Tema düzenleyici

İzmir Banliyö Sistemi (İzban) Aliağa-Selçuk Hattı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Emir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İzbana 25 set alınması gerekiyormuş ama TCDD maalesef almıyormuş eğer alınırsa 6 vagon uzun bir süre tarih olur + sinyalizasyon ve 3. hat yapılırsa sefer sıklığı merkez için 6-8 dakika olacak
Yıllar önce falan çift katlı tren seti alınacaktı ama alınmadı bilerek İzmire hizmet vermiyorlar

Şükür 🤲

Ha bir de
Alsancak ve Hilal hiç var olmasaydı seferlerden 20 dakika kazanılır diye diyordu bir arkadaş da doğru mu bu
Şöyle söylim,

Şemikler-Halkapınar 20dk
Halkapınar-Şirinyer 20dk
Alsancak(kalkış itibari)-Şirinyer 10dk

Yıllar önce falan çift katlı tren seti alınacaktı ama alınmadı bilerek İzmire hizmet vermiyorlar
Çift katlı tren seti alınması çok büyük hata olur.
Alınacaksa uzun yol yapan ve yolcusu bol olan yerlere yapılmalı (banliyöler dahil değil)

İzbana 25 set alınması gerekiyormuş ama TCDD maalesef almıyormuş eğer alınırsa 6 vagon uzun bir süre tarih olur + sinyalizasyon ve 3. hat yapılırsa sefer sıklığı merkez için 6-8 dakika olacak
TCDD'den birşey beklememek lazım. Ama aynı zamanda İzban yönetiminde de sorun var. Adamlarda tren yönetimi yok.

(İçeriden aldığım bilgi)
"Tren setleri normalde 1 ay öncesinden belirlenir ve arıza hariç dekuple edilmezler"
"Ben burada aynı aracın 1 gün içerisinde 4 farklı sette çalıştığını gördüm sonra da personelden şikayet geliyor araçlar çalışmıyor diye"
"Araçlarda en çok gördüğümüz arızalar kamera arızası bu da aracı ne yazıkki servis dışı bırakıyor"
"İş böyle olunca da arıza yapanın yerine araç da az olduğundan boştaki araçları kuple edip akşam geri dekuple ediyorlar sabah yeniden kuple oluyor durumu sen düşün"

TCDD'den birşey beklememek lazım. Ama aynı zamanda İzban yönetiminde de sorun var. Adamlarda tren yönetimi yok.

(İçeriden aldığım bilgi)
"Tren setleri normalde 1 ay öncesinden belirlenir ve arıza hariç dekuple edilmezler"
"Ben burada aynı aracın 1 gün içerisinde 4 farklı sette çalıştığını gördüm sonra da personelden şikayet geliyor araçlar çalışmıyor diye"
"Araçlarda en çok gördüğümüz arızalar kamera arızası bu da aracı ne yazıkki servis dışı bırakıyor"
"İş böyle olunca da arıza yapanın yerine araç da az olduğundan boştaki araçları kuple edip akşam geri dekuple ediyorlar sabah yeniden kuple oluyor durumu sen düşün"
İki tarafın siyasi görüşleri aynı ya da tek bir kuruma bağlı olunmadığı sürece saydığınız durumlar devam edecek maalesef başka çözüm yok

bu arada izban sitesinde yazan sefer saatlerinden trenler genelde 1-5 dk geç geliyor hiç tam dakikasında gelen görmedim (çok kez 705 i kaçırdım bunun yüzüden 1 yada 2 tren öncesine biniyorum)

bu arada izban sitesinde yazan sefer saatlerinden trenler genelde 1-5 dk geç geliyor hiç tam dakikasında gelen görmedim (çok kez 705 i kaçırdım bunun yüzüden 1 yada 2 tren öncesine biniyorum)
Ben bir keresinde tcdd treninde tepeköy'de inip izbanla Şirinyer'e gittim o zamanda resmi siteye göre
50 dakikada gidecektim,
Ve tam da öyle oldu

İzbanda bütün duraklar arası ne kadar sürüyor

(Not :İşim var diye Selçuk-Pancar arasını yapabileceğim kalanı sizde olabilir

Selçuk-Belevi -> 11 Dakika
Belevi-Sağlık -> 7 Dakika
Sağlık-Tepeköy -> 8 Dakika
Tepeköy-Torbalı -> 4 Dakika
Torbalı-Kusçuburun -> 7 Dakika
Kuşçuburun-Pancar ->6 Dakika

İzbanda bütün duraklar arası ne kadar sürüyor

(Not :İşim var diye Selçuk-Pancar arasını yapabileceğim kalanı sizde olabilir