkezde yaşayıp E5 üstünde bir yere gidecekler: Bu kesim şu an Pendik'ten otobüs ve minibüse binerek Pendik Köprüsüne gidiyorken artık M10 açıldığı zaman M10+M4A ya da M10+M4B yaparak daha kolay gidebilecek.
6. Pendik'in yukarı mahallelerinde yaşayıp Pendik Merkeze gidecekler direkt raylı sistem kullanabilecekler. Şimdi ya otobüs/minibüs ile ya da M4 ile Pendik Köprüsüne gidip oradan tekrar otobüs/minibüse binmek zorundalar.
10 km uzunluğunda bir hatta kısa demek çok da doğru değil gibiHer ne kadar kısa da olsa da sağladığı entegrasyonlar sayesinde kullanışlı bir hat olacağı kesin.
M6 hattının özkardeşi^^
10 km uzunluğunda bir hatta kısa demek çok da doğru değil gibi
M6 pek gerekli değildi ama M10 oldukça gerekliPik saatlerde bazı otobüs hatlarının kalkış noktası olan Pendik İDO’dan Kaynarca’ya ulaşması bile dakikalar sürüyor.
Dolayısıyla bu metro hattı bölgenin trafik yükünü de minimize edecek.
Zaman tasarrufu da sağlamış olacağından ve tabiki yukarıda bahsedilen entegrasyonlarla aslında çok işlevli ve kıymetli bir hat olacak.
Ankara Ekspresi’ni, Marmaray’ı Yüksek Hızlı Tren’i kullanan bir yolcu direkt Sabiha Gökçen Havalimanına ulaşacak.
Her ne kadar kısa da olsa da sağladığı entegrasyonlar sayesinde kullanışlı bir hat olacağı kesin.
M6 hattının özkardeşi^^
M10 hattında 6 istasyon olacak. M14 açılana kadar M6'dan sonra en az istasyona sahip metro hattı olacak. Bence de M10 kısa ama önemli bir metro hattı.10 km uzunluğunda bir hatta kısa demek çok da doğru değil gibi
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Wowturkey.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler için [email protected] mail adresi üzerinden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.