Tema düzenleyici

İstanbul’da en çok istediğiniz ya da daha önce pasife alınıp yeniden sefere geçmesini istediğiniz İETT hat / hatları?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan okan034
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M11 M7 hiç denemedim ama M7 geceleri çalışıyor diye biliyorum M11 de gece çalışşa hat açmak zor hat açmalarına çok gerek yok gibi
alibeyköyden havalimanına kesinlikle hat açılmalıdır. o kadar insanı bir araya getiriyorlar o kadar önemli bir yer. alibeyköy metro-cep otogarı-havalimanı olacak şekilde açılmalıdır. belki göktürkün kemerburgazın içine de girebilir. m7'yi hiç bir insan evladı kullanmamalıdır ve oradan m11 aktarması çok çetrefilli

alibeyköyden havalimanına kesinlikle hat açılmalıdır. o kadar insanı bir araya getiriyorlar o kadar önemli bir yer. alibeyköy metro-cep otogarı-havalimanı olacak şekilde açılmalıdır. belki göktürkün kemerburgazın içine de girebilir. m7'yi hiç bir insan evladı kullanmamalıdır ve oradan m11 aktarması çok çetrefilli
M11 açılıp H-3'ü kapattıktan sonra olabilir bence. H-3'ün kapanmasını istemiyorum ama bu İETT kapatır büyük ihtimalle

M11 açılıp H-3'ü kapattıktan sonra olabilir bence. H-3'ün kapanmasını istemiyorum ama bu İETT kapatır büyük ihtimalle

H-3 kapatıldıktan sonra TÜYAP Metrobüs-Hadımköy-Baklalı-İstanbul Havalimanı totalde 4 araç, saat başı hareket edecek şekilde H- serisi bir hat kaçınılmaz. Zira Baklalı TOKİ'de 3750 konutta önümüzdeki yaz yaşam başlayacak. Minimum 10.000-12.000 nüfus demek. Bu insanların metrobüse ve havalimanına bağlantısını sağlayacak bir hat mutlaka olacaktır.

Biraz güzergaha zorlanabilirdi ama gazı lobisi İettyi ele geçirdiğinde yapıca bir şey yok
Şimdi aklıma geldi o yüzden yazıyorum. 48A belki şöyle hayatına devam edebilirdi: Kazlıçeşme kısmı iptal edilip orijinal haline, Göktürk-Topkapı’ya döndürülebilirdi. Zira Alibeyköy’den Topkapı’nın içlerine aktarmasız ulaşım bulunmuyor (Alt geçidi hiç kullanmadım bilmiyorum)

Şimdi aklıma geldi o yüzden yazıyorum. 48A belki şöyle hayatına devam edebilirdi: Kazlıçeşme kısmı iptal edilip orijinal haline, Göktürk-Topkapı’ya döndürülebilirdi. Zira Alibeyköy’den Topkapı’nın içlerine aktarmasız ulaşım bulunmuyor (Alt geçidi hiç kullanmadım bilmiyorum)
48A yı kullanlar Eyübe gitmek isteyenler daha çok kullanıyordu

48A yı kullanlar Eyübe gitmek isteyenler daha çok kullanıyordu
Kazlıçeşme Marmaray için de kullanılıyordu (ben)

TM4+herhangi bir Alibeyköy durağından düz devam eden hat kullanabilir Eyüp için. Topkapı Peronlarına, Topkapının içlerine girecek herhangi bir hat değerli olabilir. Alibeyköy’den yok çünkü. Topkapı pek popüler bir yer değil ama.

Kazlıçeşme Marmaray için de kullanılıyordu (ben)

TM4+herhangi bir Alibeyköy durağından düz devam eden hat kullanabilir Eyüp için. Topkapı Peronlarına, Topkapının içlerine girecek herhangi bir hat değerli olabilir. Alibeyköy’den yok çünkü. Topkapı pek popüler bir yer değil ama.
Hocam gereksiz bir uğraş göktürklülerin alibeyköy aktarma merkezi kullanması yorucu

Hocam her türlü uğraş oluyor hatler merkezi yerlerden geçiyor
Göktürk gibi merkezden uzak yerlere uzun hatlar açmak yerine aktarma merkezine bağlamak daha mantıklı. Boşa şöfor parkur yapıyor başka türlü. Mesela bir şöförün 48A’yı tamamlaması 1 saat, 50K yarım saat olsun. Şöförün 2 kere 50K’yi yapması herkese daha yararlı olacaktır. Bir tek gece hattı veya olağanüstü durum olunca yapılmalı uzun hatlar. Alibeyköy’ü tamamen savunmuyorum. Ben önceden de dillendirmiştim: Alibeyköy’ün tek değil, ana aktarma merkezi olması taraftarıyım. Eyüp mahallelerindeki peronlar yerel halkın ihtiyacını giderecek şekilde şekillendirilmeli. Alibeyköy’den uzak hatlar açılmalı. Merkezden uzak yerler sadece Alibeyköy’e bağlanmalı ancak. Eyüp, GOP mahallelerine Alibeyköy'ü zorunluluk değil seçenek olarak sunardım.

