Tema düzenleyici

İzmir Ulaşım Hakkında Random/Karışık Sohbet

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Atabey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
size eshota nasıl ilgimin başladığını anlatıyım:

ben gezmeyi çok seven biriyim her yerine görmeyi çok isterim ve 2023 9. sınıftı ilk defa izban kullanıyordum okula gitmek için o zamanda kendime demiştim arabam yoksa o zaman toplu taşımayla gezerim ordan sonra ilk olarak raylı sistemlerden sonra eshotlara ilgim duydu ve aslında otobüslerin kendilerine çok ilgim yoktu sadece gezmeyi sevdiğim için biniyordum ve bine bine öğrendim bu yılda otobüslerin kendilerine ilgi duymaya başladım yani 2 yıl böyle geçtii

size eshota nasıl ilgimin başladığını anlatıyım:

ben gezmeyi çok seven biriyim her yerine görmeyi çok isterim ve 2023 9. sınıftı ilk defa izban kullanıyordum okula gitmek için o zamanda kendime demiştim arabam yoksa o zaman toplu taşımayla gezerim ordan sonra ilk olarak raylı sistemlerden sonra eshotlara ilgim duydu ve aslında otobüslerin kendilerine çok ilgim yoktu sadece gezmeyi sevdiğim için biniyordum ve bine bine öğrendim bu yılda otobüslerin kendilerine ilgi duymaya başladım yani 2 yıl böyle geçtii
Siz benden çok sonra tanışmışsınız ama ben sizin kadar fazla hatta binmedim :)

Benim ilgim de aslında arabalarla başladı sonra trafik, ardından trafiğin çözüm yolu olarak toplu taşıma, (TransitTurkey, RT Transit, Alan Fisher) falan derken Raylı Sistemler e sardım. Şimdilerde özellikle buranın etkisi ile İETT ve ESHOT'a bir ilgim oluşmaya başladı ama hala toplu taşıma benim için ağır basıyor desem yeridir.

bende çok tamamlayıcı biriyim bir şeye ilgi duyunca o şey hakkında her şeyi denemek istiyorum (buda eshot hatları tabiki 😉)
Hocam bende onun raylı sistem versiyonu var, bütün hatları baştan sona tamamlama.

Şimdilik İzban ve T1 tamamlandı,
T3: Atakent Kavşağı - Bölge hastanesi arası
M1: Evka3 - Fahrettin Altay arası
T2: Alsancak - Konak arası gittim.

Ama istanbulda bayağı gezdim.

M1a,F1,F2,TF2,T2,M4,M7,M11 tamamen gezdiklerim.
T1,T5,T6,M2,M3,M5, Marmaray ve Metrobüs(son 2 durağa gitmedim) binip de bitmeyenler.

TF1,F3,F4,M6,M8,M10 da hala binmediklerim arasında

Hocam bende onun raylı sistem versiyonu var, bütün hatları baştan sona tamamlama.

Şimdilik İzban ve T1 tamamlandı,
T3: Atakent Kavşağı - Bölge hastanesi arası
M1: Evka3 - Fahrettin Altay arası
T2: Alsancak - Konak arası gittim.

Ama istanbulda bayağı gezdim.

M1a,F1,F2,TF2,T2,M4,M7,M11 tamamen gezdiklerim.
T1,T5,T6,M2,M3,M5, Marmaray ve Metrobüs(son 2 durağa gitmedim) binip de bitmeyenler.

TF1,F3,F4,M6,M8,M10 da hala binmediklerim arasında
ben istanbula raylı sistemlere ilgim varken 1 kez gitmiştim ama çok kısa kaldığım için hiç birşeye binememiştim çok üzülmüştüm antalyada öyle 😞

birgün istanbula gidip binmek istiyorum ama marmarayı çok merak ediyorum izbandan farkı nasıl diye (fotolardan gördüğüm kadarıyla koltuk yerlerini hiç sevmiyorum hepsi neden ortaya bakıyor)

birgün istanbula gidip binmek istiyorum ama marmarayı çok merak ediyorum izbandan farkı nasıl diye (fotolardan gördüğüm kadarıyla koltuk yerlerini hiç sevmiyorum hepsi neden ortaya bakıyor)
O sıkıntı değil bence, asıl sıkıntı koltuklar küçük (M7 de aynı).

