Tema düzenleyici

İstanbul’da en çok istediğiniz ya da daha önce pasife alınıp yeniden sefere geçmesini istediğiniz İETT hat / hatları?

aktarma ne kadar mükemmel olursa olsun zamandan yiyen bir sistem. iett akşamsettin peronlarına gidip bu tm8'e binenlerin nereye gittiklerine dair anket, sorgulama yapmalı ona göre bazı hatlar geri açılmalı başka türlü ister 99 seferi olmuş ister 9 adama zamandan kaybettiriyor paradan kaybettiriyor toplu taşımaya teşvik etmek yerine tam tersini yapıyor.

50y'nin sefer sıklıkları çöp. o kadar insanı tıkıyorsun oraya en fazla 15 dk aralıklarla olmaları lazım seferlerin (belki 50F gibi normal şartlarda pek bir amaç taşımayan hatlar hariç)
Amaç oradaki halkında 50'lere yönelmesini sağlamak. Adam mesela Edirnekapı'ya gidecek. 50Y/B/V var alternatif olarak. Şişli'ye mi gidecek? M7 var (dolu olduğu için çok fazla binilebileceğini sanmıyorum), 50C/S/M var. İlla ki alternatifi olabiliyor. Sefer sayıları, özellikle merkezi yerlere giden yerlerde, yetersiz ve bir adım atılması gerekiyor. Sistem sorunsuz değil ama düzenleme yapılırsa gayet bir iyi bir sistem olduğunu düşünüyorum. Ama bunun mahalle hatları için geçerli olduğunu söylemeden geçemem.

aktarma ne kadar mükemmel olursa olsun zamandan yiyen bir sistem. iett akşamsettin peronlarına gidip bu tm8'e binenlerin nereye gittiklerine dair anket, sorgulama yapmalı ona göre bazı hatlar geri açılmalı başka türlü ister 99 seferi olmuş ister 9 adama zamandan kaybettiriyor paradan kaybettiriyor toplu taşımaya teşvik etmek yerine tam tersini yapıyor. aktarma zorunluluk değil seçenek olmalıdır.

50y'nin sefer sıklıkları çöp. o kadar insanı tıkıyorsun oraya en fazla 15 dk aralıklarla olmaları lazım seferlerin (belki 50F gibi normal şartlarda pek bir amaç taşımayan hatlar hariç)
İnsanları tek bir hatta mahkum edip bakın bu hattın bütün seferleri paket oluyor diye savunmak komik

Amaç oradaki halkında 50'lere yönelmesini sağlamak. Adam mesela Edirnekapı'ya gidecek. 50Y/B/V var alternatif olarak. Şişli'ye mi gidecek? M7 var (dolu olduğu için çok fazla binilebileceğini sanmıyorum), 50C/S/M var. İlla ki alternatifi olabiliyor. Sefer sayıları, özellikle merkezi yerlere giden yerlerde, yetersiz ve bir adım atılması gerekiyor. Sistem sorunsuz değil ama düzenleme yapılırsa gayet bir iyi bir sistem olduğunu düşünüyorum. Ama bunun mahalle hatları için geçerli olduğunu söylemeden geçemem.
Oradaki halk neden 50’ye yönelmek dışında bir tercih yapamıyor? Eskiden evinin önünden yenikapıya gidebilen adam neden şimdi aktarma yapıp yarım saat 50Y’yi bekliyor? Hepsinin geri getirilmesine gerek yok zaten, yeşilpınar-göktürk mesela şu an ki durumda gereksiz bir hat olurdu. Benim fikrim İETT’nin her peronda bir anket, röpörtaj gibi bir şeyler düzenleyip halkın istekleri doğrultusunda bazı hatları geri açması. Bir de geceleyin bu aktarma fikri çöküyor ama İETT’de gece şöförü pek yok sanırsam. Eyüpsultanın içinden geçen 50K, 50Y gibi hatlarda bence pek de bir sorun teşkil etmiyor ama 50Z gibi çoğunlukla yerleşimin bulunmadığı yerlerden geçen hatlarda sorun çıkıyor.

