Tema düzenleyici

İzmir Banliyö Sistemi (İzban) Aliağa-Selçuk Hattı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Emir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hocam ben de tekrar baktım son trenler Tepeköy'e gidiyor geçen sene Foça'dan dönerken denk geldim bindim hem de o hat var yani ama saat 21 civarı da olabilir hatırlayamadım
Anladım, aslında olması zaten mantıklı bir hat belki güncel olarak çalışmıyor ya da çok nadir çalışıyor olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Kav
Tire, Ödemiş ve Bergama uzatmaları eklenince (yıl 2500) nasıl hatlar eklerler acaba tepeköy-selçuk gibi aliağa-bergama arası aktarma yaptırırlarmı?

Tire, Ödemiş ve Bergama uzatmaları eklenince (yıl 2500) nasıl hatlar eklerler acaba tepeköy-selçuk gibi aliağa-bergama arası aktarma yaptırırlarmı?
Ödemiş ve Tire umarım kısa sürede gelir (babamın işine yarıyor).

Bergama işi biraz yaş hocam, Daha güzergah hazırlanacak, İstasyonlar inşaa edilecek, ray döşenecek, elektrifikasyon yapılacak, sinyalizasyon yapılacak da açılacak. ooooooo

Ödemiş ve Tire için 3 seçenek var;
Alsancak kalkışlı (forumdakilerin tercihi)
Gaziemir kalkışlı
Torbalı kalkışlı (benim tercihim)

Bergama büyük ihtimal Selçuk gibi olur.

Bergama işi biraz yaş hocam, Daha güzergah hazırlanacak, İstasyonlar inşaa edilecek, ray döşenecek, elektrifikasyon yapılacak, sinyalizasyon yapılacak da açılacak. ooooooo

Gaziemir kalkışlı

Bergama'ya İzban projesi güzel gibi görünse de bu yapım zorluğundan dolayı yapılmadan 835 ile idare edilebilir. Ödemiş ve Tire hazır ray üstüne yapılmalı. Bu arada Selçuk'a izbandan önce demiryolu var mıydı yoksa İzban için sonradan mı yapıldı ?

Bergama'ya İzban projesi güzel gibi görünse de bu yapım zorluğundan dolayı yapılmadan 835 ile idare edilebilir. Ödemiş ve Tire hazır ray üstüne yapılmalı. Bu arada Selçuk'a izbandan önce demiryolu var mıydı yoksa İzban için sonradan mı yapıldı ?
Buna bende yazdım ama geçen Bergama belediye başkanı açıklama yaptı. İzbanın bergamaya gelmesinin süreci hızlandı demişti.

Daha önceden vardı, hatta Anadoludaki ilk ray hatlarından biri idi. (bknz. İzmir - Aydın Demiryolu )

Gaziemir kalkışlı

Bence şahsen Gaziemir olmalı tcdd ile eşit psrada alacaksa ama Torbalı daha makul

Mesela diyelim Karşıyakadasın ve Aliağaya gideceksin ve sırayla Çiğli-Menemen-Aliağa trenleri gelecek hangisini seçerdiniz?

1. Çiğliye gidip Menemen trenine binip Menemenden Aliağaya gitmek

2. Menemeni bekleyip Aliağa trenine Menemende aktarma yapmak

3. Aliağa trenini bekleyip aktarma yapmadan gitmek

Mesela diyelim Karşıyakadasın ve Aliağaya gideceksin ve sırayla Çiğli-Menemen-Aliağa trenleri gelecek hangisini seçerdiniz?

1. Çiğliye gidip Menemen trenine binip Menemenden Aliağaya gitmek

2. Menemeni bekleyip Aliağa trenine Menemende aktarma yapmak

3. Aliağa trenini bekleyip aktarma yapmadan gitmek
Durumuma bağlı ama zaman sıkıntım yoksa tabii ki 3.Seçenek

Durumuma bağlı ama zaman sıkıntım yoksa tabii ki 3.Seçenek
3'ünde de fark etmeksizin aynı zamanda varıyorsun. Aynı trenle Aliağa'ya gidiyorsun çünkü.

Ben şahsen yeraltında veya sakin bir istasyonda Aliağa trenini beklerdim.

her iş çıkışı karşıyakadan izbana bindiğimde arka arkaya 3-4 tane 6 vagon geliyor niye böyle yapıyorlar bşr nedeni varmı? bence artık 6 vagonluların olmaması lazım hepsini 9 yapsınlar özellikle iş çıkış saatleri

her iş çıkışı karşıyakadan izbana bindiğimde arka arkaya 3-4 tane 6 vagon geliyor niye böyle yapıyorlar bşr nedeni varmı? bence artık 6 vagonluların olmaması lazım hepsini 9 yapsınlar özellikle iş çıkış saatleri
Yaz tarifesinde olduğumuz için şu aralar böyle, kış tarifesine geçince azalır. Ama izbanın kuple ve dekuple işini azaltması gerekiyor, sonra araçlar neden bozuluyor oluyo

İzbana 25 set alınması gerekiyormuş ama TCDD maalesef almıyormuş eğer alınırsa 6 vagon uzun bir süre tarih olur + sinyalizasyon ve 3. hat yapılırsa sefer sıklığı merkez için 6-8 dakika olacak

İzbana 25 set alınması gerekiyormuş ama TCDD maalesef almıyormuş eğer alınırsa 6 vagon uzun bir süre tarih olur + sinyalizasyon ve 3. hat yapılırsa sefer sıklığı merkez için 6-8 dakika olacak
Şükür 🤲

Ha bir de
Alsancak ve Hilal hiç var olmasaydı seferlerden 20 dakika kazanılır diye diyordu bir arkadaş da doğru mu bu

Geri
Üst Alt