Bakınız ben cüssesi küçük biriyim (uzaktan görseniz uzun boylu kız sanırsınız [şaka değil]) ona rağmen yanımda insan oturduğunda değmek zorunda kalıyoruz. Ayrıca koltuklar aşırı rahatsız edici 5dk üzerinde ağrısız oturmanız imkansız.

O sıkıntı değil bence, asıl sıkıntı koltuklar küçük (M7 de aynı).

Bakınız ben cüssesi küçük biriyim (uzaktan görseniz uzun boylu kız sanırsınız [şaka değil]) ona rağmen yanımda insan oturduğunda değmek zorunda kalıyoruz. Ayrıca koltuklar aşırı rahatsız edici 5dk üzerinde ağrısız oturmanız imkansız.
izmirdede M1 in koltukları beni rahatsız ediyor arkası çok kısa azıcık eğilince arkadakinin kafasına deyiyorsun

set1.webp

Set 1: Adtranz

set2.webp

Set 2: Çoğunun kapısı kırmızıya boyandı diye biliyorum. CSR

set3.webp

Set 3: CRRC'ler, komple trenler

(Foto Kaynağı Bing Arama)

Benim eshota hayranlığım aslında 7 8 yaşından beri vardı nasıl başladı derseniz gümrükte yer alan bir hastahane vardı ben o yolları özlüyorum çünkü ben hastahanede yatarken arabaları çok severdim ama toplu taşıma araçlarını ve özellikle de eshota çok dikkat ederdim eski gümrük hatları 62 63 128 120 ve daha niceleri gümrük kalkış yeri yakındı ama tabi hastahane durağından 128 e bindiğimi hatırlıyorum ve ilk eshot fotoğraf çekimimi 2014 te yaptım telefon Nokia kameralı vardı 1 tane volvo çekmiştim çok iyiydi

Benim de eshota ilgim 6 7 yaşlarında başlamıştı. O zamanlar Karşıyaka Bahçelievlerde oturuyorduk. 361 ve 461'e çok biniyordum. O zamanlar 361 Bahriye Üçok - Konak hattıydı 461 de Bahriye Üçok - Bostanlı İskele hattıydı. O zamanlar sağlığım gereği sık sık Dokuz Eylül Üniversitesi hastanesine gidiyordum. Giderken 461 + arabalı vapur + sanırım 460'a biniyordum. Sonra bu hastane işleri bitince zaten merkezde oturduğum için çok toplu taşıma kullanma ihtiyacı duymadım. İlkokul ve ortaokuluma yürüyerek gidiyordum evime yakındı. Bu sıralar toplu taşımaya ilgim azaldı çünkü fazla kullanmıyordum. Sadece ortaokuldayken fuar zamanları 802'ye binip fuara gidiyordum. Liseye başlayınca toplu taşımaya mecbur kaldım, liseme oradaki evimizden 912 ile gidip geldim. 800 denk gelirse 800'e de biniyordum. Pandemide Egekent 2'ye taşındık ve malum konumdan dolayı toplu taşımaya mecbur kaldım. Aynı liseye bu sefer 128/428/749 + izban veya 128/428 + 800/912 ile gitmeye başladım. Bu sıralar da toplu taşımaya aşırı ilgim yoktu ama zaman geçtikçe ilgim arttı. O zamanlar 749'un güzergahı kısaydı ve devlet hastanesine uğramıyordu bunun için güzergah önerisi yapmıştım. Özellikle son 1 yıldır ilgim iyice arttı ve foruma takılmaya başladım. Bunda biraz Egekent 2'den ulaşımın zor olması merkeze çok uzak kalmasının etkisi var. Böylece hat önereyim falan derken sadece Egekent 2 değil İzmir geneliyle ilgilenmeye başladım. Hem otobüs hatları hem de raylı sistemlere ilgim çok arttı.

Geri
Üst Alt