Tema düzenleyici

İzmir Ulaşım Hakkında Random/Karışık Sohbet

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Atabey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Dolmuşlar İztaşıt gibi İzmrim karta geçmek istedi. İzmirim karta geçtikten sonra araç yenilemek için belli zamanlarda belediyeden destek isteyecekler. Tarifeleri farklı olabilir tabi 90 dk geçerli olursa baya rahat olucaktır. İzmir'de öho yok diyorduk İztaşıttan sonra öhonun yan çarını oluşturmuş olduk. Çünkü dolmuşlar 3-4 yıldır uzun hatları sık çalıştıramıyor. Gaziemir-Bornova dolmuşunu zarar ediyor ve vakit sıkıntısı var diye kapattırdılar onun yerine Gaziemir den iki tane kısa hat dolmuşları açıldı.

Konu sahibi
Ben bunları istiyorum
1755237577466.jpeg
1755237631362.jpeg
1755237675024.jpeg
1755237713239.jpeg

Konu sahibi

Teknik Gözlem: ESHOT’un Alanına Müdahale mi?​

• Yolcu Payı Kayıyor: Minibüsler İzmirim Kart sistemine girince, ESHOT’un potansiyel yolcu kitlesi minibüse kayabilir. Özellikle kısa mesafede “daha sık geçen minibüs” tercih edilir.
  • Gelir Dağılımı Belirsiz: Kartla ödeme ESHOT sistemine girse bile, gelir minibüsçüye aktarılacak. Yani ESHOT altyapısını kullanıp ESHOT’a yük bindirip gelir dışarıya çıkıyor.
  • Denetim Zayıf Kalabilir: ESHOT’ta kamera, GPS, anlık takip var. Minibüste bu sistemler eksikse, kartlı sistem sadece “görünüşte dijitalleşme” olur.

Konu sahibi
:

🧩 Teknik Analiz: “ESHOT’a Yük, Minibüse Destek”​

🔴 Riskli Maddeler:​

• Araç Alım Desteği: Belediye, minibüsçüye yeni araç için kredi veya hibrit destek sunarsa, ESHOT’un filosu yaşlanırken minibüsler yenilenmiş olur.
  • ESHOT’un Gelir Azalması: Kartlı sistemle yolcu minibüse kayar, ESHOT’un bilet geliri düşer ama altyapı yükü (kart sistemi, denetim, bakım) ESHOT’ta kalır.
  • Rekabet Eşitsizliği: ESHOT’un şoförü maaşlı, minibüsçü bireysel kazanç peşinde. Aynı sistemde farklı motivasyonlar, hizmet kalitesini etkiler.

Konu sahibi
Otobüslerin yoğunluğu da azalır işte. 2-3 aktarmayla gideceğin yere dolmuşla tek araba gidilir. Eshota binmek isteyen gene biner.
Eshotun geliri dusucek hat kapaticaklar dolmus var diye dolmuslar kalabalik olucak inanilmaz derecede bekleme olacak ulasim daha da sıkıntiya girecek en azindan isuzu novociti gibi araclara gecmeliler

Eshotun geliri dusucek hat kapaticaklar dolmus var diye dolmuslar kalabalik olucak inanilmaz derecede bekleme olacak ulasim daha da sıkıntiya girecek en azindan isuzu novociti gibi araclara gecmeliler
İyi de bunu niye bu kadar dert ettin? Ulaşım zaten çok düzgündü de dolmuşlar kartlı sisteme geçince mi sıkıntıya girecek?

Geri
Üst Alt