Tema düzenleyici

İzmir Ulaşım Hakkında Random/Karışık Sohbet

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Atabey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
853 ile Tramvayın güzergahları farklı.
853, Anadolu Caddesi'nden giderken Tramvay Atakent ve Sahil yolundan gidiyor.

Bundan dolayı 853 boş değil, bence.

853'ün asıl kullanılma amacı Anadolu Caddesi'ndeki insanları Hastane'ye bağlamak diye biliyorum.
Hastaneye gitmek isteyenler genelde 912’ye binip Çiğli santralde iniyor. 2 saatte bir geçen 853’ü kimse beklemiyor. Boş gidip boş gelen bir hat yerine daha işlevli hale getirilebilir en azından. Ya da o güzergaha 535 bağlanabilir en azından iki hastane arası ve örnekköy mevkinden ulaşım kolaylaşır

Eshotta çok fazla gereksiz hat olduğunu düşünüyorum, başta da 853 hattı. O kadar tramvay yaptılar ata sanayinin içinde boş boş geziyor bir de üstüne 853 Karşıyaka’ya gidiyor zaten boş gidip boş geliyor. Ulukent Aktarmadan kalkıp dümdüz bir şekilde Karşıyaka’ya gidebilir Ata Sanayi kısmı çok gereksiz.

595 nolu hattın da Ata Sanayi kısmını dolaşmadan Hava Üssü Lojmanlarından sonra çevre yolu üzerinden Mavişehire bağlanması gerekli.
595 tramvaya yardımcı oluyor kapanması saçma olur
853 izbana yardımcı oluyor hastane-karşıyaka arası dolmuşa binmek istemeyenleri taşıyor.

595 tramvaya yardımcı oluyor kapanması saçma olur
853 izbana yardımcı oluyor hastane-karşıyaka arası dolmuşa binmek istemeyenleri taşıyor.
Tramvaya yardımcı olacak bir durumu yok ki bomboş gidiyor tramvay

853 de dediğim gibi yerine 535 geçebilir o güzergahtan, 2-3 kişiyi memnun etmek için fazla hat açmaya gerek yok

853 de dediğim gibi yerine 535 geçebilir o güzergahtan, 2-3 kişiyi memnun etmek için fazla hat açmaya gerek yok
535 geçmemeli parkur süresi çok uzar zaten Çiğli'den hastaneye gitmek uzun sürüyor 35 - 40 dakikada gidiliyor. 853 saatlerinden dolayı kullanışsız bir hat denk gelen biniyordur yoksa kimsenin binmek için beklediğini sanmıyorum saatleri sık olsa işlevli bir hat olur.

535 geçmemeli parkur süresi çok uzar zaten Çiğli'den hastaneye gitmek uzun sürüyor 35 - 40 dakikada gidiliyor. 853 saatlerinden dolayı kullanışsız bir hat denk gelen biniyordur yoksa kimsenin binmek için beklediğini sanmıyorum saatleri sık olsa işlevli bir hat olur.
ben Karşıyaka çarşının iskele tarafındaysam biniyorum valla eve gideceksem bazen Çiğli belediyede inip 428 e biniyorum yada Egekent son durakta inip 128 e biniyorum oradanda 748/698/848/749 falan.

Hastaneye gitmek isteyenler genelde 912’ye binip Çiğli santralde iniyor. 2 saatte bir geçen 853’ü kimse beklemiyor. Boş gidip boş gelen bir hat yerine daha işlevli hale getirilebilir en azından. Ya da o güzergaha 535 bağlanabilir en azından iki hastane arası ve örnekköy mevkinden ulaşım kolaylaşır
Hastane'ye gitmek isteyenler genelde Dolmuşa biniyor ;)
Karşıyaka-Organize ve bir hat daha oradan geçiyor olması lazım.

Hocam şöyle söyliyim ben yaklaşık 8 yıl (halen de tekniken) Şemikler'de yaşıyorum ve Anadolu Caddesi'nden geçen hatları otobüs/dolmuş sıklıkla kullandım. Karşıyaka İskele'den de sık sık 222'e bindim. Ama şimdiye kadar nedense hiç 853'e binemedim ve sadece 1 defa gördüm. 1!

Hastane'ye gitmek isteyenler genelde Dolmuşa biniyor ;)
Karşıyaka-Organize ve bir hat daha oradan geçiyor olması lazım.

Hocam şöyle söyliyim ben yaklaşık 8 yıl (halen de tekniken) Şemikler'de yaşıyorum ve Anadolu Caddesi'nden geçen hatları otobüs/dolmuş sıklıkla kullandım. Karşıyaka İskele'den de sık sık 222'e bindim. Ama şimdiye kadar nedense hiç 853'e binemedim ve sadece 1 defa gördüm. 1!
bende bir ara şaraphane durağı çevresinde yaşadım 853 e binip anadolu cd. inip 800/428/827/802/820/446 gibi otobüslere biniyordum o zamanlar 800 aktarma yapıyordu ve 802 hattıda çalışıyordu.

Okul giriş çıkış saatlerinde Tramvay/Otobüs/Yol üçlüsü de dopdolu oluyor ama onun dışında orta kalabalıkta çalışıyor. Bazı mevki ve saatlerde evvela bomboş olabilir eğer 1 yılda değişmedi ise.
Mantıklı bence ama 8155 ile Ahmet Yesevi arasında kalan duraklar yolcu potansiyeli olan duraklar, ayrıca artacak parkur süresinden dolayı böyle bir güzergah değişikliği yapacaklarını sanmıyorum.

Okul giriş çıkış saatlerinde Tramvay/Otobüs/Yol üçlüsü de dopdolu oluyor ama onun dışında orta kalabalıkta çalışıyor. Bazı mevki ve saatlerde evvela bomboş olabilir eğer 1 yılda değişmedi ise.

Mantıklı bence ama 8155 ile Ahmet Yesevi arasında kalan duraklar yolcu potansiyeli olan duraklar, ayrıca artacak parkur süresinden dolayı böyle bir güzergah değişikliği yapacaklarını sanmıyorum.
8155 neresi ?

800 hattının yolcu iniş biniş profili nasıl?

Benim duyduğum Menemen-Çiğli arası çokmuş.
hocam şöyleki bu yaz aylarından sonra 800 hattının doluluk oranı bir anda değişti.

Geçen gün gece 23.30 da turandan bindim çakılıydı ve inen çok az insan oldu egekent2 den sonra bile devam eden yaklaşık 35 kişi vardı.

Menemen-Çiğli arası yolcu trafiği aşırı fazla olmaya başladı Koyundere durağından biniyorum (bazen binemiyorum bile) oturacak yer bulmak imkansız balatçık,meydanyolu,küçükçiğli bölgelerinden 800 e binen insan çok.
Artık 800ün doldur boşalt bir hat olduğunu düşünmüyorum çünkü menemende doluyor bi daha boşalmıyor o doluluk.

Çok doğru bir güzergah değişikliği olmuş o.
ben pekte iyi bir güzergah değişikliği olduğunu düşünmüyorum aslında bu sadece insanları tramvaya itmek için yapılan bir değişiklikti.
organize sanayiden karşıyaka iskeleye en hızlı 777 gidiyor tramvay gelsede aktarma yapmak için bekliyorsun flamingo durağında o da zaman kaybettiriyor.

Geri