Aaaa yeni farkettim bölge sanırsam şöyle oldu 73H,73,82,93M,30M,92T,72YT
Son düzenleme:
Aaaa yeni farkettim bölge sanırsam şöyle oldu 73H,73,82,93M,30M,92T,72YT
İstanbulda yaşamayandan olabilecek en fazla parayı en az sıkıntı ile nasıl alırım.Geçen mesela gözüme şey çarptı istanbulsenin uygulamasında istanbul karta girdiğimde orda şey yazıyordu kişiselleştirilmiş kartı olmayanlardan aktarma da tam para kesiliyormul yani tıpkı özel güzenlerde ücretsiz toplu taşımada yararlanamama gibi.
Bilmiyorum bu akıllıca bir karar mı yani aktarma sonuçta bu ücretsiz değil ki.
Sınırsız yine yapılmaz da 10.000tl ye 2.500 basım gibi bir şey olabilirMesela viyana toplu taşımasında yılık 365 euro vererek sınırsız belediye otobüslerine binebiliyormuşsunuz, keşke bir benzeri de istanbul da olsa. Yaparlar mı? Nah yaparlar.
Bizde de mesela yıllık 1000 veya 2000 verip sınırsız binme olamaz mıydı yada 5000 bilmiyorum fiyat çok mu uçuk oldu, zaten amaç halkın ucuza yararlanması.
Abi iyi güzel de nasıl yapıcaz bunu
T9 – İstanbul Panoramik Sahil Tramvayı (Birleştirilmiş Güzergâh)
Kod: T9
Uzunluk: ~38 km
Hedef: İki yaka arasında kesintisiz, sahil boyunca uzanan turistik + işlevsel tramvay hattı
Avrupa Yakası Durakları
No Durak Adı Notlar 1 Bakırköy İDO Marmaray + deniz ulaşımı 2 Ataköy Marina Alışveriş + yeme-içme yoğunluğu 3 Zeytinburnu Sahil Rekreasyon + bisiklet bağlantısı 4 Kazlıçeşme Etkinlik Alanı Festival alanı + Marmaray bağlantısı 5 Yenikapı Transfer Metro + Marmaray + deniz ulaşımı 6 Kumkapı Gastronomi + tarihi doku 7 Sultanahmet Turistik merkez: Ayasofya, Topkapı vs. 8 Sirkeci Nostaljik tramvay + Marmaray entegrasyonu 9 Karaköy Galata + deniz ulaşımı 10 Kabataş T1, füniküler + deniz bağlantısı 11 Dolmabahçe Sarayı Tarihi cazibe 12 Harbiye Kültürel alan + konser merkezleri 13 Maçka Parkı Teleferik bağlantısı + yeşil alan 14 Nişantaşı Alışveriş ve sosyal yaşam merkezi 15 Mecidiyeköy Metro + metrobüs aktarması
Anadolu Yakası Durakları
No Durak Adı Notlar 16 Üsküdar İskelesi Marmaray + vapur entegrasyonu 17 Kadıköy Rıhtım Metro + otobüs + sosyal merkez 18 Moda Sahil Sahil yürüyüş yolu + nostaljik tramvay entegrasyonu 19 Fenerbahçe Parkı Yeşil alan + yaya erişimi 20 Bostancı İDO Adalar bağlantısı + Marmaray yakınlığı
Eski araçlar da veriliyor şu Kadıköy Tramvayı güzel olur gibi konusu vardıMetro konusunda Anadolu yakası biraz üvey evlat muamelesi görüyor. Avrupa yakası metrodan geçilmiyor
Avrupa: M1A - M1B - M2 - M3 - M6 - M7- M9
Anadolu: M4 - M5 - M8
M11 de var Avrupa'daMetro konusunda Anadolu yakası biraz üvey evlat muamelesi görüyor. Avrupa yakası metrodan geçilmiyor
Avrupa: M1A - M1B - M2 - M3 - M6 - M7- M9