Oradaki halk neden 50’ye yönelmek dışında bir tercih yapamıyor? Eskiden evinin önünden yenikapıya gidebilen adam neden şimdi aktarma yapıp yarım saat 50Y’yi bekliyor? Hepsinin geri getirilmesine gerek yok zaten, yeşilpınar-göktürk mesela şu an ki durumda gereksiz bir hat olurdu. Benim fikrim İETT’nin her peronda bir anket, röpörtaj gibi bir şeyler düzenleyip istek doğrultusunda bazıhatları geri açması.
Kusura bakmayın da benim evimin önündeki kapanırken size niye gelsin diye sorarlar adama?

Oradaki halk neden 50’ye yönelmek dışında bir tercih yapamıyor? Eskiden evinin önünden yenikapıya gidebilen adam neden şimdi aktarma yapıp yarım saat 50Y’yi bekliyor? Hepsinin geri getirilmesine gerek yok zaten, yeşilpınar-göktürk mesela şu an ki durumda gereksiz bir hat olurdu. Benim fikrim İETT’nin her peronda bir anket, röpörtaj gibi bir şeyler düzenleyip istek doğrultusunda bazıhatları geri açması.
Ellerindeki 2023 kadar olan verilerle bile bu işi hallederler ankete gerek yok

Kusura bakmayın da benim evimin önündeki kapanırken size niye gelsin diye sorarlar adama?
bu sadece akşamsettin peron değil, bütün peronlara yapılmalı (belki Çırçır hariç, kapasitesi oldukça düşük bir peron ve gün içinde çok kişinin bulunduğunu sanmıyorum. TM7’yi hiç dolu görmedim. Onun yerine Gaziosmanpaşa Meydan’a gidebilirler, çoğu Çırçır hattı buradan geçiyordu zaten ona göre oraya hat geri açılaiblir.) Sizin evinizin önündeki de gelir umarım

bu sadece akşamsettin peron değil, bütün peronlara yapılmalı (belki Çırçır hariç, kapasitesi oldukça düşük bir peron ve gün içinde çok kişinin bulunduğunu sanmıyorum. TM7’yi hiç dolu görmedim.) Sizin evinizin önündeki de gelir umarım
Tm7 yerine metroyu ve 50Pyi kullanıyorlar herhalde

Tm7 yerine metroyu ve 50Pyi kullanıyorlar herhalde
50P’ye bir türlü dönüş yönünde binemedim. En son bindiğimde koltukların neredeyse tamamı doluydu da perondan binmedim

Bana kalsa Çırçır’da en fazla 37V,37T,37M üçlüsünü geri açardım. 47F için mesela adamın onun yerine Alibeyköy’e aktarması bana mantıklı geliyor. Öyle büyük bir sapma gerçekleşmiyor yolundan. Tabi peronu da büyütürdüm.