Son düzenleme:
Göktürk gibi merkezden uzak yerlere uzun hatlar açmak yerine aktarma merkezine bağlamak daha mantıklı. Boşa şöfor parkur yapıyor başka türlü. Mesela bir şöförün 48A’yı tamamlaması 1 saat, 50K yarım saat olsun. Şöförün 2 kere 50K’yi yapması herkese daha yararlı olacaktır. Bir tek gece hattı veya olağanüstü durum olunca yapılmalı uzun hatlar. Alibeyköy’ü tamamen savunmuyorum. Ben önceden de dillendirmiştim: Alibeyköy’ün tek değil, ana aktarma merkezi olması taraftarıyım. Eyüp mahallelerindeki peronlar yerel halkın ihtiyacını giderecek şekilde şekillendirilmeli. Alibeyköy’den uzak hatlar açılmalı. Merkezden uzak yerler Alibeyköy’e bağlanmalı ancak
Mahallelerdeki peronlara yeni hat açılmayacaksa Göktürk hatlarının ellenmemesi lazım curcuna oluyor

E-60 Mimarsinan - Mecidiyeköy
76C Büyükçekmece - Bakırköy
76G Gürpınar - Bakırköy
146BA Fenertepe Peron/Başakşehir - Avcılar Metrobüs
MR30 Basınsitesi - Kazlıçeşme Marmaray
MK71 Yenibosna Metro - Bakırköy
97B Çavuşpaşa - Aksaray
97K İmam Mustafa Efendi Camii - Aksaray
98C Çınar Mahallesi - Bakırköy
76F Tüyap - Beylikdüzü
BN2 Fatih Mahalllesi - Eminönü
BN3 Halkalı Marmaray - Yenikapı
79F-1 Mescid-i Selam - Bakırköy
98K Kerim Çavuşapaşa - Dereyolu - Bakırköy
76B Cihangir Mahallesi - Bakırköy
76K Beylikdüzü - Kazlıçeşme (E-50)
76M Avcılar - Mecidiyeköy (E-51)
94B Rumeli Hisarüstü - Bakırköy (Yeni Kodu: 59B)
94 Osmaniye - Eminönü (Yeni Kodu: 93E)
İETT'nin en kısa sürede 76G ve 76BA'yı 146 ile ücretsiz aktarmaya çevirmesi lazım 76C'yi silebilmem için.

76B ve 145 hatları ne güzel eski 76B ve 76Y yerine geçti.

Göktürk gibi merkezden uzak yerlere uzun hatlar açmak yerine aktarma merkezine bağlamak daha mantıklı. Boşa şöfor parkur yapıyor başka türlü. Mesela bir şöförün 48A’yı tamamlaması 1 saat, 50K yarım saat olsun. Şöförün 2 kere 50K’yi yapması herkese daha yararlı olacaktır. Bir tek gece hattı veya olağanüstü durum olunca yapılmalı uzun hatlar. Alibeyköy’ü tamamen savunmuyorum. Ben önceden de dillendirmiştim: Alibeyköy’ün tek değil, ana aktarma merkezi olması taraftarıyım. Eyüp mahallelerindeki peronlar yerel halkın ihtiyacını giderecek şekilde şekillendirilmeli. Alibeyköy’den uzak hatlar açılmalı. Merkezden uzak yerler Alibeyköy’e bağlanmalı ancak
doğru diyorsunuz yapacaklarsa tam yapsınlar mesela nurtepeden 62g var besiktasa iptal et tm1 seferlerini arttır 50l ile gitsinler insanlar şayet 48n devam ediyor hala gazi hatlari devam ediyor 36z,36l,88,38,88a vs vs madem bu hatlar devam ediyor hala Yeşilpınar,Akşemsettin sakinlerinin ne günahı vardı iptal ettiler

doğru diyorsunuz yapacaklarsa tam yapsınlar mesela nurtepeden 62g var besiktasa iptal et tm1 seferlerini arttır 50l ile gitsinler insanlar şayet 48n devam ediyor hala gazi hatlari devam ediyor 36z,36l,88,38,88a vs vs madem bu hatlar devam ediyor hala Yeşilpınar,Akşemsettin sakinlerinin ne günahı vardı iptal ettiler
50L hiç bir insanın kullanmaması gereken bir hattır allah korusun. 62G sadece Beşiktaşa’a da götürmüyor, Kağıthane, Levent’ten de geçiyor.

62Gnin iptali ile hamidiye ve gültepe çevresindeki 150-200bin insanı delirtirsiniz

48N kısalsın şişliye ama onu destekliyorum

21U ve diğer eski önemli Kadıköy hatları geceleri hizmet verecek şekilde tekrar açılmalıdır. Bir de KM11 gibi yoğun KM hatlara Kadıköy’e giden bir hali açılabilir. Hem M4’ün hem 130Ş’nin yoğunluğunu alır

KM14 revize edilerek Aydınlı TOKİ Peron-Sultanbeyli Peron olarak açılmalıdır. D100’e inmek yerine yukarıdang gidebilir. M5 Sultanbeyli etabı açıldığında oldukça revaçta olacaktır.

Geri