M4-M5 Anadolu’ya büyük oranda yetiyor zaten. Avrupaya göre daha geç şehirleşti ama daha erken metro yapılması kesinlikle hayat kalitesini arttırdı ve belki gecekondulaşmayı önledi. M12 de yapılırsa bir tek tuzla ile beykoza lazım olacak metroMetro konusunda Anadolu yakası biraz üvey evlat muamelesi görüyor. Avrupa yakası metrodan geçilmiyor
Avrupa: M1A - M1B - M2 - M3 - M6 - M7- M9 - M11
Zaten bölgesi gereği fazla araç gerekiyor hat konuldukça daha azalacak seferlerAaaa yeni farkettim bölge sanırsam şöyle oldu 73H,73,82,93M,30M,92T,72YT
Ek olarak 30A yada araç gönderiyor bu bökgeAaaa yeni farkettim bölge sanırsam şöyle oldu 73H,73,82,93M,30M,92T,72YT
30M bu bölgeden uzak ayrılmalı benceZaten bölgesi gereği fazla araç gerekiyor hat konuldukça daha azalacak seferler
Halkalı stad istasyonu inşası nerdeyse tamamlanmış Atakent te iken gördümDoğru Halkalı Marmaray uzatmasını beklerken hattı direkt unutmuşum![]()
Duyduğum kadarıyla 29 Ekim 2025 Cumhuriyet Bayramında açılışı yetiştirmeye çalışıyorlarmış bakalım yetişir miHalkalı stad istasyonu inşası nerdeyse tamamlanmış Atakent te iken gördüm
Yetişir bence istasyon adı falan yazıyorduDuyduğum kadarıyla 29 Ekim 2025 Cumhuriyet Bayramında açılışı yetiştirmeye çalışıyorlarmış bakalım yetişir mi
Beni çok etkileyen kullanabileceğim bir Metro hattı olacağını sanmıyorum M11 ama yinede metro olması iyidir tabiki. Yeni Havalimanı çok benim gideceğim yerler değil. En fazla 2-3 için falan kullanabilirimYetişir bence istasyon adı falan yazıyordu
M7’ye aktarma yapmak çılgınlıktır okadar nefret ediyorum ki acelem olduğu halde M7 yerine 50S’ye binmiştim gitmek istediğim yere vardığımda aklıma gelmişti lan böyle bir metro vardı diyeBeni çok etkileyen kullanabileceğim bir Metro hattı olacağını sanmıyorum M11 ama yinede metro olması iyidir tabiki. Halkalı Marmaray - Yeni Havalimanı çok benim gideceğim yerler değil. En fazla 2-3 için falan kullanabilirim
Aktarma için şu durakları kullanabilirim
Ekli dosyayı görüntüle 75017
6’ya beşiktaşla alakalı duyuru atmışlardı ss telefonda vir yerde gömülüBirazda bazı duyuruların komikliğinden bahsetmek istiyorum.
Mesela Evliya çelebi caddesindeki yol çalışması bitmiş olup güzergahımız normale dönmüştür . (13:29) | Evliya Çelebi Caddesi üzerindeki Yol Çalışması nedeniyle güzergah değişikliği yapılmıştır. Hattımızın otobüsleri Bakırköy yönüne doğru Halkalı Polis Merkezi durağından güzergahtan çıkarak İnönü Mahallesi durağından güzergaha girecektir. (13:00)
HS3 hattının Halkalı Polis Merkezi durağı ve Bakırköy yönü diye bir şey yok. Büyük ihtimalle 98AB'nin duyurusunu HS3'e atmışlar. Bazı hatlara alakasız duyurular geliyor. Hiç unutmam Avrupa yakasındaki bir hata Kadıköy duyurusu atmışlardı çok gülmüştüm
Ekli dosyayı görüntüle 75022
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Wowturkey.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkimizden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.