Tema düzenleyici

İstanbul Ulaşımı Hakkında Random/Karışık Sohbet

Aslında asıl nedeni İETT’nin seferlerde uygulamayı beceremediği sıklıktan dolayıdır .

Sen hem insanlara , araçlarınızı temiz bir doğa için bırakın otobüsü kullanın diyorsun , hem de sefer sıklığını arttırmıyorsun ? E sen böyle yaparsan ne olacak ? İnsanlar 10 dakikalık / 20 dakikalık yere yürüyerek gitmeyeceğine göre , özel arabasına biniyor . Neden ? Çünkü otobüse güvenmiyor . Geleceğinden emin olamıyor . Arıza yapıp , onları yarı yolda bırakacağından korkuyor . 10 dakikada aracıyla gideceği yere 20-30 dakika da her durakta dur kalk yapa yapa , her durakta otobüsün içinde millete yapışarak gitmek istemiyor . Kliması çalışmayan otobüste yolculuk yapmak istemiyor .

Kendisi bir karsan jest idi şişli kağıthane hatlarında eğer doğru hatırlıyorsam pek jest yok sprinterlar görev alıyor o hatta
Jest kartlı sisteme uygun değil. (Yanlış biliyormuşum. mesajları okumadım) Aracın 2 kapılı olması lazım ve kodu MD 1535 ise orijinal plakası 34 M 1535'tir.

Konu sahibi
Bu plakaya sahip bir jest çıkıyor

Ekran görüntüsü 2025-08-02 005206.png

Bazen ben de düşünüyorum. Toplu taşıma gerçekten iyi olsa belki bu kadar araba olmayacak yollarda. Hatta arabası olsa bile toplu taşımayı tercih edenler olabilir zaman zaman. Tabi daha temel sorun nüfusun ağırlıklı olarak güney kesime yerleşmiş olması. Yoksa toplam nüfus yüzölçümüne göre fazla sayılmaz. Bunun da çözümü maalesef yok.

Konu sahibi
Bazen ben de düşünüyorum. Toplu taşıma gerçekten iyi olsa belki bu kadar araba olmayacak yollarda. Hatta arabası olsa bile toplu taşımayı tercih edenler olabilir zaman zaman. Tabi daha temel sorun nüfusun ağırlıklı olarak güney kesime yerleşmiş olması. Yoksa toplam nüfus yüzölçümüne göre fazla sayılmaz. Bunun da çözümü maalesef yok.
Aslında tamda o yüzden değil. Maalesef gösterişi yüksek bir toplumuz. Sırf insanlarla aynı aracın içinde gitmemek - İnsanlara/trafiktekilere arabasını gösterebilmek için bile kullananlar var. Her 5-10 dk da bir otobüs bile geçse araçların çok azalacağını sanmıyorum. Bazı ailelerde birden fazla araçlar var. Tek çözüm nüfusu azaltmaktan geçiyor. Aslında İstanbuldaki her iptalin, her sorunun, her sıkıntının sebebi hep nüfusa geliyor. Şehir bu kadar insanı kaldıramıyor

Aslında tamda o yüzden değil. Maalesef gösterişi yüksek bir toplumuz. Sırf insanlarla aynı aracın içinde gitmemek - İnsanlara/trafiktekilere arabasını gösterebilmek için bile kullananlar var. Her 5-10 dk da bir otobüs bile geçse araçların çok azalacağını sanmıyorum. Bazı ailelerde birden fazla araçlar var. Tek çözüm nüfusu azaltmaktan geçiyor. Aslında her iptalin, her sorunun, her sıkıntının sebebi hep nüfusa geliyor. Şehir bu kadar insanı kaldıramıyor
Kesinlikle oturduğum apartmanda sırf bu yüzden yönetici ile kavga ettim kendisinin 2, babası da oğlunun dubleksini ayrı daire yapmış orada yaşıyor onun da 1 arabası var yani 3 araç onların zaten 10 kişilik yer var 8 daire var toplamda her dairede birer araba var 1 araba dışarıda kalıyor işte o dışarıda kalan araba olmamak için apartmanda millet birbiriyle yarışıyor. 2 yaşında kızım var hastaneye yada başka bir yere götürmek için toplu taşıma ile olmuyor. Hele Gebze gibi bir yerdeysen 412, 413 ve 414 midibüs kisvesi altındaki tenekelerinden hiç olmuyor. 425 deli gibi dolandırıyor. 430 ha keza öyle, 415 seyrek, mecbur 10 dakika yürüyüp 480,490,550,550B,565,570,590 hangisi gelirde artık ona biniyorum.

Konu sahibi
Bizim bir dairede bir ara 3 araba vardı neyse konuyu dağıtmayalın
Yani kısacası bir ailede maksimum 1 araç olmalı hele İstanbul, Kocaeli gibi Büyükşehirlerdeysen bu şart, geçen Nisan Ankaraya gittim araba ile orada nispeten daha iyi, Temmuzun başında Aydına giderken İzmire uğrayayım dedim uğramamla ayrılmam bir oldu İzmirin trafiğine girilmiyor. Naldökenden Maltepeye kadar dur kalk ilerledim, konu daha fazla dağılmadan kapatalım

OMSI 2 Beykoz haritası modunda 15F’de Beykoz’dan Kadıköy’e gidip 7 dk dinlenip geri dönmüştüm sonra dönüş saatinden 18 dk geç varmıştım Beykoz’a. Bir de 1,5 saat sürmüştü dönüş. Zaman yetersizdi, gerçekle alakası yoktu çünkü. Ama çok can sıkıyor oyunda bile. Zamanında varmanın keyfi başka. :D

Bence de minibüsler çok gerekli kendi mahallemden örnek vericem bizim mahalleden toplam 5 hat geçiyor 89K 98AB MR42 KÇ2 ve HS3 fakat şöyle birşey var iş ve okul saatlerinde sabah 2 tane 89K 2 tane 98AB geliyorsa 10 tane minibüs geçiyor ve bu minibüslerin yarısı Boğazköy den geliyor ya Boğazköy den 89K Kanuni Hastanesi'nden buraya gelemiyor 98AB Atakentten gelemiyor ama ne hikmetse minibüsler peş peşe geliyor ben bu yüzden minibüse binmeye zorlanıyorum o zaman neden abonman yapayım ki ben otobüsü beklersem okula geç kalıyorum yoksa minibüse binmek zorunda kalıyorum yani sorun şu mahalleden kaç hat geçerse geçsin sen araç göndermedikçe hiç bir halt olmaz zaten 89K nin yarısından fazlasını Sefaköy kisalttilar araçların çalışma günleri de azaltıldı iyice 98AB desen her gün 10 tane sefer iptali bu mahalledeki ulaşımı nasıl çözecekler çok merak ediyorum mahalle minibüslerle işletilmeye başladı iyice ve bu durum çok sinir bozuyor gerçekten
Evet inönü'nün hali berbat, ben de çınaryolundayım vize ve final zamanında sınavlara yetişmek için neredeyse her gün minibüse binmek zorunda kalıyordum.

Jest kartlı sisteme uygun değil. (Yanlış biliyormuşum. mesajları okumadım) Aracın 2 kapılı olması lazım ve kodu MD 1535 ise orijinal plakası 34 M 1535'tir.
Yanlış hatırlamıyorsam midibüse dönüşüm işini durdurmuşlardı, mevcuttaki araçları kartlı sistem rengine boyayıp validatör takıyorlardı en son.

Konu sahibi
Geri
Üst Alt