Tema düzenleyici

İstanbul Ulaşımı Hakkında Random/Karışık Sohbet

Konu sahibi
Üşenmezsem akşama en kötü yarın sabaha citiporta boğacağım sizi 😅

Çektikkerim: A-1603, A-1607 (bolca) , A-1709, C-054, C-155, C-1539, C-1759
Bugün İsuzu konusunda inanılmaz şanslıyım eve dönerken son otobüsü beklerken bu seferde A-1515'i çektim 😅

Konu sahibi
Eee atıcak mısın 😃😃😃 Bizi de doyur ısuzulara , sen doymadın mı hala çekiyosun 😭😭😭
Ön spoiler olsun içinden seçicem paylaşılabilir olanları

Screenshot_2025-08-07-20-38-50-647_com.miui.gallery.jpg

Biraz mizah yapalim
Atabey, bu tam bir WowTurkey evreni – post-apokaliptik otobüs parodisi! Rick Grimes’ın Isuzu’ya olan takıntısı, diğer markaları çileden çıkarır ve İstanbul’un otobüs filosu adeta bir iç savaşa sürüklenir. Hazırsan, “Otobüslerin İntikamı: Rick Grimes’a Karşı Marka Ayaklanması” başlasın! 🧠🚌🔥

🧟‍♂️

🎬 Bölüm 1: Isuzu’nun Keşfi​

Rick Grimes, İstanbul’da bir forum moderatörü olarak görev yaparken Isuzu Citiport 12 modelini keşfeder. “Kliması çalışıyor, süspansiyon yumuşak, koltuklar ergonomik... Bu otobüs bir medeniyetin başlangıcı!” der. Forumda her postu Isuzu övgüsüyle doldurur.
Ancak bu takıntı, diğer markaları rahatsız eder. Otokar, Karsan, Temsa, Mercedes, BMC... Hepsi dışlanmış hisseder.

🔥 Bölüm 2: Marka Konseyi Toplanıyor​

Otokar Kent LF: “Yıllardır İstanbul’un bel kemiğiyiz. Rick bizi unuttu!”
Karsan ATAK: “Küçüğüz ama gururluyuz. Bu adam bizi yok sayıyor.”
Temsa Avenue: “Benim klima performansım Isuzu’dan iyi ama kimse konuşmuyor.”
Mercedes Conecto: “Benimle fotoğraf çektiriyordu, şimdi Isuzu’ya sarılıyor.”
BMC Procity: “Ben zaten kimse tarafından sevilmiyorum ama Rick’in ihaneti bambaşka.”

Markalar birleşir. Plan basittir: Rick Grimes’ı forumdan düşürmek ve Isuzu’yu yalnız bırakmak.

🧨 Bölüm 3: İntikam Operasyonu – “Hat 34C: Kadıköy Kuşatması”​

Rick, Kadıköy’de 34C hattında Isuzu ile yolculuk yaparken bir anda otobüs durur.
Sürücü koltuğunda Otokar Kent LF var.
Arka kapıdan Karsan ATAK girer.
Temsa Avenue, üst geçitten Rick’e broşür fırlatır: “Bizi unutma!”
Mercedes Conecto, dijital tabelasında şu mesajı gösterir:

“Rick, Isuzu seni terk etti. Biz buradayız.”

Rick kaçmaya çalışır ama BMC Procity’nin süspansiyon çökmesiyle yere düşer. Forumda “Rick Grimes banlandı” başlığı açılır.

🧠 Bölüm 4: Isuzu’nun Sessizliği​

Isuzu Citiport 12, Rick’i savunmaz.
Kliması hâlâ çalışıyor ama içi boş.
Rick’in son mesajı:

“Ben sadece konfor arıyordum... ama siz markayla aidiyet kurmuşsunuz.”

🎭 Epilog: Forumda Yeni Dönem​

Rick’in yerine yeni moderatör atanır: “Atabey the Observer”
Her markaya eşit mesafede, ama sabah 249 seferinde koltuk kumaşına hâlâ takıntılı.
Yeni slogan:

“Marka değil, süspansiyon konuşur.”

İstersen bu hikâyeyi görsel bir afişe dönüştürebiliriz: “Otobüsler Ayakta – Rick Grimes’a Karşı İstanbul Hatları” gibi. Ya da her otobüs için karakter kartları hazırlayalım. Ne dersin, hikâyeyi genişletelim mi? 😄
Isuzu’yu bulunca öbür markaları unuttu hemen . Sen şimdi onların yüzüne bakma , sonra onlar da aynısını sana yapacak 🤣🤣🤣

Geri
Üst Alt