36CE Cebeci - Eminönü
36T Cebeci - Taksim (Harbiye)
37M Çırçır Metro - Mecidiyeköy
37T Çırçır Metro - Taksim
37Y Çırçır Metro - Vezneciler
38G Gaziosmanpaşa Devlet Hastanesi - Mecidiyeköy
38KT Karadeniz Mahallesi - Taksim
38M Cevatpaşa/Küçükköy - Mecidiyeköy
38T Yeni Mahalle Metro - Taksim (Harbiye)
39 Akşemsettin - Yenikapı
39A Akşemsettin - Vezneciler
39B Çırçır Metro - Vezneciler
39Ç Kağıthane - Aksaray
39D Yeşilpınar - Yenikapı
39K Binevler - Yenikapı
39O Yeşilpınar - Otogar
39Y Yeşilpınar - Vezneciler
399B Emniyettepe - Eminönü
399C Sultangazi Peron - Eminönü
41Y Ayazağa - Yenikapı
44B Hamidiye Mahallesi - Eminönü
47 Yeşilpınar - Eminönü
47A Alibeyköy Cep Otogarı - Yenikapı
47Ç Güzeltepe - Eminönü
47E Binevler - Eminönü
47F Çırçır Metro - 4.Levent Metro
47K Yenimahalle Metro/Kazım Karabekir - Eminönü
47L Binevler - Hacıosman Metro
47N Nur Sitesi - Eminönü
48A Göktürk - Kazlıçeşme
48E Göktürk - Eminönü
49 Sultangazi Peron - Şişli
49A Akşemsettin - Şişli
49B Çırçır Metro - Şişli
49G Sultangazi Peron/Küçükköy - Şişli
49GB Sultangazi Peron/Baraj Yolu - Şişli
49K Binevler - Şişli
49M Yenimahalle Metro/Kazım Karabekir Mahallesi - Şişli
49T Yeşilpınar - Taksim
49Y Yeşilpınar - Şişli
49Z Yeşilpınar - Zincirlikuyu Metrobüs
50AB Mescid-i Selam - Alibeyköy Metro
50AC Cebeci - Alibeyköy Metro
55B Gaziosmanpaşa - Beşiktaş
94Y Yeşilpınar - Bakırköy
99 Akşemsettin - Eminönü
99Y Yeşilpınar - Eminönü
Toparlamak gerekirse, bu listeden:
50AB ve 50AC’yi geçiyorum, TM’ye döndüler ve hala aramızdalar.
41Y eğer trafik ve uzun yol bir sorunsa belki benim teklif ettiğim 46Y’nin uzatılmış hali gibi açılabilir. (46Y güzergahı: Kağıthane Metro- İmrahor Caddesini takip eder.-Haliç Parkı- Buradan sonra 47A güzergahında gider) Hamidiye’ye gir çık yapacak yahut buradan başlayacak bir depar veya yeni hat da verilebilir. ibrxhim böyle olursa 44B ve 39Ç’nin de yerini tutacağını söylemişti.
Emniyettepe hatlarını geri açmazdım. 64Ç’nin durumu ortada
39B’yi geri açmazdım. 50V’den bir tek 4-5 durak farkediyor. 37V daha verimli bir güzergaha sahip. Şu an açılsaydı gerçekten de BusSpotting’in bahsettiği “boş hatlar”dan olurdu, güzergahındaki çoğu yer ya 37V ya da 50V’yle çakışıyor zaten.
Diğer Çırçır Peron hatlarını geri açmayı peronu büyütene kadar askıda bırakırdım.

Bunun dışında hepsi geri açılmalıdır.

Hamidiye’ye gir çık yapacak yahut buradan başlayacak bir depar veya yeni hat da verilebilir.
Hamidiye gir-çık yapılamaz, fena gereksiz olur. direk başlangıç noktası orası olursa daha güzel olur.

Yolların çok plansız oluşundan olabilir, haritada ne kadar gir çık rotası gözükebilse de eğimden (her türlü solo karsan çalışır 46Y olursa) zaman kaybeder.

130A ve E-10 gündüzleyin çalışmaya devam etmeli. Hatta E-10 gündüzleyin durak sayısı daha az olacak şekilde ve 7/24 çalışacak hale getirilmeli.

252 de geri getirilmeli ama malum çift katlı nüfusu pek yok. İETT tekrar çift katlı almaya başlarsa açılabilir anca.

Toparlamak gerekirse, bu listeden:
50AB ve 50AC’yi geçiyorum, TM’ye döndüler ve hala aramızdalar.
41Y eğer trafik ve uzun yol bir sorunsa belki benim teklif ettiğim 46Y’nin uzatılmış hali gibi açılabilir. (46Y güzergahı: Kağıthane Metro- İmrahor Caddesini takip eder.-Haliç Parkı- Buradan sonra 47A güzergahında gider) Hamidiye’ye gir çık yapacak yahut buradan başlayacak bir depar veya yeni hat da verilebilir. ibrxhim böyle olursa 44B ve 39Ç’nin de yerini tutacağını söylemişti.
Emniyettepe hatlarını geri açmazdım. 64Ç’nin durumu ortada
39B’yi geri açmazdım. 50V’den bir tek 4-5 durak farkediyor. 37V daha verimli bir güzergaha sahip. Şu an açılsaydı gerçekten de BusSpotting’in bahsettiği “boş hatlar”dan olurdu, güzergahındaki çoğu yer ya 37V ya da 50V’yle çakışıyor zaten.
Diğer Çırçır Peron hatlarını geri açmayı peronu büyütene kadar askıda bırakırdım.

Bunun dışında hepsi geri açılmalıdır.
50AB farklı bir hattı, 3 gün çalışıp pasif aldılar. TM18 ile birleşmedi diye biliyorum.

Geri
Üst Alt