Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

İzmir Ütopik Ulaşım Projeleriniz Ve Önerileriniz | Sayfa 4 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

İzmir Ütopik Ulaşım Projeleriniz Ve Önerileriniz

10 sene içinde uçan taksiler çıkar. Daha sonra yaygınlaşır. Tekerlekli her türden araç demode olur.

Benim ütopik projem bu. Altını çizerek belirtiyorum. Ütopik proje.

Benim olmasa da babamın ütopik projesi: Viyadük İzmir

Evet İzmir'i viyadüklerle örüyoruz.

Kuzeyyolu Viyadüğü: Menemen İstasyonu itibari ile Çanakkale Asfaltı - Anadolu Caddesi - Naldöken Kavşağı
Üst şeritlere sadece binek veya hafif ticari otomobillerin kullanılmasına izin verilecek.
Alt şeritler de soldan sağa doğru (Ağır ticari - otobüs/dolmuş - otomobil )

Sahilyolu Viyadüğü: Naldöken Kavşağı - Anadolu Caddesi - Altınyol - Halkapınar Kavşağı
Üst Şeritler ( binek veya hafif ticari otomobil )
Alt şeritler (Ağır ticari - otobüs/dolmuş - tramvay )

Güneyyolu Viyadüğü: Halkapınar Kavşağı - Mürsel Paşa - Yeşildere - Yeşillik - Akçay - Gaziemir Çevreyolu Kavşağı
Üst şeritlere sadece binek veya hafif ticari otomobillerin kullanılmasına izin verilecek.

• 100
Tepkiler: dragi35
Benim olmasa da babamın ütopik projesi: Viyadük İzmir

Evet İzmir'i viyadüklerle örüyoruz.

Kuzeyyolu Viyadüğü: Menemen İstasyonu itibari ile Çanakkale Asfaltı - Anadolu Caddesi - Naldöken Kavşağı

Sahilyolu Viyadüğü: Naldöken Kavşağı - Anadolu Caddesi - Altınyol - Halkapınar Kavşağı
Üst Şeritler ( binek veya hafif ticari otomobil )
Alt şeritler (Ağır ticari - otobüs/dolmuş - tramvay )

Güneyyolu Viyadüğü: Halkapınar Kavşağı - Mürsel Paşa - Yeşildere - Yeşillik - Akçay - Gaziemir Çevreyolu Kavşağı
Yapılsa çok güzel olur hatta bu viyadükler metrobüs için güzel bir altyapı olur.

Otoyoldan gitse katip çelebi, girne, şehir hastanesi, Bornova metro, tınaztepe, optimum durakları olsa, saatleri de belli ve düzenli olsa, adeta ‘metrobüs’ gibi çalışabilir.
İZMİR'de Metrobüs benzeri bir güzergah yapılacaksa en uygun güzergah Menemen-Menderes güzergahıdır Altınyol, Yeşildere ve Yeşillik caddesi üzerinden

• Beğen
Allah korusun metrobüsten metro yapılsın ondan sonra İstanbul gibi başımıza patlıycak

• Beğen
Aslında m4 gibi yapılsa güzel olur gibi, anayolun altından geçer
Bu arada M4 projesindeki Cengizhan ve Alpaslan istasyonlarının inşasının çok sıkıntılı olacağını düşünüyorum. Ayrıca Evka 5 de çok yüksek kalıyor, rakımı 100m civarı ve ardından deniz seviyesindeki Katip Çelebi istasyonuna inişi çok zor olur. Evka 5 istasyonu çok derin yapılmalı ve inşaatı çok zorlu olur. Egekent'i bilemedim orası da biraz yüksek, çoğu istasyonun inşaatı sıkıntılı olur. İnşaat sırasında binalara zarar gelebilir. Bu yüzden Anadolu Caddesi boyunca inşaat daha kolay olur. Metrodreaminde bunları düşünerek M4'ü revize ettim. Bornova kısmında sıkıntı yok, Bayraklı'da Cengizhan'a çıkmadan İzban'a yakın inşa edilmeli, Karşıyaka'da çok tepelere çıkmadan Gümüşpala, Yamanlar ve Soğukkuyu'dan geçebilir. Çiğli'de Anadolu Caddesi'ne yakın inşaat yapılmalı. Harmandalı ve Menemen'de ana caddelere paralel bir şekilde tünel kazıları yapılabilir.

Bu arada M4 projesindeki Cengizhan ve Alpaslan istasyonlarının inşasının çok sıkıntılı olacağını düşünüyorum. Ayrıca Evka 5 de çok yüksek kalıyor, rakımı 100m civarı ve ardından deniz seviyesindeki Katip Çelebi istasyonuna inişi çok zor olur. Evka 5 istasyonu çok derin yapılmalı ve inşaatı çok zorlu olur. Egekent'i bilemedim orası da biraz yüksek, çoğu istasyonun inşaatı sıkıntılı olur. İnşaat sırasında binalara zarar gelebilir. Bu yüzden Anadolu Caddesi boyunca inşaat daha kolay olur. Metrodreaminde bunları düşünerek M4'ü revize ettim. Bornova kısmında sıkıntı yok, Bayraklı'da Cengizhan'a çıkmadan İzban'a yakın inşa edilmeli, Karşıyaka'da çok tepelere çıkmadan Gümüşpala, Yamanlar ve Soğukkuyu'dan geçebilir. Çiğli'de Anadolu Caddesi'ne yakın inşaat yapılmalı. Harmandalı ve Menemen'de ana caddelere paralel bir şekilde tünel kazıları yapılabilir.
Cengizhan istasyonu zor olabilir ama Alpaslan 50-100 metre rakımda yani eğim olarak çok sıkıntı çıkarmaz orası uygun aynı şekilde 75. Yıl da olabilir

• Beğen

Konu görüntüleyen kullanıcılar